Scudo Sports

satıcı olmak yazık ki ne yazık

ticaret yapan her müessese hata yapabilir. ve yapar da. mutlaka yapar.

önemli olan hatayı telafi edip etmedikleridir. çabaları ve iyi niyetleridir.

görüyorum ki yeşil bisiklet üzerine düşeni yapmıştır. müşteri olarak benim açımdan bu firmaya olan güven duygumu arttıracak bir olaydır bu olay. biliyorum ki başıma bir aksilik gelse, en kötü ihtimalle Gürsel Bey'e kadar ulaştığında sorun çözülecektir.

kötü günde belli olur niyet. iyi günde herkes iyi satıcıdır. başına bir şey geldi mi akla kara ortaya çıkar.

• Beğen
Tepkiler: Gürsel A.
Scudo
bence karşılıklı yanlış anlaşılma... hayat içerisinde o kadar çok karşılaşıyoruzki böyle şeylerle...

ama sonuç itibariyle yılların yeşil bisikleti tanımasamda yılların Gürsel abisi var ortada...
bence ticari açıdan ele alınıcak olursa gürsal abinin orda olmadığında eşi yada personeli açısından hukuki konuları iyice irdeleyip böyle tatsız yanlış anlaşılmalara imkan vermemeliler...

Serdarda bence heyecana kapılıp kendince haklı olarak buraya yazmak istedi.. gürsel abide haklı olarak attığın mesajın niye söylenmediğini belirtiyo.. dediğim gibi Gürsel abiyide tanımıyorum serdar arkadaşımıda.. ancak sonuç olarak asıl suçlununda kim olduğu belli oldu.. bu tür konular bize daha dikkatli olmamızı böyle yanlışların olabilceğini birkez daha gösterdi...

herkese bol km li kazasız belasız pedallamalar dilerim..

Konuyu ilk mesajından beri takip ediyorum fakat Gürsel Abi'yi bildiğim için o cevap vermeden yorum yazmak istemedim.

Sanırım konuyu açan arkadaşımız fazlaca acele etti, ard niyetli olmadığına inanmak istiyorum. Fakat bu konunun ilk mesajını okuyup gerisini okumayanlar veya konuyu başta görüp sonrasında takip etmeyenlerde ne yazık ki kötü bir izlenim bırakacak bu konu... Dedim, olayda bir ard niyet olduğuna ben inanmıyorum fakat ard niyetsiz bile olsa atılan çamurun izi kalıyor.

Gürsel Abi tekrardan Yeşil Bisiklet'in adına yakışanı yaptı diye düşünüyorum, zaten kendisi öyle bir esnaf olmasa aradan geçen onca yıla rağmen hala ayakta kalamazdı.

Normalde firmalar hakkında açılan mesajlara pek fazla cevap yazmak adetim değildir, ancak şu durumda Gürsel Abi'ye iade-i itibarın şart olduğunu düşündüğüm için bu mesajı yazmayı uygun gördüm.

Umarım kısa sürede herkes için soru çözülür...

Türkçe konusuna ise değinmiyorum, bu konudaki hassasiyetimi zaten bilen biliyor.

gursel bey maılınız bu konuyu actıktan sonra gelmıstır..saat farklılıklarını bende sıze gosterebılrıım farkındaysanız bazı mesajlarımda gelecek cevaba gore hareket edecegım dıye yazıyoyor bır maıl olsa heralde boyle bırsey demezdım degılmı ne dusmanımsınız nede baska bırseyımsınız

benım ıcın onemlı olan su maılınızdır

Türkiye’ye 2010 model gelmemiş.

O janttan zor bulunuyor zaten.

İade edebilirsiniz..

Saygıl

--------------------------------------------------------------------------------

From: yesil@yesilbisiklet.com
To: serkan_ali01@hotmail.com
Subject: Re: ıyı gunler
Date: Thu, 22 Jul 2010 10:22:07 +0300

Sn.Edef,

O ürünler yalnızca 2009 yılında gelmiş ve bir daha da gelmemiş Türkiye'ye,

Bu ithalatçı firma Marintek'in sorumluluğu.

Ancak biz 2010 yılında aldığımız için jantları 2010 olarak sattık,çünkü biz de öyle aldık.

Dolayısıyla bu jantların model yılına göre ithalatı sözkonusu değil Türkiye'de.

asagıdakı maılde ne demıs oldugunuzu bır okuyun ıstersenız.
2010 olmayan bır modele 2009 deyıp satmak hangı tıcaret zıhnıyetıne uygundur.13 senedır bende tıcaretle ugrasıyorum ve cok sukur dedıgım aksıne bırsey satmadım cunku bu tur seylerde hata olma olasılıgı cok azdır dırek suc ıslemıs olunuyor

bazı benı elestıren arkadaslarada sunu belırteyım son gelen maıl bu konuyu actıktan sonraydı ben satıs sonrası ılk maılımıde degıstırmeyı talep ettım fakat bana gelen cevap marıntek ın kabahatıymıs gıbı gosterılmıs olan bır maıldı degıstırmeye yanlıslıktan dogması gereken bır mahcubıyet goremedım sızlerde okursanız goremezsınız

benı de bılen bılır ıstanbulda neredeyse tum bısıklet magazalarından mutlaka bır temasım olmustur ama boyle bırseyı asla gormedım

gursel bey

sız o attıgın ozur maılını ılk attıgınız maıl yerıne onu atsaydınız boyyle bırsey asla yasanmıyacaktı tum cevapları bugun okudum

Merhaba.
Daha fazla uzatmak istemiyorum. Sadece şunu tekrar yazıyorum buraya:

Bu sabah dükkana gittiğimde mesajları kontrol ettim.
Serdar bey'e saat 15.35 de şu mesajı yollamışım:

Merhaba
Çok haklısınız. Sitedeki fotoyu düzelttik.
Türkiye’ye 2010 model gelmemiş.
O janttan zor bulunuyor zaten.
İade edebilirsiniz..
Saygılar

Fakat saat 16.07 den sonra Serdar bey foruma mesajlar yollamaya devam ediyor ve benim mesajımdan bahsetmiyor. Acaba ona yolladığım mesajlar farklı bir bilgisayara mı geliyor?
(Not: Kusura bakmayın kocaman ve kırmızı yazdım bu sefer gözden kaçamasın diye)

Serdar bey, bir de sizin buna verdiğiniz cevaba bakın...
Aslında anlıyorum, bu durum bizim millete özgü bir durum.. Özür dileyemeyip konuyu saptırmak..

Hiç önemi yok benim için çünkü artık alıştım..
selamlar

dostum senin de canın o anda yanmış belli ama tavsiyem böyle durumlar başa geldiğinde heyecan içinde fevri hareket etmemek. en azından 1-2 gün beklemek lazım foruma böyle bir mesaj atmadan önce. baktın gerekli zamanı vermene rağmen durum düzeltilmiyor o zaman hakkını elbet arayacaksın. bu tavsiye tabii ki.

evet sıze soruyorum gursel bey neden ılk donus degıstırmek ıstıyorum dedıgımde neden marıntek bılmem ne deyıp gereken degıstırme ıslemlerı olması gerektıgını belırten bır maıl atmadınız

gursel bey gelecekmı acaba deyıp maıllerı dakka bası kontrol etmek zorunda degılım dımı sonucta ben sızın ılk attıgınız maıle gore hareket ettım
ve konuyu ona ıstınaden actım bu atmıs oldugunuz maılı ılk etapta atmanız gerekıyordu benım kımseyı karalama gıbı bır gayem yok olayı sız uzatıyorsunuz

ozur mesajını ılk etapta atsaydınız bunlar yasanmıyacaktı

kıse kusura bakmasın

bana marıntek ten bızde o nıyetle alıyoruz dıen bır mantık asla bılmeden hata yapmıs degıldır aksıne bu bır suctur bılınmeden yapılan seyler hata teskıl eder bılmeyenımız yoktur dıye umuyorum

@HaliliOzturk

art nıyet aradıgım felan yok rahat olabılırsın

forumda kımse ıcın art nıyyet aramıyorum alısverıs yaptıgım ve benı tanıyyan kısıler bunu bılırler

bana o ozur mesajı ılk atılması gereken mesajdı son degıl
yargısız ınfaz olarak nıtelendırılmek ıstenıyor asla katılmıyorum buna hersey asıkar ortada zaten gursel beyı duyumlarla az cok bende tanıyordum kendısının 2010 modeldır demesıne guvenerek hareket ettım

190 euro ıle bana bır zarar gelmez ama artık bu genel mıllet mantıgı demeden once artık tıcaret zıhneyetımızı bıraz degıstırmemız gerekıyor
2009 densebıle belkı yınede alıcaktım gayem 2010 almaktı ama bu dar urun cesıtlerınde bır gun eyvallah ne yapabılım 2009 alalım dıeybılırdım

sonucta sormam lazımdı neden cunku resmı web sıtelerınde urunun fotografı 2010 modeldır

ıstersenız acıp bır bakın ozaman sumu demek oluyor o websıtesınede yanlıs fotograf yuklenılmıs bu yanlızca guluncek bırsey olur

Dostum artik uzumu yemiyosun bagciyi dovuyorsun farkinda misin?

Degisim oluyor mu oluyor. Mailde su yazmis bu yazmis icin vakit harcamana ne gerek var. Iadeni yap yeni jantini al istedigin yerden keyfini sur. Itis kakis icin hava cok nemli yahu:)

@serdar canıbeyaz
Bunu bilmek güzel, içim rahat. Teşekkürler.

bana o ozur mesajı ılk atılması gereken mesajdı son degıl
yargısız ınfaz olarak nıtelendırılmek ıstenıyor asla katılmıyorum buna hersey asıkar ortada zaten gursel beyı duyumlarla az cok bende tanıyordum kendısının 2010 modeldır demesıne guvenerek hareket ettım

Gürsel Abi'nin mesajında eşinin yaptığı bir hata olduğu ve telafisi için kendisinin gerekli adımı attığını görüyorum, o sebeple konunun daha fazla uzamaması taraftarıyım.
190 euro ıle bana bır zarar gelmez ama artık bu genel mıllet mantıgı demeden once artık tıcaret zıhneyetımızı bıraz degıstırmemız gerekıyor
2009 densebıle belkı yınede alıcaktım gayem 2010 almaktı ama bu dar urun cesıtlerınde bır gun eyvallah ne yapabılım 2009 alalım dıeybılırdım

sonucta sormam lazımdı neden cunku resmı web sıtelerınde urunun fotografı 2010 modeldır

ıstersenız acıp bır bakın ozaman sumu demek oluyor o websıtesınede yanlıs fotograf yuklenılmıs bu yanlızca guluncek bırsey olur

Bu hatayı da düzelttiklerini Gürsel Abi mailde bildirmiş zaten size, yani artık o fotoğraf orada yok.

Gürsel Abi, sizin maillerinize kendisi cevap vermediği ve/veya geç cevap verdiği için özür dilemiş ve hatasını telafi etmek için atması gereken doğru adımı atmış.
Yine aynı şekilde, hem de birebir aynı şekilde size de Gürsel Abi'nin bizzat attığı mailini geç okumuşsunuz ve o mail sizin posta kutunuzda beklerken buraya o maili hiç almamış gibi mesaj atmışsınız. Şimdi siz de Gürsel Abi'nin gösterdiği olgunluğu gösterseniz de, bir özür dileseniz kendisinden ve bu iş tatlıya bağlansa?

Yok hani sizin istediğiniz 2010 model jant veya paranızdı, eh Gürsel Abi de firma olarak hatalarını kabul edip telafisi için paranızın iadesini önermiş size. Daha fazla "Ama şöyle dedi ama böyle dedi" şeklinde konuyu uzatmanın olgun insanlara yakışan bir davranış biçimi olduğunu düşünmüyorum.

Geri