Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Savaşmalı mıyım yoksa pes mi edeyim?

Scudo
@mehmetgz haklıdır diycem olmıycak. Bende yol bisikletine geçiş yaptım. Biraz arkadaşların gazı, biraz merak, aslen forum ortamıda yol bisikletine itiyor insanı. Çok mutlumuyum tartışılır. Evet akış iyi, yokuşlarda farklı ama ben bunu aramıyorum galiba. Sizde yol bisikleti deneyimine ciddi bir yatırım yapmışsınız, hemen vaz geç demek doğru değil. Ben vaz geçiyorum ama. onun yerine bir katlanır birde fitness bike alıp keyif sürüşleri yapıcam. İyi sürüşler size.

@kaju
Niye vazgeçiyorsunuz?
Yol bisikletinde aradığınız neyi bulamadınız?

@ahlaksız
Yol bisikleti performans odaklı sürüşe itiyor insanı, bu biraz etrafı kaçırmak gibi geliyor bana. Diyorum ya biraz gaz, biraz merakla aldım. İyi ki ikinci el almışım tecrübemi yaptım zarar etmeden elden çıkarıcam.

@ahlaksız
Bu da enteresan aslında, endurace kadro zaten bisiklet. Ama hoşuma gitmedi. Zaten herşeyin çözümü yol bisikleti ve türevleri olsaydı diğer bisiklet türleri satılmazdı sanırım. Totalde benim sürüş dinamiklerime ve keyifime hitap etmiyor.

@kaju
Anladım..Endurance kadro bile size hitap etmiyorsa,satmak doğru karar;)

Bende de endurance kadro var..Etrafı da seyrediyorum,hız da yapıyorum,toprak yola da giriyorum..Yani herşey yapıyorum..
Şu söylem kesinlikle doğru değil..''Yol bisikleti alınca etrafı seyredemeyiz''..Böyle bir şey yok..Tabi ki diğer bisikletlerden hızlı bisiklet ama bu bisikletin de frenleri var..:p
Yavaş git,seyrederek git..Frenleri kullan..Çok bakmak istiyorsan,duruver..
Hızlanırsan,zaten araba da sürsen,sağa sola bakamazsın..

@kaju

Bike fitting yaptırın, bisikletinizi yeniden seveceksiniz. Hala olmazsa hiç olmazsa fitting bile yaptırdım olmadı deme hakkınız olur.

@kaju

Ben fitness bike'dan yol bisikletine geçtim. Bu yazınızdan sonra düşündüm bir daha fitness bike'a dönebilir miyim diye. Ama asla dönemeyeceğime karar verdim. Bugüne kadar sırasıyla dağ bisikleti, şehir bisikleti, fitness bisikleti ve son olarak yol bisikletlerini kullandım, yol bisikletinin haricindekilere boşuna para harcamışım diyorum. Belki ulaşım amaçlı kullanabileceğim bir şehir bisikletim olsa iyi olabilirdi. Şehir bisikletleri konforlu bisikletler oluyor.

• Beğen
Tepkiler: samuelbeckett
@muratcolakoglu
Bisiklet beni ağrı, sızı yapıyor veya süremiyorum gibi bir şekilde rahatsız etmiyor ki. Sürüş dinamiği olarak bana hitap etmiyor. Çok farklı noktalardayız. Beni anlamamışsınız.

@samuelbeckett Bende sizin gibi şehir bisikletinden yol bisikletine geçtim ve benzer sıkıntılar yaşadım yaşıyorum. Yaşadağım en büyük sıkıntı anormal sele ağrısıydı. Zamanla geçer diye inadına uzun (bana göre) bi sürüş yaptım iki hafta sürdü acısı. Meğer bi tık geniş seleye bakıyormuş. Acıyan yer oturma kemiklerim değil aradaki sinirlermiş. Yine ağrıyor uzun sürüşlerde ama makul seviyede ve acıması gereken yer acıyor. Yine de hala şehir bisikletinin konforunu ve keyfini alabilmiş değilim. İkisi ayrı kulvarlar ve birbirinin yerini tutmuyorlar. İkisine en yakın olanı drop barlı bir tur bisikleti sanırım. Resimlerde gördüğüm kadarıyla seleniz olması gerekenden biraz fazla geride gibi gözüküyor ama resim yanıltıcı olabilir tabi. Birde ben sele yüksekliğini bi tık aşağı aldım rahatlattı baya denemenizi tavye ederim.

• Beğen
Hayatta öğrendiğim bir şey varsa o da bazen pes etmenin en doğru olduğudur. Bırakın gitsin

• Beğen
@kaju

Fitting yaptırınca o dinamikler tamamen değişiyor.

@muratcolakoglu
Ben kendimi ifade edemiyorum sanırım, ortak payda da buluşamıyoruz. Bike fittinge takmışsınız. Sürüşte sağlık ve konfor için gereklidir katılıyorum, ama benim bu yönde şikayetlerim yok. Ben nispeten avare kullanmayı seviyorum, yol bisikleti türevleri nispeten daha pür dikkat kullanılıyor. Ben bunu sevmedim ve bu bana göre sürüş dinamiğidir.

• Beğen
@kaju

Sadece yol bisikletine bike fitting yapılmaz ki bütün bisikletlere yapılabilir. Siz bahsettiğiniz bisikletleri de alsanız onlara da gerekecektir. Yaptırmazsanız o dinamik dediğiniz şey yine olmayacak. :)

Tabiki istediğiniz bisiklete binin ben sadece daha iyi karar vermeniz için yazıyorum.

• Beğen
@muratcolakoglu
Her bisiklete bike fitting yapıldığını biliyorum. Sürüş dinamiğinden ikimizin çıkardığımız alam farklı sadece. Emin olun bütün bisiklet türlerinden kullandım, yeni bir sürücü değilim, konuya hakimim. Sizin için yol bisikleti belki top nokta, bence bisikletin dibi katlanır. Düşünceniz içinde ayrıca teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: karanbatu
@karanbatu zaman ayırdığınız için teşekkür ederim..

Seleyi şimdilik kılıflı kullanıyorum.. popo ağrısı yaşamıyorum hiç.. ancak bilmeden ergınomiyi bozuyor olabilir miyim..? Yanlış yapıyor olabilir miyim..?6DE6CD4E-DB23-41E3-BC16-A14055D9621E.jpeg

Geri