Scudo Sports

Savunma sanayii ve askeri konular

@uguryilmaz144

Strateji olarak MenOfWar Assault Squat öneriyorum kesinlikle.Bir de daha yakın dönem teknolojilerinin çarpıştığı CallToArms var aynı yapımcıdan

Scudo
@mehmet roy
üniversiteden mühendis çıkmak insana bir şey katmıyor, eğitim kalitesi kontenjanların artırılmasıyla inanılmaz bir şekilde düştü. boşuna vakit harcamış olursunuz.

@hashus1099 ben oyle oldugunu dusunmuyorum
Pes oynarak kari kiz alkol 3 lusuyla istsnbula muhendislik okuyup bisey bilmeyen arkadasim da vardi anadoluda normal bi universitede muhendislik okuyup surekli okuyan arastiran calisan arkadasim da vardi
Bu is tamamen kendini gelistirmekte

@mehmet roy
ülkede her yıl binlerce mühendis çıkıyor, hani sizin dediğiniz gibi 10 kişi çıksa her yıl, herhalde bir şeyler üretebilirdik. ama durum ortada.
ki lisans seviyesinde de kendi bölümüme göre bilgi anlamında ortalamanın çok üstünde mezun olduğuma inanıyorum, şu an doktora yapıyor olmama rağmen hala daha kendimi çok yetersiz görüyorum.
hatta eğitim seviyesi yükseldikçe, bildiğim şeylerdeki artış, bilmediğimi anladığım konuların artışının yanında hiç olarak kalıyor.

şu durumda gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki ülkede lisans seviyesindeki mühendislik eğitimi = ÇÖP.

Yakinda ben de tezli yuksek lisansa baslayacagim
Bakalim o zaman kendi lisans egitimlerimin kalitesini anlarim belki :)

@Kudret Kurtcebe
Eminim çok korkmuşlardır:krktm::krktm::hihi:

@uguryilmaz144
Battlefield varken diğerleri teferruat... :):)

@Emre Yönlüer
BF efsanedir en iyisidir
Kardesi call of duty de oyle

Silah mevzusunda ise mesele korkmak degil
Mesele bizim bu işlere 70 80 lerde baslamamiz lazim idi en gec
Ama sag sol kavgalari darbeler istikrarsiz hukumetler ekonomik sikintilar
Olmadi bir turlu
En azindan simdi emekliyoruz

Devrim arabalari yapilirken donemin gazeteleerinden arşivlere bakin lutfen
Basin nasil yukleniyor size mi kaldi diye dalga geciyorlar

@Kudret Kurtcebe @Holiganguc

Bir turbojet turbofan yada bir turboprob için gerekli tüm kriterlere sahibiz. Ekipman olarak da beyin olarak da. Dünya devi Rolls Royce, GE, Pratt and Widney de onlarca Türk mühendis mevcut. (Yönetici pozisyonlarına kadar). Sıkıntı şu ki bu işler için gerekli beyinlere, gereken imkanlar sağlanmadığı için kendilerini yurt dışında buluyorlar. Gerek bu işte geçmişimizin olmaması gereke sunulan maddi ve sosyal imkanlar.

dip not: Yerli turbojet motorumuzu geliştiriyoruz.

@hashus1099

net!

@mehmet roy
Battlefield 1942'yi nasıl unutmuşum... 1942 varken COD falan yalan :)

@Kudret Kurtcebe

COD serisini çok sevmem. Medal of Honor Allied Assault'daki Normandiye çıkartması efsaneydi :)
@Emir Taha Kenar

Listeye aldım hocam bakacağım bir ara...

@hashus1099

Eğer amaç mühendislik eğitimi almaksa, eğitimi fakülteden beklemek yerine sürekli araştırma yapan bir birey olmanız gerekir. Bir çok arkadaş çok büyük beklentilerle mühendislik fakültesi tercih ediyor fakat mühendislik nankördür. En büyük buhran lisans'taki bilgilerinizle dünyayı fethedeceğinizi düşünürken aslında, pratikte hiçbirşey bilmediğinizi farketmenizdir. Bu sebeple mühendislik eğitimi bitmez.

Babamın bana bir tavsiyesi vardır. İyi bir mühendis olmak istiyorsan bir elinde kalem, diğer elinde anahtar olacak. Böylece hem mühendisler gibi işin teorisine, matematiğine ve tasarım kısmına hakim olacaksın hem de hiçbir usta olmadan imalatı kendi başına yapabilecek kapasite ve el becerisine sahip olacaksın.

Bu yüzden ben Japon ve Alman mühendislere çok özeniyorum. Adamlar kaynak yapmaktan, tezgah kullanmaktan gocunmazlar çünkü işlerinin ayrılmaz bir parçasıdır onlar için. Fakat bizim mühendislerin hepsi olmasa da bir kısmı mühendisliği işin tasarım kısmında kalmaktan ibaret görüyor. Oysa imalat'a hakim olsa, yaptığı tasarımların üretimi ve montajı çok daha basit ve pratik olabilir böylece tasarım ve üretim kadroları arasında problem yaşanmaz...

Sonuç olarak mühendislik fakülteden çıkınca bitmiyor, hayat boyu süren bir serüven ve heyecan bana göre. 50 yılını bu işe vermiş ustaların tecrübesine her zaman ihtiyacımız olacak, asla mühendisler olarak kendimizi yükseklerde görmemeliyiz. Mühendislerin tek amacı her gördüğü insandan birşeyler öğrenmek olmalı. Ancak bu şekilde gerçek bir mühendis olabiliriz...

@hashus1099

Bence sistem komple yanlış hocam. Almanya'da teknik okullardan yetişen kafası çalışan öğrenciler mühendis oluyor. Bu çocuklar bize göre kafadan 3 yıl daha tecrübeli ve imalat konusunda daha iyiler. Bizdeki mühendislik eğitiminde ısı transferinde, akışkanlar mekaniğinde işin inciğini cinciğini gören mühendis adayları somunu hangi yöne doğru sıkacağını bilmiyor!? Bu bilgiyi makine elemanları dersinde dişli hesabını öğreten Profesör mü göstermeli?

Matematik deseniz birçok fakültede Calculus okutuluyor, keza Isı transferi, termodinamik ve akışkanlar mekaniği gibi derslerde Yunus Çengel hocanın kitapları okutuluyor. Bu kitaplar MIT'de de okutuluyor, CBÜ'de de. Yani teorik eğitim anlamında bir eksiğimiz yok. Fakat bu eğitimler verilirken mühendisliğin pratik kısmında yani uygulanmasında çok büyük eksikler kalıyor. Az önce verdiğim örnek gibi valfi hangi yöne sıkarak kapatılacağını bilmeyen mühendisler var. Şimdi bu eğitim sisteminin suçu mu yoksa öğrencilerin mühendisliğe olan ilgisizliğinden mi? Yoksa ikisi birden mi?

Sonuç olarak lisans eğitiminde çoğu fakültede dünyaca kabul görmüş hocaların kitapları okutuluyor. Bu yüzden teorik eğitim anlamında eksik olduğunu düşünmüyorum, fakat işin temelinde çok büyük bir boşluk var. Bu yüzden yeni mezun mühendisler piyasaya adapte olmak için kafadan 3-5 yıl harcıyorlar...

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Endustri meslek lisesinde genelde kapasitesi dusuk veya ders calismayi sevmeyen tipler okur
Bu okullarda kaliteli ogrenciler okusa ve muhendislik oncesi isinma turlarini burada atsalar nasil olur sizce

@uguryilmaz144 arkadasim makine muhendisi
Stajdayken bizim muhendisler ellerini cepten cikarmiyor diyor elin 30 senelik alman muhendisi elinde torvavidayla alet edavatla makine odasi mi ne varmis oraya giriyor diyor usta işci gibi

Bide boyle bir durum var

@mehmet roy
Eskiden sanat okullar varmış ve sınavla öğrenci alırlarmış. Bu bahsettiğim babamların döneminde olan hadise. 3 yılda teknik ve makine resim görüyorlar ayrıca her biri birer yıl olmak üzere torna, freze ve taşlama tezgahları kullanıyorlar. Bu eğitimi alan birinin mühendislik fakültesine başlaması demek, standart anadolu lisesi mezunu bir öğrenciye göre 5-0 önde başlaması demektir. Şimdi ise hiçbir yere giremeyen öğrenciler endüstri meslek liselerine giriyor...

@uguryilmaz144
Aynen oyle
Ilk okulda biraz arapca biraz farca egitimi alip Turk dili Ve edebiyati bolumune baslamak gibi cok ciddi avantaji olur bunun
Zaten Divan olsun Tanzimat donemi olsun arapca farsca kelimelerin yogunlukta oldugu bir alan

@mehmet roy

Aynen abi mantelite farkı var zaten. Ama burada suçu direk mühendislere atmak doğru olmaz. Bizdeki mühendis mesai'yi doldurmaya bakıyor. Neden çünkü asgari ücretle çalışıyor. Bu adam asgari ücretle çalışmazsa aç kalacak çünkü piyasada bir sürü işsiz mühendis var. Bu yüzden mesleklerinden soğuyan mühendisler türedi...

Ne yapsın ki adamlar? Haftanın 6 günü çalışıp, mesai ücretini almayıp, bayramda bile çalışan hakkını alamayan mühendisler var. Bu insanlara elini taşın altına koymuyorsun, eline tornavida almıyorsun diye kızamazsın ki abi. Sistem bu şekilde işliyor...

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
6 yasinda baslayan egitim 12 yasinda artik bu cocuktan ne olur neye kafasi daha iyi basiyor becerileri ne bunu anlayacak duzeyde olmali ki bu yastan sonra yonlendirme olmali

Tabi bunun icin cok kaliteli egitim sistemi ve bilincli aile lazim

@sargonnas

IMG_1393.JPG

sadece sınırlarını korumakla yetinen ülkeler silahlanma ve askeri teknoloji gelişiminde geri kalmıştır.Şuan kulladığımız bir çok sivil teknoloji askeri deneyler ve projeler sayesinde geliştirilmiştir,örneğin internet telefon jet yolcu uçakları vb. ülke olarak bakıncada abd rusya iran sürekli bu konulara yoğunlaşmış ülkelerdir,yakın tarihimizde en güzel örneği almanyadır toprak hırsı yüzünden adamlar o tarihte diğer ülkelerden nerdeyse 100 yıl ileri teknolojiye sahiplerdi,1939 yılında jet motorlu Messerschmitt 262 uçagını yaptılar

Geri