Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Savunma

@sarkihalindekal
evet aynı sistem çalışıyor. Ceza konusunda bir bilgim yok ancak ateşli silah olmadığından sorun olmaz diye düşünüyorum. Çok yüksek basınçta iyi mesafelerden taşlara filan atış yaptım gayet etkili. 10 metre civarındayken yaralayabiliyor. Tüfek saçması gibi vücuttan içeri giriyormuş.

Scudo
@Orhan57

Anladım ama bence o konuyu bir araştırın:) Teammüden aldam öldürmeye teşebbüs falan demesinler sonra. Ülkemde malum sapan kullanmanın cezası bile çok çok büyük. Girer tabiki. Hatta yanlış bilmiyorsam domdom kurşunu dedikleri domuz öldürmeye yarayan kurşunlar demir misket şeklindedirler. Paintball mermileri bile ciddi yaralanmalar yapabiliyorsa demir mermi kullanılırsa öldürücü olur.

• Beğen
Tepkiler: Orhan57
@GhostRider_17

Sevgili Doruk... 30 yıldır bisiklete binen, 22 yıldır uzun yol yapan, bisikletle Türkiye dahil olmak üzere 13 ülke gezen ve başına hiçbir şey gelmemiş biri olarak cevap veriyorum sana. Bisikletle seyahat eden birinin en büyük silahı kendine güveni, öngörüleri ve hisleridir. Bu ne demek? Bu şu demek; bela olan yerden uzak duracaksın, gerektiğinde de kendini savunacaksın.
Hayvandan asla zarar gelmez, en büyük tehlike insandır. Hayvandan zarar gelmez ama hayvanları seversen ve onlardan korkmazsan sana zarar gelmez. Hayvanı tehdit edecek bir şey yaparsan, onlar da haklı olarak kendilerini savunacaktır.
İnsana gelince... Hayvan, tehdit hissettiği zaman kendini savunur; yani, zevk almak için gelip de sana sataşmaz ama insan bunu yapar. Özellikle Türkiye'deki insanlar durup dururken bisiklete binen birini gördüklerinde sataşabiliyorlar. Her sene Türkiye'de yaşanan ölüm haberlerini hatırlatırım... Sana zarar vereceğini hissettiğin insanlardan ve ortamlardan uzak dur; bu yeter. İyi dövüşen birisi -ruh hastası, deli falan değilse- durup dururken birine saldırmaz. Kafası çalışmayan insan saldırır... Kafası çalışmayan da iyi dövüşemez; çok sıkışırsan adamın suratına bi' tane indirirsin olur biter:)

@can onur

En etkili yontem kacmak tabiki ben en kotusunu dusunuyordum :) tesekkur ederim

@GhostRider_17

Kaçmaya hiç gerek yok... Yaşının genç olduğunu yazmışsın; zaman içinde tehlikenin neler olduğunu daha net göreceksin ve tehlikesiz ortamları seçeceksin. Silah kullanımına karşıyım. Haklıyken haksız duruma düşüp bisiklete yıllarca binememek de var.

Uzlasmaci olmaya calisin, olmadi suyuna gitmeye "haklisin bilader sen daha iyi bilirsin" demeye, olmadi kisa yoldan kesip "ben gideyim rahatsizlik verdim" demeye bakin ;)

Elbette her zaman kosullar boyle degil. Ama @can onur iki yorumunda da en dogrusunu soylemis.

Ayrica size satasan tehdit olusturan kisi veya kisiler zaten bela ariyorsa her hareketinizde tetikte olacaktir. Bu durumda sopayi biber gazini havali tabancayi cikarmaya kalktiginizi anladiklari anda uzerinize cullanirlar. Fiziksel siddete basvurmayacaklarsa da siz onlara firsat verip islerini kolaylastirmis olursunuz.
Heleki havali tabancayi gercek sanarlarsa uzerlerinde olaki bir tabanca varsa sikarlar kafaniza nefsi mudaafa derler.

Iyisimi kulak asmayin, yolunuza bakin, tekin olmayan yerlere tek basiniza gitmemeye calisin...

Geri