Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Schwalbe marathon plus lastik sorunu

@Asusmune
Petlas için doğrudur belki ama Schwalbe için doğru olduğunu sanmam. Benim Schwalbe Maraton lastiklerimde 1005 yazıyor :) Pek mümkün değil :) Eğer benim sorunsuz lastiklerim 2005 yapımı ise arkadaşın fotoğraftaki lastikleri 1995 üretimi falan olmalı :) :)

Scudo
@Anonim Ben de eski Salcano bisikletime Schwalbe Marathon taktırmıştım.Acaba ben de de aynı sorun olur mu ilerde???:agla:
Not:Şu an eski bisikletimi babam kullanıyor Trek alınca onu babama vermiştim:D

yol bisikletinde sırayla kullandığım lastikler maxxis detonator 700x25c 500 km de arka arkaya 2 defa olmak üzere 4 defa patladı.

çifti 450 gram civarıydı.

schwalbe marathon 700x23c arka lastik 4 defa patladı sonra yarıldı garantiden değişti. 500 km sonra yeniden patlamaya başladı 2 haftada 5 defa patlayınca değiştirdim. toplamda 2 bin km de kaç defa patladı sayısını unuttum.

çifti 920 gramdı su oluklu olmasına rağmen yağmurda 2 defa yere yapıştım ön lastik sıfır olmasına rağmen.

şu anda öyle patlak koruması olmayan ve o kadar ağır olmayan (yarı yarıya daha hafif) mavic kullanıyorum çok memnunum. arada continental ultra da kullandım ama alt seviye olduğundan yazmaya gerek yok. continental ultra sport kağıt gibi ince lastik hemen patladı söktüm daha kullanmadım

https://i.hizliresim.com/dZRGG7.jpg

• Beğen
Tepkiler: phardon
Konu kullandığımız lastikler ve lastik tavsiyelerine dönmeye başladı :booo:

@TontonCocuk Yazıştınız mı tekrar firma ile, var mı bir gelişme?

@Anonim Benim de 2014 model bisikletimde 2007 model Continental Race King lastik var :D

• Beğen
Tepkiler: phardon
Lastiklerin ham maddesi olan kauçuk üretildiği andan itibaren dış sartlar, raf, uv derken kurumaya başlar. Tam kuruma 10 yıla yayılır. Lastik üretimden çiktigi anda bu omur hizla dusmeye baslar nasil mi; uygun olmayan saklama kosullari(acik hava ve uv isinlari), kapasite ustu istifleme(ust uste lastik yigma) ve en onemlisi tasima sirasinda hunharca atilma.
Lastiğin icinden resimde gorulen yirtilmalarinda uretimle alakasi yok, uluslar arasi veya saticidan son kullaniciya kargolarken dm3 uzerinden degilde agirliktan fiyatlandirilsin diye ladtigi 8 yapip kargolarlar, bu sekilde kargoda kalmis bir urun 4 yerinden yalpa kalir ve ic kaplama atar. sahte scwalbelerde var fakat hic girmeyelim.
sorunuz olursa seve seve cevaplarim.
Saygilar.

Lastik işi ile uğraşan bir tanıdık dediğine göre kauçuk esaslı lastikler uygun ortamlarda uzun yıllar birşey olmuyor ama güneş gibi etkenlerden çok etkileniyormuş.
birde 5 ile 7 yıl raf ömrü var diye biliyorum ama en doğrusunu üretici firma söyler. Mail attım ama daha dönmediler.
@Deniz Tezcan

erdoğanlar maile cevap verdi. Üretici firma ile görüşüp durumu bildirmişler. Lastiklerimi değişecekler. Bu akşam kargoya vereceğim inş. Bu Lastik sıkıntısı bunalttı beni 4 aydır:) yok patlaktır yok çatlaktır.

Çok ilginç schwalbe Türkiye de satılan ürünlerde arıza oranımı yüksek yoksa bana mı denk geliyor bu durum. Bir kaç kişiden daha duydum kat atması, lastiğin nedensin yüzey çatlaması ve balon olması.

Bende sedona 410 üzerinde de schwalbe active road cruıser lastik var 2 ay oldu. İnşallah sıkıntı çıkarmaz. ki nispeten daha ucuz lastik.

@TontonCocuk Yüksek ihtimalle arkadaşların da yorumladığı gibi bu durum, uygunsuz nakliye ve uygunsuz saklama koşullarından kaynaklanıyor. Hadi geçmiş olsun, gözün aydın. Lastiklerinin değiştirilecek olması sevindirici bir haber. Keyifli sürüşler.

Yıl sonu indirimleri özellikle lastikte bayat mal satmanın yolu haline gelmiş durumda.Lastik fiyatları %25-30 arası indirime girer.Size sattıkları 2014 olabilir.2015 te satılsa alınma ihtimali var ama 2016 olunca 2 yıllık fark hem satıcıyı hemde müşteriyi rahatsız ediyor.Bu sebeple yıl sonu indirimini firmalar için kaçınılmaz oluyor.Shwalbe bayilere böyle ürün yollamaz.Raf ömrü ve saklama koşulları etken olmuş bence.

Ben geçen gün schwalbe marathon mondial serisini aldım kullanmaya başladım çok iyi lastik aynı zamanda hafif bir lastik yurt dışından oldukça ucuz bir fiyata aldım Türkiyedeki fiyatlarının hemen hemen yarısı kadar ucuz inş böyle bayat bir lastik değildir. inş en kısa zaman sorunu çözersiniz ama lastiklerinde son kullanma tarihi varsa mutlaka belirtilmelidir sonuçta 2 lastik üzerinde gidiyoruz Allah korusun. çok büyük bir kaza meydana gelmeden farketmişsiniz...

Şu konu Schwalbe lastiklerde şüphe uyandırmaya başladı. Yılların markası, yarışçıların kullandığı, turcuların tercihi bir firma hakkında umarım herkes bu örneği verip kötülemeye başlamaz. Bir tane kırık kadro görüp: "Bu markanın kadroları dandik, kırılıyor." gibi olmasın. Bunu forumda yapanlar oldu :)

@Emre Yönlüer
Herkese kendi kullandığı iyidir tabi :) Ama marka bazında kıyasa gerek bile yok ;)

inşallah bu lastik sorunum son olur. Bir daha ki sezona tabular lastik ve jant ile başlamayı planlıyorum. Ozamana kadar bu kış idare etse beni yeter. Bakalım yeni gelecek lastiklerde sıkıntı çıkmaz inş.

Evet Bontrager kesinlikle daha iy ama mevzu Schwalbe:)Zırlı aynı guruptaki lastikte bile neredeyse Bontrager 150-200 gram hafif.İkiside kaklitesi tescilli markalar.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Geri