Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Schwalbe One Yol Lastiği V-Guard 2017

@Murat B. iç lastikli olarak ta kullanılıyor mu acaba ? ben dediğinizi anlayamadım.birde nasıl bir lastiktir? tavsiye edeceğiniz bir lastik var mıdır ? teşekkürler...
 
Scudo
@mühendis

Tubeless = iç lastiksiz. Kamyoncu jargonunda "dubleks" olarak geçer. Jantınız tubeless uyumlu ise şu şekilde bir dönüşüm ile tubeless lastikleri iç lastiksiz olarak kullanabilirsiniz:

Schwalbe Pro One kullanmadım, yorum yapamayacağım. Schwalbe One kullandım, her bakımdan iyi lastiktir, tavsiye ederim.
 
teşekkür ederim.Schwalbe one aldım iç lastikleride hediye yanında bike 24 siparişi yeni geçtim .hayırlısı artık.
 
Pazartesi günü teslim aldığım 23c desensiz lastiklerimin dün akşam montajını yaptım. 25c Conti Ultrasport2'lerden sonra ilk dikkatimi çeken, bisikletin hissedilir derecede hafiflemesi oldu.
Bu kadar hafifleme beklemiyordum. Sonra çıkıp 1-2 km. sokakta tur attım. Azıcık daha iyi yol tutuş ve azıcıktan fazla bir akıcılık hisseder gibi oldum.
Detaylı inceleme için haftasonu uzun turu iple çekiyorum.
Bu arada montaj sonrası lastiklerden biri dibimde öyle bir patladı ki, ödüm koptu. Bir süre kulağım çınladı :) Muhtemelen yerleştirirken iç lastik kenara sıkıştı, açtığımda 10 cm yarık vardı.

-----

Dün inişli çıkışlı ve düz yolda test edebildim yeni lastikleri. Hissedilir derecede daha kolay ivmelenme var. Beni daha çok etkileyen ise yol tutuştaki artış oldu. 25'ten 23 milime indiğim halde yokuş aşağı inişlerde 10 km daha hızlı gitmişim. Çok daha güven verdi bu lastikler. Islak bölümlerden kaçındım ama mecburen girdiğim kesimlerde fena değildi. Ancak sabah güneşini henüz görmemiş, çiğden nemlenmiş bir yerde ön teker yolu tutmayı bıraktı. Eyvah düşeceğim derken, belki saniyenin dörtte biri zamanda toparlandı neyse ki :eek:

Islak zemin performansını ilerleyen haftalarda biraz daha test edeceğim.

------

Geçtiğimiz haftasonu 145km.lik uzun bir turda lastikleri daha iyi test etme imkanı buldum.
Bir kere lastik patladı. Daha doğrusu sönmeye başladı, jant yere değmeden farkına varıp durdum. Aradım ama nereden delindiğini bulamadım. Yedek iç lastiği takıp zaman kaybetmeden ekibe yetişmeye çalıştım. Uzun ve sarsıntılı bir soğuk asfalt inişi sonrasıydı. Belki de sorun delinme değildi.
Islak yol tutuşu tatmin edici değil. Teker ContiS2'ler gibi resmen kayıyor. Bazı yurt dışı kullanıcılar bunu nasıl kış lastiği olarak tercih etmiş anlamadım. Islak yerlerde hızımı çok düşürmek zorunda kaldım.
Lastiklerin akıcılığı ve yol tutuş ise muhteşem. Yuvarlanma direnci gerçekten de düşük. Kuru yollarda asfaltı ağlatabiliyorsunuz. İnişlerde yüksek hızla virajları güvenle alabiliyorsunuz. Frenleme performansım da yükseldi bu lastiklerle.
Sonuç: Kuru havalarda kullanılabilecek en iyi lastiklerden diyebilirim. Islak zeminde sürmek için başka lastiklere bakmalı.
 
  • Beğen
Tepkiler: BugAdam
Şuan bisikletimde kullanmış olduğum maxxis detonator 23 mm lastiği değiştirmek istiyorum ıslak yollarda çok fena kayıyor kuru havalarda güzel,kışın kullanabileceğim ve ıslak asfaltta yol tutuşu güzel fiyatı uygun bir lastik önerebilen varmı 25 mm kalınlığında ?
 
Mart ayından buyana schwalbe pro one tubelles diş lastik kullanıyorum, iç lastik taşımaya ve patlakla uğraşmaya son verdim.evet biraz pahalı ama uzun vadede iç lastik patlaması yasamadigimdan kâra geçiyorum.kuru asfaltta çok iyi performansa sahip henüz kış evresini bu lastikle yasamadigimdan cevabı bilmiyorum, ıslakta çok kötü yol tutusu oldugunu sanmiyorum,
Ilerki günlerde belli olucak.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Arkadaşlar syclcros bisikletim için su an swalbe marathon greengrard 700x 28 kullanıyorum ve lastikler yaklasık 650 gr x 2 =1300 gr ve ağırlığından cok memnun değilim onceliğim patlamaya karsı direnc olduğu için tercih ettim genelde asfaltta kullansam da arada bozuk yollara da giriyorum acaba patlama direnci yuksek ve konforlu donme direnci yuksek hangi lastiği tavsiye edersiniz Birde 700x25 mi 28 mi tercih etmeliyim konfor acısından.
 
@irfanyazicituncTubeless herhangi bir jantta kullanilabiliyor mu?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
@Hakan1511

Marathon Almotion var ama, biraz geniş gelebilir. En yakın ölçüsü 700x38C görünüyor.

SCHWALBE G-ONE ALLROUND olabilir sanki :harika:
 
@Hakan1511
Schwalbe durano plus kullanabilirsiniz 5mm zırh mevcut marathon a göre dönüş direnci daha iyidir.
 
Onlarında ağır olduğunu düşünüyorum.

@cem_filiz700x 38 çok geniş en fazla 700x 28 duşunuyorum

Peki continental grand prix ıı nasıldır yada four seson bozuk yol için
 
@Furkan TK

Furkan sıra buna geldi,30 Haziranda şivalbe one , v guard ,25 hacim ile asfalt yarışlarına devam özellikle marmara etabı,orhangazi bursa nilüfer hattı,bu hatta sıcak asfalt 10 numara idi ,sadece 5 km eğim vardı,oda 3-4 eğimdi,hatırla bıçkıdereyi oralar asfalt oldu,bu teker ile mıcır asfalta son ,yağmurdada yokuz sahada,

@Hakan1511

Çeşme yarısında bozuk yolda continental four season patladı 4 aylık tekerdi bir arkadaşındi,
Hem stabilde hem soğuk asfalta dayanıklı yarış tekeri yok,hafif olarakta yok,yan koruması continental 'in zayıf bu şivalbe one içinde geçerli,ama ben yarış için düşünmüyorum derseniz,size 18 ayda patlatamadığım tekeri tavsiye ederim,ağırdır ama asla patlamaz yanlardan çok sağlam üstten keza,su oluklu,sivalbe maraton original model 25 hacim,yarış tekeri değildir,stabil yolların canavarıdır su oluklu olduğu için asfaltta sürtünme olmakta buda hıza etki etmektedir
 
(link)ve (link)arasında kaldım. Contınental almak istiyorum ama mavi şerit renge sahip değil, Schwalbe bisiklet ile uyumlu mavi şerit renge sahip yukarıda da güzel yorumlar okudum.

(link)

Yukarıdaki linkteki fiyat da bütçemin az üstünde olsa da ürün için makul geldi.
Kullanan arkadaşlar hayırlı olsun pişman olmazsın derler mi?
Teşekkürler

@Furkan TK
@Özcan.
@irfanyazicitunc
@mühendis
 
@Saomi Miks
Çok sağlam, çok hızlı, kuruda çok iyi yol tutuşlu bir lastik, pişman olmazsın, hayırlı olsun ;)

Conti 4000s2 ile başa baş bir lastik ama ikisinde de ıslak zeminde yol tutuş kabiliyeti azalıyor.
Şu sıralar teki bunların çifti fiyatına satılan yeni çıkan Pirelli'nin yıldızı parlıyor. Bütçen varsa onu da düşün.

Cinturato Velo TLR (link)
 
@Özcan.

Teşekkürler @Özcan. bey,
daha önce (link)kullanmıştım. Benim için yeterliydi. Continental 4000 sII veya Schwalbe One V-Guard, Vittoria'dan daha iyiler. Ben renk olarak da içime sinen Schwalbe'yi alacağım sanırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Özcan
Geri