Pazartesi günü teslim aldığım 23c desensiz lastiklerimin dün akşam montajını yaptım. 25c Conti Ultrasport2'lerden sonra ilk dikkatimi çeken, bisikletin hissedilir derecede hafiflemesi oldu.
Bu kadar hafifleme beklemiyordum. Sonra çıkıp 1-2 km. sokakta tur attım. Azıcık daha iyi yol tutuş ve azıcıktan fazla bir akıcılık hisseder gibi oldum.
Detaylı inceleme için haftasonu uzun turu iple çekiyorum.
Bu arada montaj sonrası lastiklerden biri dibimde öyle bir patladı ki, ödüm koptu. Bir süre kulağım çınladı
Muhtemelen yerleştirirken iç lastik kenara sıkıştı, açtığımda 10 cm yarık vardı.
-----
Dün inişli çıkışlı ve düz yolda test edebildim yeni lastikleri. Hissedilir derecede daha kolay ivmelenme var. Beni daha çok etkileyen ise yol tutuştaki artış oldu. 25'ten 23 milime indiğim halde yokuş aşağı inişlerde 10 km daha hızlı gitmişim. Çok daha güven verdi bu lastikler. Islak bölümlerden kaçındım ama mecburen girdiğim kesimlerde fena değildi. Ancak sabah güneşini henüz görmemiş, çiğden nemlenmiş bir yerde ön teker yolu tutmayı bıraktı. Eyvah düşeceğim derken, belki saniyenin dörtte biri zamanda toparlandı neyse ki
Islak zemin performansını ilerleyen haftalarda biraz daha test edeceğim.
------
Geçtiğimiz haftasonu 145km.lik uzun bir turda lastikleri daha iyi test etme imkanı buldum.
Bir kere lastik patladı. Daha doğrusu sönmeye başladı, jant yere değmeden farkına varıp durdum. Aradım ama nereden delindiğini bulamadım. Yedek iç lastiği takıp zaman kaybetmeden ekibe yetişmeye çalıştım. Uzun ve sarsıntılı bir soğuk asfalt inişi sonrasıydı. Belki de sorun delinme değildi.
Islak yol tutuşu tatmin edici değil. Teker ContiS2'ler gibi resmen kayıyor. Bazı yurt dışı kullanıcılar bunu nasıl kış lastiği olarak tercih etmiş anlamadım. Islak yerlerde hızımı çok düşürmek zorunda kaldım.
Lastiklerin akıcılığı ve yol tutuş ise muhteşem. Yuvarlanma direnci gerçekten de düşük. Kuru yollarda asfaltı ağlatabiliyorsunuz. İnişlerde yüksek hızla virajları güvenle alabiliyorsunuz. Frenleme performansım da yükseldi bu lastiklerle.
Sonuç: Kuru havalarda kullanılabilecek en iyi lastiklerden diyebilirim. Islak zeminde sürmek için başka lastiklere bakmalı.