Scudo Sports

Schwalbe Smart Sam?

Kerem Gürgüt

Daimi Üye
Tepki
306
Bisiklet
Amoeba
Öncelikle hepinize merhabalar. Yeni bir bisiklet topluyorum ve lastiklerimi schwalbe smart sam modelinden sipariş verdim. Kullanan arkadaşlar varsa nasıl bir lastik olduğuna dair bilgi verirlerse sevinirim. İyi forumlar.

Scudo
Ben de almayı düşünüyorum, hiç kullanan yok mu?

Patlama olayı sık oluyor mu? Yani arazide güvenebilir miyim yoksa patlak önleyici mi kullanmak lazım?
Biraz ağır gibi duruyor (800 küsur gram) ama..?
Toprak zeminde tutuşu nasıldır?
Asfaltta fazla yormaz gibi bir ifade var Erdoğanlar Bisiklet'in açıklamasında.

Her tür yardım/yorum için şimdiden teşekkürler.

Slm.
Ben aylardır Smart Sam kullanıyorum ve şimdiye kdar bir kez patladı ama o yolda o koşullarda patlamasa şaşırırdım :)
Ben memnunum,düz yolda da fazla yormuyor,Jimmy yada TT larsen lere oranla.
Tavsiye edilir :)

• Beğen
Tepkiler: S26
Tavsiyeye uyup dün sipariş verdim. Bugün elime geçti ancak henüz takıp denemedim. Diş yapısını zaten görerek beğenmiştim ama et kalınlığından emin değildim.

Siz aylardır bir kez patlattım deyince güvenip aldım. Açıkçası güzel görünüyor elleyip bakınca. Yani zor patlayacak gibi; etli butlu. :D

Bir terslik çıkmazsa yarın da ilk sürüş deneyimlerimi yazarım. (Tabi yarın sadece asfalt deneme şansım var ama belli de olmaz, belki hafif araziye kaçabilirim).

Sağolun. Lastikleri taktım:

(link)

Eve dönerkenki ilk deneyimlerimi kısaca aktarayım. Henüz sadece asfaltta ve stabilize yolda deneyebildim. Little Albert ile karşılaştırdığımızda yol tutuşu daha güzel diyebilirim. Ayrıca asfalttaki gidişi sanki yol lastiği gibi. 2.1'lik arazi lastiği mi yoksa 1.75'lik yol lastiği mi belli değil. Titreşimi de yok denecek kadar az. Teker dişlerinden bir uğultu çıkıyordu Little Albert'te, bu lastikler çok daha sessiz. Virajlarda gayet başarılı. Frenlemede Little Albert'teki tekeri kilitlediğinizdeki kayma mesafesi bu lastiğe göre daha uzundu.

Özetle: gayet memnun kaldım. Hem dişli lastik olsun arazide sürebileyim, hem de asfalt direnişi az olsun uzun yolda zorlamasın beni diyenler için ideal.

Bende geçen hafta araştırmalarım sonucu Smart sam aldım genel olarak güvenli bir lastik.

Asfalt denemelerimde fark edilebilir bir duraklama ve frenleme tepkisine sahip.
Yağışlı alanda denemeye imkan olmadı.
Deneyimlerimi paylaşırım.

Merhaba
bahsi gecen yabanci isimler dis lastik markasi mi ? Sehir icinde bisiklet kullaniyorum.Bizim bolgede diken cok olur.Iki hafta bir yama yapiyorum.Yollar asfalt ve arnavut kaldirimi/sevgi yolu taslari doseli.

ic ve dis lastik arasi serit onerildi.bugun bisikleti monte eden kisiye danistim.kendisi gereksiz dedi.bizim bolgede bunun onune gecemezsin dedi.

iki haftada bir yama yapmak istemiyorum bunun cozumu var midir :)

tesekkurler

@metin kuzeyoglu

Rubena markasının patlak önleyici sistemli lastikleri var. Onlar forumda çok tutmuştu. Ben kullanmadım ama memnun olanlar çok. Rubena APS özellikli lastikler diye ararsanız, daha kolay bulabilirsiniz. :)

Ayrıca Schwalbe dış lastik markası, diğer isimler onun modelleri...

(link)
(link) gibi lastiklerden (link) bu siteden neyi tavsiye edersiniz. Şuan önde 26* 2.1 arka 26*2.25 lastik var.
Canyon Nerve ES6 burdaki canyon nerve bisiklet. Patlamaya dayanıklı olsun. asfalt ve toprak yollarda kullanılacak. fiyat 20 euro ya kadar olur. Kaçırma derseniz 25 euro ya kadar çıkabilirim. Bu sitede fiyatlar makul geldi bana. Kargo 6 euro galiba

Almayın aldırtmayın her 50 km üstü turum da kesin en az bir patlağim oluyo

@Mustafaaa71
Benzer model schwalbe black jack" 3 yıl kullandım.
Eskiden ince kuru diken ..sivri kuru ot..gül dikeni herşeyden lastik patlardı ve evde iki tane iç lastik bulundururdum patladıkça alırdım..
İç lastikler yerinde duruyor..son 3..4 yılda ihtiyaç olmadı.
Hafta da bir iki kere toprak yol..traktör yoluda yapıyorum.

Schwalbe başarılı.:)

Smart sam, ortasındaki sık diş yapısı sebebiyle yuvarlanma direnci düşük olan bir lastik. Sık orta dişli yapısı sayesinde asfaltta hızlı gidersiniz, yan dişleri sayesinde de arazide yeterli tutuş elde edersiniz. Ben de 29x2.25 smart sam almayı düşünüyorum. Safkan arazi lastiği yerine hibrit bir lastik arıyorsanız smart sam mantıklı seçim olacaktır...

Lastik patlamasından çektiğim için bende bu lastiklerden aldım, smart sam 29x2.25. Yalnız lastiğin viraj performansını hiç beğenmedim. Çabuk bırakıyor kendini kaza yapıyordum. Cst Jack Rabbit lerle bisikleti gerek asfalt, gerek parke zemin , gerekse bozuk zeminlerde çok zorluyor yatabildiğim kadar yatıyordum hiç kayma olmuyor güven veriyordu. Smart sam hiç güven vermedi pişman oldum. Bu sabah ilk denememde 4 kaza tehlikesi atlattım. Acaba lastikler sıfır diye mi böyle? Yoksa tutuş Jack rabbitten kötü bir lastik mi? Ayrıca lastik sessiz, bazıları sevebilir ama ben sevmedim. Jack Rabbitlerin uğultusu hoşuma gidiyordu. Zırhlı diye aldım ama pişman oldum şuan. Hiç tutmuyor lastik.

Lastik patlamasından çektiğim için bende bu lastiklerden aldım, smart sam 29x2.25. Yalnız lastiğin viraj performansını hiç beğenmedim. Çabuk bırakıyor kendini kaza yapıyordum. Cst Jack Rabbit lerle bisikleti gerek asfalt, gerek parke zemin , gerekse bozuk zeminlerde çok zorluyor yatabildiğim kadar yatıyordum hiç kayma olmuyor güven veriyordu. Smart sam hiç güven vermedi pişman oldum. Bu sabah ilk denememde 4 kaza tehlikesi atlattım. Acaba lastikler sıfır diye mi böyle? Yoksa tutuş Jack rabbitten kötü bir lastik mi? Ayrıca lastik sessiz, bazıları sevebilir ama ben sevmedim. Jack Rabbitlerin uğultusu hoşuma gidiyordu. Zırhlı diye aldım ama pişman oldum şuan. Hiç tutmuyor lastik.

Smart Sam'ın "Performance", "Raceguard" ve "DD, Raceguard" modelleri var ama 29.2.25" olanında sadece Performance seçeneği var. Zırhlı lastik olarak beklentiyi karşılamayabilir. (link)

1690622123415.png

Üretici "MTB'leri ile yol ve arazi arasında geçiş yapmayı seven herkes için. Kompakt orta çubuğa sahip çarpıcı arazi profili, hoş, düşük titreşimli yuvarlanma davranışı ve özellikle uzun süreli dayanıklılık sağlar. Açılı dış çiviler, sürücüye sahada güvenlik ve optimum tutuş sağlar. " ifadeleriyle iyi yol tuttuğunu iddia ediyor. Sessiz olduğunu onlar da belirtmiş. Tutuş olarak baktığım diğer bazı Schwalbe lastiklerinden iyi görünüyor ama Jack Rabbit ile farkını bilemiyorum.

Latik "Smart Sam" değil de "Smart Sam Plus" ise durum değişir tabii: (link)
1690622595408.png

Abi teşekkür ederim, bendekiler 29X2.25 Smart Sam K Guard Level 3 diye geçiyor. Tutuş konusunda Jack Tabbit ile aralarında çok fark var. Bir de sessiz bir lastik. Genel olarak henüz çok kısa sürmüş olsam da ben beğenmedim bu lastikleri. Sanırım kenar dişleri çok sık aralıklı olmadığı için tutuş kötü, Jack Rabbitler çok sık disliydi ve aynı ölçülerde olmasına rağmen çok daha geniş ve heybetli görünüyordu. Genel olarak pişman oldum ben. Gitti 900tl.

Son düzenleme:
Merhaba,bu sene Nisan ayında bike 24 sitesinden bir çift smart sam plus satın aldım.O günden beri yaklaşık 1000 km üzerinde yol yaptım.(Sıcaktan çıkamıyorum 😁)Buranın coğrafyası bol yokuşlu 45-50 km ile çok virajlı iniş gerçekleştiriyoruz.Ben hiç kayma hissi yaşamadım bu güne kadar.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Merhaba,bu sene Nisan ayında bike 24 sitesinden bir çift smart sam plus satın aldım.O günden beri yaklaşık 1000 km üzerinde yol yaptım.(Sıcaktan çıkamıyorum 😁)Buranın coğrafyası bol yokuşlu 45-50 km ile çok virajlı iniş gerçekleştiriyoruz.Ben hiç kayma hissi yaşamadım bu güne kadar.
Bendeki smart sam k guard 3 abi, 29x2.25. Galiba eski nesil ve en alt seviye lastik. Markaya güvenerek aldım pişman oldum. Sizin memnun kalmanıza sevindim 👍☺️ Smart sam k guard düşünenler varsa başka marka model tavsiye ederim.
n11'den Schwalbe Smart Sam Zırhlı Dış Lastik 29x2.25 K-Gurad Gri seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ozan Güneri
Abi teşekkür ederim, bendekiler 29X2.25 Smart Sam K Guard Level 3 diye geçiyor. Tutuş konusunda Jack Tabbit ile aralarında çok fark var. Bir de sessiz bir lastik. Genel olarak henüz çok kısa sürmüş olsam da ben beğenmedim bu lastikleri. Sanırım kenar dişleri çok sık aralıklı olmadığı için tutuş kötü, Jack Rabbitler çok sık disliydi ve aynı ölçülerde olmasına rağmen çok daha geniş ve heybetli görünüyordu. Genel olarak pişman oldum ben. Gitti 900tl.
hocam bu schwalbe ve continentalin ismi var. akıcılığı çok iyi falan diye reklamı yapıldığı için bize göre olduğunu düşünüyoruz ama hobi kullanıcılarına hitap etmiyor. cst ve mitas gibi markalar dayanıklılık konusunda daha iyi bence hobi kullanıcıları için. benim dağ bisikletinde cst c1820 var oldukça iyi, yol tutuşu da güzel tavsiye ederim. fitnes bisikletimde mitas'ın flash antipuncture 700x32c lastiği var o da baya sağlam. daha önceden conti 4000s ii den dilim yandı o yüzden conti, maxxis ve schwalbe gibi bilindik lastik markalarına bulaşmıyorum. temiz yollar için üretilmiş yumuşak hamurlu performans lastikleri bunlar, kısa ömürlü

• Beğen
Tepkiler: templeos
Geri