Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Schwalbe Vs Continental Çıkmazı ?

Faruk ONUK

Daimi Üye
Tepki
56
Arkadaşlar sadece uzun turlarda kullanmak üzere bir tur lastiği bakmaktayım.Oldukça araştırma yaptım ve schwalbe greenguard ile contınental touring plus arasında kaldım.Schwalbe 20 Contınental 15 euro(indirime giriş chainreaction da).Fiyatıda bir etken tabi önceliğim yol tutuşu ve patlak koruması.Kullanım ömrü çok çok önemli değil çünkü sadece turlarda kullanıcam ve muhtemenlen 4-5 senede ancak eskitirim.Bu lastikleri kullanan yada bilen varsa sizce hangisini almalıyım ?

Scudo
Bende marka olarak ikisi arasında kalmıştım yol bisikleti için 700x23 ölçüsünde schwalbe lugano ve continental ultra sport olarak ama araştırdım bir süre ve continental bariz iyi ve onu tercih ettim.

Lugano cok dandik bir lastiktir. Ultra Sport ile kiyaslamak mümkün degildir.

• Beğen
Tepkiler: doğan_69
@ihtiyar

Siz hangisini önerirsiniz peki contınental ile schwalbe arasından ?

@M.FARUK

Greenguard ve Touring plus arasinda neredeyse bir fark yok! Eger arada bir fark cikarsa tesadüf eseridir.

Continental touring plus kullanıcısı olarak internetten araştırma yapmıştım. Schwalbe maraton green guard koruyucu tabaka kalınlığı 3mm iken maraton plus olan smart guard 5mm. Buna bağlı ağırlık da biraz artıyor tabi. Yine internetteki yorumlara göre continentalin dış kaplaması schwalbe kadar uzun dayanmıyor. İkisi de patlamaya karşı oldukça dirençliler. Bu lastiklerin en iyisi schwalbe maraton plus. Dezavantajları ağırlığı ve continentale göre neredeyse iki kat olan fiyatı. Yurt dışı sitelerden daha uygun fiyata getirtilebiliyor. Continentalden de ben çok memnunum. Yorumlarda genelde tüm lastik ömrü boyunca continental için maksimum bir patlaktan bahsedilmiş. Yani hem schwalbe maraton plus hem continental touring plus sizi üzmeyecektir.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Schwalbe, continental'in yanına bile gelemez, schwalbe kadar patlayan, dayanıksız bir lastikle karşılaşmadım, CTS bile daha iyiydi, Schwelbe'den uzak dur.

Continental i Grand prix 4000s ile tanıdım ve nefret ettim.1280 km de paramparça hale geldi.Belki benim kullanımımdandır bilemiyorum ama çok ta lastik patlattım.Sonra Decathlonda michelin pro 3 gördüm continentalin tek fiyatına çiftinin aldım.Çabuk biter bu da ne farkeder dedim.1400 km yi geçtim daha lastiklerde gözle görülür bir sorun yok ve Nazar değmesin 1400 km'dir lastiğim patlamıyor.Decathlondan taksitle bile alabilirsin. 65 lira tanesi 27 euro gibi bişeye geliyor diğerlerinden aşırı pahalı da değil.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@M.FARUK

sağol valla çok ciddi indirim vardı. kargo dahil 36 euroya 2 lastik ne kadar kötü olabilir ki? yol bisikletimde continental grand prix var ondan çok memnunum bunu da deneyip görücez, internette çok iyi ve çok kötü diye yorumlar var bakalım...

@emrahozkan

Touring plus uı aldın sanırım.Gerçekten çok ucuza geldi.Bende ondan sipariş verdim.Bakalım hayırlısı artık :)

Bu arada tüm yorum yapan arkadaşlara teşekkürler....

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
@M.FARUK
Ben continentalı tercih ederdim. chainreaction.com dan alışveriş yapmadım daha önce bu sitede kargo parası dahil ne kadara geliyor. Fiyatlar çok uygun çünkü.

Faruk bey lastikler elinize gecince yorumunuzu bekliyorum. kargo kac gunde geliyor?

@OguzhanOguz

Valla henüz geçmedi elime.İngiltereden buraya 3 günde gelmiş fakat 17 sinden bu yana ptt de hala.Topkapıya yeni gelmiş daha lastik.Oraya gitmeme rağmen teslim alamadım lastiği.Henüz gümrük işlemleri yapılmadığı için.Diğer kargo şirketleri pahalıya geliyor yurtdışı için ama eziyet etmiyorlar ptt gibi.!!!

@M.FARUK

aynı siteden 14 ağustosta sipariş verdim 21 ağustosta teslim aldım, üstelik izmirdeyim.. gümrük de sözkonusu olmadı!
siz bi daha gidin soruşturun bence, yanlışlıkla başkasına gönderme ihtimalleri çok yüksek

@türkay yılmaz

İnternettende takip ediyorum.Ordada öyle yazıyor.Haftaya salıya kadar bir gelişme olmazsa ilgilenicem artık tekrardan.

Merhaba arkadaşlar. Şu an hem tur hem yol lastiği almam gerekti. Tur için Schwalbe Marathon (Plus değil) ve yol için Continental almayı düşünüyorum. Toplam 4 lastik yurtdışı Evanscycles'dan almayı düşünüyorum, gümrük gibi bir sorun yaşar mıyım sizce?

Bir de tur için bisikletin üzerinde gelen normal lastiklerin ömrü bitti gitti 2 defa patladı. Yani patlakla derdim yok. Hafif olsun istiyorum ve akış iyi olsun istiyorum. Bu yüzden Marathon Plus değil normal düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Yol için de Continental 4-Season sanki akıcı olmayacak gibi bir his var. Grand Prix 400 S mi alsam? Bu kararsızlıklarım var. Yardımlarınızı, görüşlerinizi bekliyorum, en kısa zamanda almayı düşünüyorum. Herkese teşekkürler...

@olgun şenel

normal marathon da çok hafif ve akıcı değildir.
marathon serisinin en hafif ve akıcı modeli marathon racer, ikincisi de marathon supreme.
evolution serisi olan katlanır modelleri için geçerli, telli racer hem daha ağır hem de hamuru farklı.

(link)
(link)

26x1,50 racer kullanıyorum, normal marathonla kıyaslanmayacak kadar iyi.(özellikle yol tutuşu, ıslak/kuru mükemmel performans)

continental grand prix 4 season da denedim, ama denediğim tek yol bisikleti olduğundan kıyaslama yapamam... ancak ilk kez 23c gibi ince bir lastik ve dropbar kullandığım halde rahat sürdüm, yol tutuşu gayet güzeldi. bisikletin sahibi de memnun, tekrar aynı lastikten almayı düşünüyordu.

racer hafiflik için ince yanaklı, yandan sürtme durumun olmazsa marathon greenguard ile eşdeğer koruma seviyesinde schwalbe ölçeğinde, 5/6
ağırlığı da 28x1,35'de 375gr

Teşekkürler Mert Bey. Ben yüklü, uzun ve her türden yolda gideceğim için Racer ve Supreme biraz elverişsiz kalıyor. Mondial'de karar kıldım fakat yurtdışı da dahil hiçbir yerde bu lastiği bulamıyorum.

Arkadaşlar Marathon Mondial nerede bulabilirim. Yurtdışı da olur, link verme şansınız var mı?

@olgun şenel

Link aşağıdadır.
(link)

Geri