Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Scott 899 Kadrosu'nun ana ureticisi ile temas

bozokaydin

Daimi Üye
Tepki
155
Scott 899 ya da Scott Scale RC model 899 gramlik bisiklet kadrosunun ana ureticisini ile gorustum. Ticaret yaptigimiz ve makine satin aldigimiz bir uretici araci oldu. Bu kadrolari numune olarak 800 dolar arti tasima masraflari ile yolluyorlar. Anlamadigim bir de bu adamlar bu kadar ucuza veriyorlar hem de kar ediyorlar Scott ana uretici 800 dolara kar dahi ederken neden ana ureticiden daha fazla ucret eklemesi yapiyor? Hammadde cikisi yok, elektrik tuketimi yok, uretim asamalarinda katkisi yok ama butun bunlari yapan insanlardan daha fazla ekleme yapiyorlar. Ben de orjinal Scott RC de var birebir ayni tarttim hersey ayni renkler dahil sadece Scott cikartmasi yok.

Peki gunun birinde bu uretimi yapan firma ornegin Stark adinda bir firma kurup ayni urunleri satmaya baslarsa ne olacak. Gidisat da zaten bu yonde. DT Swiss karbon mtb jantlarini isvicre'de uretiyorum diyor ama nihai uretimin son asamisini isvicre'de yapiyorlar adamlar XCR karbon jant setinin jantlarini da cok uygun fiyata veriyorlar.

Bu ureticilerin distributorlugunu alsam su an on protokol de yaptik TR ici satis gelecek sezon da nasil olur sizce? Urunler nispeten pahali urunler ama aslinda satis fiyatlari su an TR satis fiyatlarinin en az yarisi olur.

Scudo
öyle birşey varsa ğere kesinlikle markaya para ödüyoruz.
İşin aslı Zaten Kadroyu Alırken markaya para ödediğimizi biliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Kaan Bayhan
alsında bu mesaja gelecek cevapları cok merak ediyorum.

ancak öncelikle belirtmek isterim ki; ödediğimiz rakamlarin bir kısmı marka değerine, markanın bize sunduklarına ( güven, prestij, sağlamlık, satış sonrası vs.), özellikle de bu tip ekipmanların barındırdığı teknoloji ve bunların geliştirilmesine ve geleceğini sağlayabilmek için ödeniyor.

tabii ki, seri üretime geçildiğinde üretim maliyetleri oldukça düşüyor. Bilhassa uzak doğu menşeili üretimde bu değerler komik rakamlar olabiliyor. ancak örnekten yola çıkarsak 899 grlık bir mtb kadrosu için yapılan çalışmaların ne denli zorlu ve maliyetli olduğu saniyorum tartışılamaz.

bu nedenlerledir ki bazen satış fiyatlarını oldukça yüksek bulmama rağmen bazen de firmalara hak vermeden yapamiyorum..

eğer kadronun ar-gesini scott firması yapıyor ve görüştüğünüz firmaya ürettiriyorsa üretilen malın üstüne o kadar yükleme yapması anlaşılır, ancak durum böyle ise siz scott'a bu meblağı ödemeden nasıl kadroyu alabiliyor olduğunuza anlam veremedim. gerçi numune demişsiniz ama distribütörlüğü alsanız aynı bedele getirebilecek misiniz?

Aynı fabrika aynı tezgahtan bile aynı görünümde farklı kalitede mal çıkartmak mümkün satılan ülke, içinde bulunulan yıldaki hedefler, strateji vs.
Bu yüzden "üzerindeki marka dışında her şeyi aynı " yargısına hiç bir üründe itibar etmiyorum. bir kaç tane numune ile karar veriken daha da dikkatli olmak lazım.
Bisikletle sınırlı düşünürsek üzerlerindeki donanımlar yönünden değerlendirmek sorun değil. Kadroyu nasıl test edeceğiz ya da test ettireceğiz ? Seri üretimdeki kalite devamlılığını nasıl denetleyeceğiz. Yazarken daha rahat ama satın alırken insanlar benden çok daha şüpheci oluyoylar bu da ayrı problem.

• Beğen
Tepkiler: Birdy
Markanın prestijine mi?

Kadroyu geçtim her türlü bahane ile bunu tüketicinin yanlış kullanımı ile çatladı,kırıldı derler...jant setini de geçtim buna da abuk sabuk bahaneler bulunur.Bir selenin kullanıcı hatası olarak değiştirilmemesi hangi ülkede var??

Sonuç olarak işletme sahipleri veya orada işletme için en yüksek kademeli kim varsa mal elimden çıksın bozulsa bile kullanıcı hatası derim..hiç hiç olmadı ''kardeşim bunun satışını bitirdik artık biz satmıyoruz.Bunu distribütöre ver'' derler...Ve biz müşteri olarak afallarız!!Distirbütör mü??

Böyle işletme mantığına sahip bu işi yapan insanlar var

Toplamak gerekirse 'niye bu kadar çok para veriyoruz' cümlesini ben bu malı tekelci zihniyetle satıyorum.Üstünede kar maksimizasyonu olarak da maximumun da üstünde fiyat belirlerim...Zaten bu mal satılacak Ülkede bir benzeri yok deyip inanılmaz fiyatlar belirlenir ve bizde mecbur alırız,alırkende içimizde markaya verdim ben bu fiyatı deriz.

Ben Şuana Kadar Etrafımda Scoot Giant Veya Canondale kadro KırıpTa Değiştirilmeyen görmedim DÖktügün Paranın Karşılıgı Var Zaten Kırıyorsan Biyere Carpıp O da Senin Sorunun Adamın Değil :)

Amerika da 500 burada ise yaklaşık 1000 usd ye satılan Apple Ipad 2 lerin fabrika maliyetinin 50 usd civarlarında olduğu söyleniyor. Scott yine insaflıymış :)
Yeni model bişey alınca arge ye de ciddi para ödemiş oluyoruz. Aslında o markanın büyümesine pozitif bir katkı bu. Bide para marka değerine gidiyor. Scott 899 u 2nci el olarak noname ama aynı kadronun sıfırından çok daha iyi bir rakama elden çıkarabilirsin mesela.

• Beğen
Tepkiler: Salih Manavoğlu
Ben scott scale Rc 2010 entegre kullanıyorum kadrosunu 2010 ekim ayında teslim aldım XX full set topladım bu kadroya maşasına kadar hemde benim için Scott scale serisine verdiği fiyatı scale sonuna kadar hakediyor hmf teknolojili scale 20 2008 den Rc 2010 entegre sele borulu kadroya geçince bile ciddi esnemezlik farkı var unutmamalıyızki bu günkü scale RC 2011 son kasa scalenin fiyatı 2150 € dur bu fiyatın en az yüzde 30 unu satıcı dükkan geriye kalan yüzde 40 distribütor alıyordur bu değerler tabiki benim tahminimdir
SCOTT eminimki bir kadroyu 400 veya 500 euro veya dolara mal ediyordur bizim alacağımız bir kadro :D adamların taiwana verdiği kadro siparişi aralıksız 5 yıl boyunca binlerce kadro sonuçta Scott bizim ödediğimiz paraları arge ye gelişim olarak veriyordur

verilen para çoğu zaman markaya ve havasına veriliyor...marka ne kadar popülerse katma değeri de o kadar artıyor ve aslında bizi kekliyorlar:)

Şimdi ne yazıkki ticari değerlri kötü bi ülkede yaşıyoruz. Günümüz Türk distribütörlerde haklı gibi. Yurt dışındna malı alıyorlar çok yüksek bir faiz oranı ile.. gümrük yol.. hepsi dert.
Mağaza kirası var.( Kira yüksek tutuluyor.Çünkü Türkiye'de öyle Amerika gibi şehir dışına han gibi mağaza açmak çok mantıksız çünkü anca şehir göbeğinde bisiklet satılabilir.)İşçisini elektriğini suyunu saymıyorum bunlar zorunlu ihtiyaçlar. Ama pahalılık nedenlerinden bir diğer nedeni oalrak avrupaya amerikaya göre müşteri (bisiklete ilgil kişi) sayısının azlığı..

Hal böyle olunca bende Salih abiye katılıyorum ve mağazalarımızın koyduğu fiyata boyun bişey diyemiyorum.

• Beğen
Bu soz konusu fabrikada 34 cesit karbon govde var, degisik geometrilerde. Farkli markalar icin de uretim yapiyorlar. Arge onlardan mi geliyor yoksa su su sekilde uretin mi deniyor soracagim. yalniz patent scott da ise sanmiyorum, ana uretici oem satabilsin.

Ax-Lightness ile gorustum onlar yurtdisi uretim yapmayan nadir fabrikalardan.

@Şafak Atilla Akpınar

O çok para vererek kadro, kompanent aldığınız üreticiler olmazsa şu an kullandığınız bisikletler yerine demir bisan bisikletler kullanıyor olurduk.

Siz sanıyorsunuz ki bu kadrolar ol denilince oluyor. Ar-ge nedir haberiniz bile yok.

Sırf o firma o kadronun ar-ge'sini yaptı, o kadroyu tasarladı diye farklı firmadan aynı model kadroyu almam ben. Saygı duyun biraz insanların emeklerine.

@Güney Tuncer

Donanım maliyeti öyle olabilir. Fakat yazılım maliyeti ne olacak?
iOS var, appstore var, itunes var.
O ürünün geliştirmesi vs. zaten bahsetmişsiniz siz.

• Beğen
Arkadaşlar Aydın Bey güzel bir fırsat yakaladığını düşünüp fikirlerimizi sormuş. Birbirimize taş atalım dememiş.

Benim düşüncem bu kadro ağırlık ve şekil olarak Scott'la aynı olabilir ama Scott olamaz; niye derseniz, Scott geçen yıl Çin'de kendi karbon kadro üretimini açtı. Artık tedarikçilerden karbon kadro almıyor.

Karbon kadro için kalıp çıkarmak kolaydır ama kalıbı hazırlamak zor ve maliyetlidir. Çin'de işçilik ucuz olduğu için ve her tür hammaddeye kolay ulaşabildiklerinden taklit kadro işine girişmiş olabilirler.

Ben direk mesajı başlatan Aydın Bey'e yazmak istiyorum. Eğer kendisi merakına ve görüştüğü bu arkadaşlara güveniyorsa bir numune alıp CEN testlerini istesin. Toplasın, 1-2 ay hakkını vererek binsin. Sonra kadroyu röntgen testlerine götürerek resin ve fiberler arasındaki durumu görebilir. Eğer ki bir sıkıntı yoksa gelsin kadrolar...

@Gökhan Toros

Onlara ne mi oluyor? Apple, AppleStore'da satılan 3ncü parti yazılımlardan %30 alıyor. Apple'ın sadece AngryBirds oyunundan kazandığı para bile İOS, Appstore, ve aptal Itunes larına :) harcadıkları parayı fazlasıyla çıkarmıştır. Ülke bazlı dünya ekonomi sıralamasında bir şirket 30ncu sırada olur mu derseniz oluyor işte. Adamlar sayemizde para içinde yüzüyor.

Geri