Scudo Sports

Scott Aspect Serisi

Sedona disk frenli, uzmanları daha iyi bilir ama disk fren v brake'e göre daha avantajlı olmalı... Ve sedona yerli marka... Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı diye bir mısra öğretmişlerdi bize... Tabii tercih elbette sizindir.

Scudo
711 donanım olarak önde, bu seviye bisikletleri ne kadar zorlayabiliriz ki diye düşünüp kadroları arasında çok fark olmaz diye düşünüyorum..
o yüzden 711 derim..

Scott ve Sedona arasında en belirgin fark arka göbekler.
Scott 7 vites, yani vidalı ruble var. Bisiklete daha üst bir seviye vites sistemi takmak istediğiniz zaman 7linin üzerine izin vermeyecek.
Ek olarak disk frene geçmek isteyeceksiniz kısa bir süre içinde, onun için de ruble, vites kolları vs. değiştirmeniz gerekecek çünkü 7li sistem için yeni parça bulmanız çok zor.

Sedona'da ise kaset ruble var. Sram ve Shimano'nun 8, 9, 10 gelecek muhtemel 11'li sistemine destek veriyor.
Kısacası, geliştirme yapmak için Sedona çok daha uygun.

@Gökhan Toros

Buna bende katılıyorum Scott ' u geliştirmeye çalışırsan biraz para harcamak zorunda kalacaksın.
Bana göre Sedona ' nın görünüşü daha güzel hem yerli mal benim tercihim Sedona ' dan yana olurdu.
Ama gönlün hangisine yatıyorsa onu al derim :in:
Saygılar.

Bir şeyi anlamıyorum scott ve trek markaları aynı fiyat aralığında ki tüm diğer bisiklet üreticilerinden kesinlikle donanım olarak daha düşük seviyede tutuyorlar bisikletlerini. Anlamadığım kısım ise bu markaların marka değerinden mi anlamadım ama tercih edilmesi yani şimdi sedonayı savunmuyorum ki onlar ürettikleri kadronun arkasında duramayacak kadar markalarına güveniyorlar, ama diğer markalara baktığımızda giant, corratec , cannondale nispeten aynı paraya daha iyi donanım sunuyorlar ki özellikle giant. Sadece bizim ülkemize yönelik birşey olup olmadığını bilmiyorum ama bence artık bilinçli tüketici olmalı ve şişirilmiş marka değerinden öteye kendi amacımıza yönelik akıllı alış veriş yapmalıyız saygılar...
Benim oyum sedonaya.

Ben bu güne kadar okuduklarımdan bir şeyler çıkarttım.

Bisikletin ana bölümü Kadrodur. Kadro ne kadar sağlam ve uzun ömürlü ise o kadar iyidir.

Yani Son okuduğum yazılarda sedona'nın kadro hataları-çatlakların da servislerin bir şey yapmamasını gördüm.

Bildiğim kadarıyla scoot ta Kadronun uzun bir süre garantisi var.

Ve bisiklet toplayanlara sorarsanız ilk önce kadro'dan başlıyorlar.

Evet daha yaşım küçük ve bisiklet konusunda fazla tecrübe değilim.Bende yazdan beri araştırıyorum hala daha kendime-bütçeme uygun bir bisiklet bulamadım.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Bir yanlışlık yaptıysam affola.

Herkese iyi forumlar diliyorum...

• Beğen
Tepkiler: BULUT ÇELİK
Öncelikle herkese değerli yorumlarından ve ilgisinden dolayı teşekkür ederim.
Ben de bir iktisat öğrencisi olarak yerli maldan yanayım :) Sanırım her ne kadar görünüş ve ismine hayran olsam da SCOTT değil de SEDONA daha mantıklı.
GIANT-TREK-SCOTT sevdiğim marka ve modeller. Fakat işin mantık kısmına gelince bir durmak gerekiyor sanırım. Çok ince eliyorum sık dokuyorum bu konuyu... Aklın yolu bir ama gönlün yolu bir değil :)... Aklın yolu SEDONA sanırım şu an için :). . .

fiyatlar doğru mu bilmiyorum 711 v ile d arasında fiyat farkı olabilir
ayrıca bence sedona... hem kötü bisiklet değil hemde daha hoş görünüyor (711 d)bence ;)

merhabalar;

bisiklet sporuna merak saran birçok arkadaşımız var. :) hepsine sorayım o zaman: kaç taneniz hala ilk aldığınız bisikleti hiçbir donanımını bozmamış bir şekilde kullanıyorsunuz ? tabi alt seviye bisikletlerden bahsediyorum. sen bu bisikletleri aldığın zaman üstündeki donanımları en kısa sürede değiştirmek isteyeceğini unutma. bu sebeple buna göre hareket etmeni tavsiye ederim. ben eski bir sedona 711 V kullanıcısıyım. açıkçası beni çok da memnun eden bir bisikletti. ancak scott da dünyada bu alanda kendini kanıtlamış bir firma. scott alırsan bir adı olacak kalite olarak çok farkları olduğunu sanmıyorum çünkü alt seviye bir model.bisikleti aldıktan sonra illa değişeceksin donanımlarını,bence sedona 711 al bari biraz daha üst seviye donanımlarla başlamış ol.

en sağlıklı tercihi yapabilmen dileklerimle...

Scott Aspect 55 mi? Trek 3900 D mi? Yoksa whistle miwok 1162 d mi alsam yeni kullanıcıyım yardımlarınıza ihtiyacım var...
Ayrıca düşündüğüm fiyat 800-1200 civarında daha iyi bi öneriniz varmı?

Aspect 55'in 2010 modeli çok güzel, bütçenize de uygun. Ben olsam onu tercih ederim.

Şimdiden hayırlı olsun.

eğer sadece şehir içinde geziyorsanız scott......ama araziye girerimderseniz muhakkak trek alın derim.....kıramazsınız...........

scott aspect 55 iyi bir seçim olur. umarım en doğru ve sizi en mutlu edecek kararı alırsınız..

Şehirde düzenlenen turlarda kullanacaksan Scott fakat ben dağ taş çamur dinlemem diyorsan Trek. :)

arkadaşlar scott aspect 10 mu yoksa sedona 761 mi? bütçem 1000$. max. 1200$. ikisi arasında kaldım. bence scott gibi ama sizinde görüşünüzü alayım dedim. aptal kafayla devam etmek istemedim. toplama mı yapayım önerilerinizi bekliyorum.

Geri