Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Scott Cr 1 30 2014 & Focus Culebro SL 2.0 2015 Sizce Hangisi

Sİzce Hangisini Almalıyım

• Scott CR1 30 2014

• FOCUS CULEBRO SL 2.0 2015

• Toplam katılım
    35
Tepki
45
Bisiklet
Scott
Yakın bir arkadaşım yol bisikleti alacağından bana danıştı 3500 lira gibi bir bütçesi var ben kendim scott cr1 30 kullanıcısıyım memnunum ancak grupset açısından sıkıntılar yaşadım iki tane bisiklet seçtim biri karbon kadro sora grupset scott cr1 30 2014 diğeri Focus celebro sl 2.0 2015 alüminyum kadro 105 setli sizin tercihinizin hangisinden yana olduğnu sebebiyle birlikte yazarsanız sevinirim.

https://i.hizliresim.com/92qZ18.jpg

Scott CR1 30 2014
Kadro : CR1 Carbon IMP Carbon technology Road Comfort geometry STD BB
Maşa : CR1 Carbon 1 1/8" Carbon steerer Alloy Dropout
Ön Attırıcı : Shimano SORA 3500 FD
Arka Attırıcı : Shimano Sora RD-3500-SS 18 Hız
Vites Fren Kolları: Shimano Sora ST-3500 Çift kontrol 18 Hız
Aynakol : Shimano Kompakt FC-R345 Octalink
Kaset : Shimano HG50-9 9 Hız 11-32T
Zincir : Shimano HG53 KMC
Frenler : Shimano SORA BR-3500 Super SLR Çift mil
Gidon : Syncros RR2.0 Anatomik 31.8 mm
Gidon Boğazı : Syncros FL2.0 1-1 / 8 "/ dört Bolt 31.8 mm
Jantlar : Syncros Yarış 27 Aero Profili 20 Ön / 24 Arka
Lastikler : Schwalbe Racepac 700 x 25 ° C
Sele : Syncros XR2.5
Sele Borusu : Syncros RR2.5 31.6 / 300
Ağırlık : 8.88 kg

https://i.hizliresim.com/Ro9zzn.png

https://i.hizliresim.com/Ro9zzn.png

FOCUS CULEBRO SL 2.0 2015

ÖZELLİKLER
Kadro:Race V2 Alloy, Triple Butted
Maşa:Culebro CRF Carbon T4
Fren bacakları:Concept R540
Fren Kolları:Shimano 105 22
Arka Vites:Shimano 105 22
Ön Vites:Shimano 105 22
Aynakol:Shimano RS-500
Dişli Oranı:front: 52/36, rear: 11-28
Gidon:Concept EX
Gidon Boğazı:Concept EX
Sele:Concept EX
Sele Borusu:Concept EX NEW
Jantlar:Concept
Lastikler:Schwalbe Lugano
Toplam Ağırlık:8.80 kg

Scudo
çok anlamıyorum ama focusdiyorum. scott karbon olmasına rağmen focusla aynı ağırlıkta ve grupseti daha düşük.

Bence öncelik kadro'ya yatırım yapmak, Scott diyorum.

Scott için 105 set 1500TL ye yakın, Focus için ise yeni bir kadro daha fazla masraf.

• Beğen
Tepkiler: Bilal Karaboğa
Focus tabii ki.

Tamam Scott karbon da Sora bisiklete 3500 çok fazla.

Focus'la alü acemiliğini atarsın ilerde de istediğin karbona geçersin.

İşte burada kadro için para verilir.Scott kesinlikle alınır.Bir şey olmadığı sürece, yeni bir materyal çıkmadığı sürece karbon kadro ömürlük olur.

Fiyatlar cok guzel.
Soyle bir bakinca grup setler arasinda sadece seviye farki yok oran farki da var. Scott tirnanislar icin cok daha uygun.
Focus ise sahil antrenmanlari icin daha uygun gibi. Zira 32 kucuk yaprak ve 28 ruble var.
Scott ise 30 kucuk yaprak ve 32 ruble ile tirnanisa uygun.

Scott karbon kadro ve 25c lastiklerle daha konforlu olacaktir.

Ileride jant degisirip 2-3 sene sonra da grup set degistirilecekse scott mantikli.

Focus ise sert egimlere uframayanlar icin bicilmis kaftan. 11'li sistem duz yollarda en uygun vites oranını bulmaya yardimi olur, grup seti upgrade etmeye hic ihtiyac yok. 5800 serisi şu an en mantikli grup set bence. Sadece jant alınıp devam edilir.

Kadroya yatırım yapmak daha mantıklı geliyor nasıl olsa grup set ve jantlar ihtiyaç duyuldukça yükseltilir diye düşünüyorum.

• Beğen
özelliklere bakarsak focus daha iyi gözküyor hem fiyatıda daha az artan parayla lastiklerini değiştirisin

• Beğen
Sürüş keyfi ve deneyim kalitesi önce kadro sonra teker grubu en son vites grubundan gelir. Sürüş boyunca kadroyu hissedersiniz ara sıra vites sistemini...

En önemlisi ikisini de inceleyip sizi en çok heyecanlandıranı almanız..

Focus kullandığım için değil, bence renk uyumu ve donanım olarak Focus önde. Fiyatı da daha ucuz. Scott'un karbon olmasının anlamı yok.

Her iki bisiklette de jantların değiştirilmesi gerekecek. Kadro değiştirmesi en zor parça ve tabi alışması vs.de. Diğer ekipmanlar daha rahat değişiyor yani hem maddi hem de zaman açısından. Karbon kadro her halükarda mantıklı bi yatırım olur. Uygun fiyatla denk getirilirse yavaş yavaş bi ultegra vb. üst düzey parçalar da kenara koyulup sonradan takılır. Kendimden biliyorum 105 alsa bile arkadaş bi süre sonra 105 set yetmiycek:) bu yüzden ısrarla karbon kadrosetli scott u tavsiye ederim.

Geri