Bundan 7 sene önce Scott Scale 70 (2010) kullanıyordum. 1450km (yaklaşık 9 ay) sonra satmıştım.
Geçen hafta Scale 760 aldım. Şuan 100km'lerdeyim. Ön fren kolu ya bayide ya da kargoda yamulmuştu. Fark ettiğimde fotoğraf çekip bayiye gönderdim. Freni yenisi ile değiştirdiler.
Bunun yanında kask, barend, km saati, kadro koruyucu, sele altı çanta ve kilit de aldım. Yavaş yavaş eksikleri toparlamaya çalışıyoruz. Elimde pek fotoğraf yok ama yakın zamanda güzel fotoğraflar yükleyeceğim inşaallah.
Kısaca yorumlamak gerekirse donanımlar 2010 Scale 70'e göre bir tık önde gibi. Tahminimce bunu bir üst sırada konumlandırmışlar.
27.5" seçtim. Çünkü ne 26" kadar ufak ne 29" kadar büyük. Her yola gideceğini düşünüyorum.
Maşanın tepkileri yerinde, ben beğendim.
Frenler iş görüyor, görüntüsü de güzel ama yine de olmamış. Daha iyi bir fren olması gerekirdi.
Kadroya gelince bisikletin üzerinde Scott yazan tek parça bu ve bu da tercihimin ana sebebi. Bildiğim bir kadro olduğu için tereddüt etmediğimi söyleyebilirim.
Açıları, detayları, tasarımı.. her şeyiyle olmuş dedirtiyor. 2010 modellere göre kabloların kadro içinden geçirilmesi güzel bir detay olmuş. Keskin yazıları, mat siyah üzerine neon sarı rengi bisikleti öne çıkarıyor. Öyle ki kilit almayı düşünen bir arkadaşım kilit almaktan vazgeçti. "Ne kilit alacağım, bu varken benimkine bakmazlar bile.." diyor.
Allah kazasız, belasız, stressiz, sıkıntısız sürmeyi nasip etsin hepimize..
Maşaallah..