Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Scott Sportster 50 VS Corratec X-Vert Cross Base Vs Salcano City Sport 27 HDS

Kayıt
23 Haziran 2011
Mesaj
5
Tepki
0
Şehir
antalya
Başlıkta Bahsettiğim 3 Hybrid bisiklet arasından hangisini almam gerektiğine karar veremedim. Şu bisiklet daha iyidir diyebilirseniz karar vermemi kolaylaştırcaksınız.

(link)

(link)

(link)

Bir de ideal Crosmo ve Focus marakas Tavsiye edildi, onları da duyan bilen varsa yine yazarsa sevinirim..
 
Scudo
İçlerinde bence en iyisi salcano city sport. Hem daha donanımlı hem çok daha ucuz. Ama size tavsiyem sedona 321 ya da carraro almanız.
(link)
 
donanım olarak olarak en iyisi salcano city sport 27 hds. fakat şehir bisikletinde disk fren gerçekten çok gereksiz. gerçi pek ağır bir bisiklet değil fakat yine de pek hoşuma gitmiyor benim. ileride çıkaracabileceği ek masrafları da göz önünde bulundurmak lazım.

scott'un ve corratec'in kadro kalitesi tartışılmaz tabi. fakat iyi markaların alt modellerine her zaman şüpheyle yaklaşmak lazım. zira bunlar pek özenilmeden yapılmış fabrikasyon pazar malları oluyor. zaten scott'un kadrosu tam alüminyum değil alaşım sanırım. corratec'in açıları biraz daha dağ bisikletine yakın gibi geldi bana. ayrıca nedense renk tercihlerini pek beğenmiyorum corrateclerin. çok kalabalık duruyor o yazılar kadro'nun üzerinde :) tabi sizin tercihiniz.

arkadaşın önerdiği carraro'nun kadrosu ve donanımları yarış bisikleti donanımları. hatta sanırım tek farkı düz gidon olması diyebiliriz. fiyatı oldukça uygun ancak yine bu kadronun alaşım, hatta maşasının da çelik olmasını göz önünde bulundurmak lazım.

sedona 321 ise, gerek kadro açıları, gerek donanımıyla bana tur yapmaya en uygun bisikletlerdenmiş gibi geliyo. donanımı oldukça yeterli. kadrosu bagaj vs takmaya uygun. değiştirilmesi gereken bir parçası da yok. onun da kadrosunda triple butted yazıyor bu ne demek pek bilmiyorum.

onun dışında bu fiyat aralığında specialized sirrus sport var benim de sahip olduğum. çok memnunum bisikletimden. iyi markaların alt modellerindeki özensizlik yok bu bisiklette. zira kadrosu yine el yapımı. açıları özenle belirlenmiş. donanım olarak pek yüksek değil belki fakat benim yaptığım gibi keyifle upgrade edebilirsiniz bisikletinizi. tabi bu donanımla da isterseniz dünya turuna bile çıkabilirsiniz bence. bagaj heybe vs alıcaksınız tabi :)

sirrus sport: (link)
sedona 321: (link)
 
  • Beğen
Tepkiler: bislet
Bende de Specialized Sirrus Sport 2011 var kadro diğerlerinlerinden çok farklı.Bütçenize de uygun gözüküyor.Tavsiye ederim.

Amortisör ve disk fren bence gereksiz

Sedona 321,Whistle Guipago da kullanıcısı çok olan ve tavsiye edilen modellerden.

Whistle Guipago: (link)
 
Şehirde kullancak olsam da ön amortisörü olsun istiyorum o yüzden bu 3 bisikleti düşünmüştüm, amortisörsüz olarak whistle guipago benim de hoşuma gitmişti aslında ama ..

Salcanonun bu modelinde kullandığı kadro iyi değilmidir ki, kullanan bilen varmı ?
Görsel ve donanım olarak Salcano en cazibi benim için ama konuştuğum kişilerdeki salcanoya olan negatiflik beni biraz düşündürüyor.
 
arkadaşlar çok güzel analizler yapmışlar da, siz satın alacağınız bisikleti öyle zorlu koşullara falan hiç sokmayacaksınız anladığım kadarıyla. o yüzden fiyat/performans oranı en yüksek olanı alın gitsin derim ben.

salcano son zamanlarda çok iyi bisikletler yapmaya başladı; parçaların bir kısmını kendi ürettiği ve o parçalar yüksek kalite standartları dahilinde türkiye'de yapıldığı için ortaya hem gayet sağlam, hem de ucuz parçalar çıkıyor. yani kendileri gayet güvenilir bir markadır. hem sürekli yurtdışından ithal malzeme ve bisiklet alacağımıza yerli malı olsun, para yabancıya gitmesin ;)

baktığınız 3 modelden salcano'yu gönül rahatlığıyla alabilirsiniz :in:
 
  • Beğen
Tepkiler: oguzcigsar
bende corratec x-vert cross base kullanıcısıyım.bisiklet daha çok dağ bisikletine yakın hibrit modellerden.lastik genişliği fazla,aynakol mtb aynakolu,üst boru mesafesi kısa.eğer çok arazide kullanmayacağım diyorsanız,biraz bütçenizi zorlayarak specialized sirrus ,trek fx.7.3 en son sedona 321 bence çok daha iyi ve hafif modeller olarak tercih edebileceğiniz modellerdir.
 
Salcanoyu almaya karar vermiş gibiydim aslında yorumlardan sonra ama şikayetvar.com dan okuduğum aşağaki gibi şikayetler yine şüpheye düşürdü şimdi. Bunlar ucuz modellerinde midir acaba yoksa city sport 27 HDS de aynı problemler yaşanabilirmi acaba?

Yada scott sportster 50 yi alıcam. yine kararsızlık :))

SALCANO Bisikletin Arka Tekerlek Üzerindeki Vites Değiştirme Bölümü Kırıldı!
SALCANO Bisiklet Kısa Sürede Dağıldı!
SALCANO Bisikletin Göbek Bilyeleri Dağıldı!
SALCANO Bisiklette Üretim Hatası Var!
SALCANO İnternetten Alınan Bisikletlere Servisleri Bakmıyormuş!
 
salcano eskiden bu bildiğimiz çelik kadrolu dede bisikletlerinden yapardı, sonradan bu pazara da açıldı. o şikayetler muhtemelen ucuz modelleri için, ki öyle modeller çok sakin bir şekilde şehiriçinde kullanılmak üzere yapılırlar. ama alanlar onlara spor bisiklet muamelesi yaptığı için, ya da atıyorum vitesini 7'den 1'e bir anda düşürmek gibi garip hareketler yaptıkları için, zaten zor koşullar için üretilmemiş olan o bisikletlerde çeşitli sorunlar çıkması normal.

bu arada internetten alınan bisiklete servisin bakmaması olayı da salcano firmasıyla değil, onun yetkili servisi lisansını almış biiklet tamircisiyle alakalı bir durum. aslında çoğu tamirci de başka yerden alınmış bisikletle o kadar ilgilenmez. antalya'da senin istediğin modeli satan bir bisikletçi varsa gidip oradan alabilirsin, ya da getirtebilen varsa öyle alabilirsin. hem böylece bisikleti sana teslim etmeden önce tüm kontrollerini ve ön bakımlarını yapar, bir sorun yaşadığın takdirde de gayet güzel ilgilenir. zaten bisikleti aldıktan sonra muhakkak bisiklet tamircileriyle hoş-beş etmeye başlayacaksın, bunu erkenden yapman senin için çok daha iyi olur ;)
 
Salcano en mantıklı tercih. Kullanılan donanım diğerlerinden daha iyi. Neden sorun çıkarsın? Pazar malı bisikletlerden değil. Ama size tavsiyem süspansiyonsuz ve disk frensiz bir bisiklet almanız. Böyle alt seviye bisikletlerde iyi süspansiyon kullanılmıyor. Kötü bir amortisör fazladan 1-1,5 kg arası ağırlık demektir. Yine salcanodaki hidrolik fren de öyle. Fazladan masraf çıkarır, şehir bisikletinde çok gerekli bir şey değil. 450tl ye salvano 24vr vardı onu ya da sedona 321 i de inceleyin derim.
 
ooo salcanoda hidrolik disk fren var kesinlikle salcano al bide tipide mükemmel diğer donanımlarda güzel heleki o jant tel dizimi benim sevdiğim bi dizimdir
 
Benim de içime en çok sinen Salcano olmasına karşın her gittiğim bisikletçinin olumsuz görüşleri sonucu vazgeçtim. Ama sanırım aradığım bisikleti buldum. Merida Crossway 100 V modelini almaya karar verdim, yarın soracaklar umarım kalmıştır..
 
Evet arkadaşlar bisikletleri almış bulunmaktayım yaklaşık bi haftadır. Anca fotolarını yükleyebildim. Biri Merida crossway 100 V diğeri 300 D modeli. Şimdilik son derece memnunum. Fotoğrafları da şöyle ki ..





http://img600.imageshack.us/img600/2226/fotoraf3b.jpg

http://img641.imageshack.us/img641/6429/fotoraf4f.jpg
 
Geri