Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Scott Sub 40

Kayıt
19 Nisan 2012
Mesaj
26
Tepki
2
Şehir
karabük
Bisiklet
Scott
Bisiklete yeni başlıyorum ve bu bisikleti düşünüyorum.Amacım turlara ve şehir içinde kullanmak.Benim özellikle merak ettiğim bu bisikletle uzun turların altından kalkabilirmiyim.Bütçem 1100 lira civarı olduğı için bu bisikleti tercih ettim.M kadro boyu 1.78 boy için uygun olur mu

Kadro : SUB Alloy with EVO Dropout, 700c
Maşa : Scott SUB straight alloy fork 700C, V-Brake
Arka Vites : Shimano RD-M 360 Acera, 24 Speed
Ön Vites : Shimano FD-M191 34.9mm clamp
Vites Kolları : Shimano ST-EF 51 L / 8R, EZ-fire plus
Fren Kolları : Shimano ST-EF 51
Fren : Scott Comp V-brake
Zincir : KMC Z-7
Ayna Kol : Shimano FC-M171, 48 x 38 x 28 T
Orta Mil : Shimano BB-UN 26 / 68-122mm
Pedal : Wellgo 127 S
Jantlar : Rigida DP 2000 700C, 32H, cnc
Lastikler : Continental Sport Contact 622-37C
Sele Borusu : Scott Alloy, 31.6mm
Sele : Scott SUB SC-19
Arka Hazne : Shimano FH-RM 30
Ön Hazne : Scott CO-31
Ağırlık : 11.90 kg / 26.65 lbs
Gidon : Scott, Oversize 31.8mm 9° Bend, 600mm
Gidon Boğazı : Scott Alloy, 31.6mm, 4 bolt
Dişli : Shimano CS-HG30, 11-32T
Jant Telleri : stainless black, 14G/2mm
 
  • Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
Scudo
Scott Sub 20 kullanıyorum. Kadroları aynı olması lazım. Gayet memnunum, çok güzel akıyor yolda. Henüz çok uzun yol yapma fırsatım olmadı, en fazla 20 km gittim bir seferde. Oturuşu sürüşü çok rahat. Lastiklerde diş yok, o yüzden ufak çakıllı ve gevşek zeminde, yüksek süratte pek güven vermiyor, ama asfaltta iyi.

Benim de boyum 1.78, Scott'un sitesine göre kadro boyu L olması lazım. Aslında 1.78 boy M nin de tam sınırında belki o da olabilir ama bacak ölçüme göre bakınca da L olması gerekiyordu L aldım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serdargokay
Bacak boyunuz kaç. M kadronun üst boru yerden yüksekliği 763mm, L ise 795mm. (link)

Bisikletin üzerinde ayakta dururken üst boru ile bacak içi arası 2-3 cm boşluk kalmalı. Yani bacak içi ölçüsü 82-83 cm ise L uygun olur. Daha kısaysa zaten M yi tercih etmenizde fayda var.

Diğer sitelerde olabilir L, başka sitelere de bakın bence. Ve yazdığınız özellikler 2011 modelinin özelliklerine benziyor ama fiyatına bakınca 2011 ile 2012 model arasında pek fark yok gibi. Özellik olarak farkını incelemedim ama 2012 modeli de düşünebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serdargokay
2 aydır sub30 kullanmaktayım. bu bisikletler şehir bisikletlerinin hız amaçlı tasarlanmış bir özgün biçimini oluşturuyorlar. SUB (speed utiliy bike) performans veya fitnes bisikleti olarakta tanımlanıyor. Bisiklet şehiriçi kullanımlara çok uygun. Hızlanması güzel, hafif ve sağlam bir kadroya sahip. Scott un kendi sitesinde kadro geometrisini gösteren bir çizelge var. Senin boyun tam sınırda diyebilirim. Yani L boyunu alsanda bir şey kaybetmiş olmazsın. Sadece söyle bir tüyo vereyim. Eğer hıza yönelik ve kısa mesafeler (20-30 km) için kullanacaksan M boyunu tur amaçlı kullanacaksan L boyunu al derim. Birde desensiz ve düz lastikleri nedeniyle yüksek hızlarda nedense hayatın bir film şeridi gibi gözünün önünden geçiyor. Aman diyeyim kasksız süreyim deme. Birde rüzgarlı havalarda bu bisiklete çok fazla güvenme.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serdargokay
Bütün paramı bisiklete yatırdım.Kask kaldı.Satın aldığım yerden isterim bakalım gönderirler belki.Olmadı kask parası biriktirene kadar kenarda durur artık :) Anlatıma göre iyi bir seçim yapmışım.Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.
 
Hayırlısı olsun, güle güle kullanın. Kask'ı ihmal etmeyin, en ucuzundan da olsa bir tane alın, sonra daha iyisi ile değiştirirsiniz. Ben şu linkteki kaskı aldım 50TL, Fiyatına göre gerçekten çok güzel bir kask, kafa arkası aydınlatması da var. Tavsiye ederim.

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Serdargokay
sedona 410 ve scott sub 40 arasında kaldım. bunda çamurluk vs var .

siz olsanız hangisini alırsınız. fiyatları 200 tl daha pahalı scott
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@fulham aradaki farka değer scott alın
 
@fulham
Ben de arada kalmıştım ve az daha 410 alacaktım ama son anda sub 40 aldım. Daha sonraları iyi ki sub 40 almışım dedim hep. Kesinlikle sub 40 al.
 
arkadaşlar, bahsettiğimiz scott sub 40 şu değil mi?
krem rengi ve çamurluklu olan.

(link)

yağışlı havalardada kullanılabilir olması güzel. ama çamurlukların yapacağı ekstra ağırlık bisikleti çok hantal yapar mı acaba?
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@fulham çamurluklu ağırlığı nerdeyse 410 ile aynı. 300-400 gr oynasın maks. iyi ki çamurluklu olanı almışım dersiniz. çamurluklu olanı almazsanız gene çamurluk taktırmaya ugrasırısınız yagmurlu havalarda kullanacaksanız :)
 
@sspl sizce bu bisiklete indirim alabilir miyim 2015 model olduğu için
Scott sitesinde baktım artık üretilmiyor.2016 modellerde sub 30 sub 20 ve sub10 var
 
@fulham satıcıya bağlı bu. çok satılan, talep gören bir modelse indirim yapmayabilir. İyi koşullarda saklanmış bir bisiklet model yılı 2005 bile olsa alınabilir. Fiyatta tabi eski model oldugundan indirime gidilmesi gerekir ama dediğim gibi bir durum geçerliyse hatta sizin dediğiniz gibi daha üretilmiyorsa böyle bi şey olmayabilir.
 
@fulham
Aradaki farka scott alın bencede. İleride ola ki satarken, marka gücü daha yüksek ve daha hızlı satarsanız.
 
@soneryen
(link)

scott ın donanımı çok kötü mü sizce? yoksa yeterli mi?
 
Geri