Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Scott Sub ile Sportster arasında ne fark var

Kıvanç Pürtelaş

Daimi Üye
Tepki
93
Bisiklet
Orbea
Bu 2 bisiklet ile ilgilenmekteyim aslında.Hatta başka birkaç marka ile de...

Sub' ın, sportster' e göre 1-2 kg ağırlık avantajı var.Her 2 bisikletin de 28'' ince lastikleri var.Sub sanki daha çıplakmış görüntüsü çiziyor.

Buna rağmen, scott' ın sitesinde sportster performans olarak sub' dan önde gösterilmiş.

(link)

Bisikletlerin üzerine geldiğinizde, hangi türe uygun(daha uygun) olduğu belirtiliyor.

Şimdi anlamadığım, yaklaşık özelliklerde fakat hafif olan model nasıl oluyorda performans olarak aşağıda kalıyor ??

Scott sub 30 oldukça ilgimi çekiyor.
11.4kg ağırlık dikkat çekici, 800$ fiyat verilmiş.
Deore vites sistemi ve ContinentalSport Contact lastik var.Ve Alex Sub jantlar var.

(link)

Fiyat olarak yakın bir model seçmek gerekirse,
Sportster P3 var, 850$ belirtilmiş fiyatı.
Ağırlığı 13.1kg.

Ancak bu bisiklette deore vites ortak olmasına rağmen, lastikleri bilmiyorum Continental kadar kalitelimidir ama Schwalbe Smart sam kullanılmış.Yine bu sitede okuduğum kadarıyla, Alex kadar kaliteli olmadığı belirtilen Rigida jant(ZAG 19 SL) kullanılmış.

(link)

Tüm bunlara bakarak hem yukarıdaki performans odaklı açıklama kafamda soru işareti oluşturdu.

Hem de saydığım donanımlar karşısında, sub 30' un çok daha pahalı olması gerekirken nasıl oluyorsa sportster 30 daha pahalı oluyor ??

Bunu açıklamakta bisikletçi de yetersiz kaldı, tatmin edici cevap alamadım.

Scudo
Ayrıca sub 10' da farklı bir mekanizma mı var, bugün benzer bir arka göbek sistemini mağazada gördüm.

(link)

Arka ve önde vites yok ama arka göbek kalın.Bu göbeğin içinde bir makanizma mı var, hızınızın artışına göre vites büyütüp küçülten ?

@Kıvanç Pürtelaş

Selam,

Öncelikle söyleyip hemen geçeyim; Sub 10'da 8 vitesli Shimano Alfine türü arka göbeğe gömülü vites sistemi var. SUB'larda ilk kez bu sene kullanıldı. Tur ve şehir içi türü bisikletler için bir çok avantajı var bu sistemin, bayağı da pahalı. Rohloff'a özenilmiş bir sistem denebilir...

Gelelim Sub'larla Sportster'lar arasındaki farklara. SUB yabancıların fitness-bike da dedikleri daha çok şehir içi kullanım için hıza odaklanıp tasarlanmış bir seri. Sportster ise cross kategoriye geçiyor amortisörlü maşasından dolayı. Bisikletler arasında donanım farkları olabilir ve bu da modelden modele değişir, fakat ana fark bu. Eğer çıkıntılı yollarda kullanacaksanız, ara sıra araziye girecekseniz tabii ki Sportster daha çok işinize yarayabilir. Ama aradaki ağırlık farkına da dikkat etmelisiniz. Eğer amortisörsüz de yapabilirim derseniz (ki ben Sub 30 da Sub 10 da kullandım ve bir kez bile amortisörlü maşayı aramadım) Sub serisi sizin için daha uygundur. Tabii dediğim gibi asıl önemli olanı bisikleti kullanım amacınız ve kullanım alanı olacaktır. Onun dışında ikisi de gayet tutulan, kaliteli ve şık seriler.

@Kıvanç Pürtelaş

Bu arada burayı yanlış anlamışsınız. Sportster serisi Sub'lardan performans olarak daha yukarıda gösterilmiyor. Scott web sitesinde bisiklet kullanım alanlarını üçe ayırmış; yarış, performans ve şehir içi şeklinde. SUB daha önce de belirttiğim gibi şehir içi kullanıma yatkın olarak gösterilmiş. Sportster ise performans kategorisine konulmuş. Bu da maşa farkından dolayı... Yoksa bisiklet performansıyla alakası olan birşey değil bu.

Çok güzel açıklamışsın Sevims.

Shimano alfina türü dediğin, bir nevi otomatik vites gibi çalışıyor herhalde.Kullanıcının sürüş tarzına göre uygun optimum vites değişimini kendisi belirliyor gibi geldi.

Sub-Sportster hususunda, bende performans olarak, bisikletin çıkabildiği hızı ve ara hızlanmaları düşünmüştüm.Malum ağırlık farkı.

Kullanma amacım, şehir içinde genellikle düz yollar...
Bazen anayolda, bazen oturduğum muhitte sokaklarda gezinmek amacım.
Ayrıca çok hızlı bisiklet süren biriyim, hafiflik mutlaka avantaj sağlayacaktır her bakımdan.

Birkaç saat bisiklete bindikten sonra popo ağrısı çektirmeyecek, hızlı, hafif ve sağlam kadrolu, iyi bir bisiklete sahip olmak amacındayım.

Bu sebeple en çok Scott Sub 30' u beğendim.
Birde Scott P6, Sedona 321 ile Specialized Sirrus bisikletlerini seçeneklerde düşünmekteyim(Scott dışındaki markalara, etrafta hiç kullanan görmediğim için çekinerek yaklaşıyorum).

Şu an bütçem 900 lira kadar.Hemen almak gibi bir zorunluluğum yok fakat, 2 ay sonra kullanma imkanım olmayacak bisikleti.

6 ay eğitime gideceğim, memleketime dönermiyim o da belirsiz.

Acaba hiç para bağlamasam mı diye düşünmekteyim ?

Bike&Outdoor sitesinde, Sub 30' a %20 indirimle 950 liraya sahip olunabiliniyor.
Fakat modelin vites sistemi deore olarak görünmüyor.
Bu model 2010 değilde 2009' muş şidm igördüm.

(link)

2010 modeli' nin fiyatı 1250 liraymış.

(link)

2090 modeli 11.15kg iken, 2010 modeli 11.4 kg mış.
Normalde komponent kalitesi arttıkça, bu komponentlerin ağırlıklarının düşmesi gerekir.
Deore vites sistemli 2010 modelin, Acera vites sistemine sahip 2009 modelinden ağır olması ilginç :rolleyes:

Bence 2009 modeli fena değilmiş.Bu modeli önerirmisiniz ?

Bu siteden alışveriş yapmış olanınız varsa, güvenilir olup olmadığını belirtebilir mi ?
Nelere dikkat etmek gerekir online alışverişlerde vs.

Geri