Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Seçim Konusunda Tecrübeli Arkadaşlarımdan Yardım

@atakibrahim

Full deore set bir bisiklet için 13,44 kg bence çok süper bir ağırlık değil. Full deore deyince ben aynakol, rubleler, ön ve arka göbekler, ön ve arka aktarıcıları da deore anlıyorum. Mesela göbekler de deore mi acaba?

Eğer tüm bunlar deore ise ağırlık fena değil ama çok iyi de değil. Jantlar, gidon ve gidon boğazı, sele borusu nasıldır, ne markadır?

Ben bu bisikleti çok iyi bildiğimi idaa ederek yazmıyorum yanlış anlaşılmasın. Ama ben alacak olsam tüm bunlara dikkat ederdim. Arkadaşın dediği gibi en başta maşa sıkıntılı. Epicon maşa ile arasında ciddi fark var

• Beğen
Tepkiler: Alper Yıldırım
Scudo
XCM kötüyse M2025 ne o zaman? :D

@Deniz Gökhan Tezcan

Evet haklısınız o malzemelerle ağırlığı normal. Göbeklerin de deore olması güzel fakat yine de ağır. Bisikleti aldıktan sonra '' acaba maşayı değiştirsem mi, sele,seleborusu,gidonu değiştirsem nasıl olur? '' gibi sorular soracaksa arkadaş bunları da hesaba katmalı bence. Ben bu noktada yine Sedonanın önde olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Harun Bey, mesaj sayım yeterli olmadığından mesajınıza cevap atamadım. evet bu durumda bisiklet yeniden listeye giriyor çünkü carraro'yu ağırlığından ötürü elemiştim. Carraro'nunda güzel bir bisiklet olduğuna inanıyorum ki görünüş olarak da güzel bir bisiklet.

Akif Bey, önerilernizden ötürü teşekkür ederim, umarım Sedona'da güzel bir fiyat alacağız, alamazsak da salcano modelleirni düşünüyorum, Salcano'nun kadrosu pek beğenilmiyor fakat bu işi ilerletmek istersem de güzel bir kadro ile değiştirebilirim ileride.

Kürşat Bey, Salcano'larda stok problemi var. ellerinde ne yazık ki kalmamış çoğu bisikletcinin fakat arayacağım. sedona'da ciddi bir indirim olmazsa Salcano düşünüyorum. Tavsiyeniz için teşekkürler..

Deniz Bey, konunun başından beri ilginiz için teşekkür ederim, bisiklette maşa kalitesinin önemli olduğunu düşünüyorum. uyarınız için teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@Alper Yıldırım
Maşayı da ileride Epicon ile değiştirirseniz 12,1 kg'a düşer.

• Beğen
@Deniz Gökhan Tezcan

merhaba deniz bey ...

hangi sedona demişşiniz ... siz haklısınız... ben sedona 761 yerine 741 e bakmış ve 741 in maşasını yazmışım ... siizn dediğiniz doğrudur ...

maşa konusundada bu kadar bilgili değildim ve bu kadar önemli oldugunun farkındada değildim ... bisiklet seçerken min. epicon model maşalı seçilmesinin faydalı olacagını öğrendim ... tşk ...

@atakibrahim
Bende konuya şu şekılde yaklaşmak istiyorum 2010 sedona 761 in fiyatı 1500TL dir.Whistle Mivok 1160 ise 1300TLdir.Daha sonra veya hemen üzerindeki whistle amortisörü satarak Suntour Epicon RLD maşa al derim.Bisikletlerin frenlerine dikkat ettiyseniz Sedona 761 üzerindeki frenTektro Auriga Pro,whistle ise Shimano Deore dir.Sedona 761 fiyatına hem fren setin deore kalcak hemde maşan Suntour epicon RLD olacak seçim senin kolay gelsin...

Merhaba eğer 2.el temiz düşünürseniz 100km daha yapmamış olduğum bianchi troy 2010 deore + epicon RL (3 aylıktır) ilanıma bakabilirsiniz 0 diye vitrine koysalar yeridir. ilan yeri s a h i b i n d e n Malesef mesaj sayım 50 yi geçmediğinden bisiklet foruma ilan açamadım

• Beğen
Arkadaşlar, Salcano'larıda bulabiliyorum.

Kafama takılan sedona 761in frenleri. Tektro Auriga Pro fren sistemi kullanılmış. sizce nasıldır.
Sedona'da fiyat indirimi omlaz ise Salcano Sram x-7 setli olan bisikleti düşünüyorum.

Ama dediğim gibi sedonadaki fren sistemi hakkında bir bilgim yok. bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum.

arkadaşlar yarın alacağım bisikleti ama ufak bir soru sram x7 ye karşılık gelen eşdeğeri olan shimano set hangisidir. sram x7 ye deore set mi karşılık geliyor yoksa daha düşük bir set mi?

Teşekkürler deniz bey bir kez daha :) Son dakikada bu bilginin faydası oldu bu durumda full deore setli bir bisiklet yerine full x7 setli avid elixir 5 frenli bir bisiklet seçmek daha mantıklı oluyor sanırım

kullananlar fren konusunda avid in daha iyi performans verdiğini söylüyorlar en azından ben bu şekilde okudum. Bir kez daha teşekkürler Deniz Bey :)

Yardımı geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...

Ne yazık ki 761'i düşündüğümüz fiyatın yakınına dahi çekemedik.

sonuç ne oldu diye sorarsanız. Erdoğanlar bisikletteki arkadaşlar aklımı çok güzel çeldiler ve bütcemi aşmamı sağladılar. bir Giant xtc 3 çıkarttılar. al bunu dediler :) (tabi 2010 veya 2011 değil)
amca, baba desteğiyle bu dediğim bisikleti almış bulunmaktayım. yakın zamanda fotoraflarını siteye koyacağım.

umarım iyi güzel bir iş yapmışımdır. umarım memnun kalırım. şu an değil ama yazın ankara üyeleri herbirinizile kısa zamanda tanışacağım ve beraber turlar bizi bekliyor :)

Yardımı dokunan tüm arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim...

Teşekkürler Deniz Bey ve diablogtt911

Kısa zamanda fotoraflarınıda paylaşacağım..

öncelikle bisikletiniz hayırlı olsun ... iyi günlerde binmeniz dileğiyle ...

bu arada bisiketciye gidildiginde herkezin başın gelen bir durum sanırım bu... düsündügünden daha üst seviye bisiklet almak ...

ben sadece bakmak icin gitmistim, internette gördügüm modelleri birde canlı şekilde göreyim sonra eve gelip daha gercekci kıyaslama yaparım diye düsünüyordum ama kendimi whisle 1063 d nin üzerinde deneme yaparken buldum ... insan heyecana kapılıyor ...

bu duyguyu ve bisikleti çok seviyorum ...

• Beğen
Pasa ve Bora Bey teşekkürler.

Evet hiç düşünmediğim bütçede bir bisiklet aldım. sanırım insan albenisine çok takılıyor bisikletlerin :)

• Beğen
Tepkiler: BORA AÇAR
Geri