Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

sedona 311 mi salcano city sport 30 mu

Scudo
önce boyunuz çünki alacağınız kadroyu bilmeniz lazım ....

180 - 185 boy arası -46 - 48 cm, kadro boyu -18 - 19 "

mtb için tam isabet..

mtb düşünmüyorum bu iki bisiklet arasında dürekli gidip geliyorum artık önceden sedona 341 ve salcano city sport10du tercihlerim beni sedona 311 ve salcano city sport 30 a yöneltti görüşlerinize ihtiyacım var bu ikisi üzerine

(link)

sedona 311 bu mu....fiat 940 lira

salcano city sport 30

(link)

http://www.sporfirsati.com/FB,738,53,salcano-city-sport-30-sehir-bisikleti-2013-model-sehir-yol-bisikletleri-salcano.jpg

düşündüğünüz salcano sport 30 bu mu ? fiat 865 lira ...

sedona 311 şehir bisikleti olduğundan aşağıda kadro boyları vardır..

Gezinti/ Tur Bisikleti - Trekking

Boy Kadro Boyu (cm)
155 - 165 47 - 50 cm
165 - 170 50 - 52 cm
170 - 175 52 - 55 cm
175 - 180 55 - 58 cm
180 - 185 58 - 61 cm
185 - 190 61 - 63 cm
190 - 195 63 - 66 cm
195 - 200 66 - 999 cm

Gezinti amaçlı bisikletlerde özellikle uzun mesafe yapmayı düşünüyorsanız kadro boyunu üst sınırda tercih etmenizi öneririz. Büyük kadrolu bisikletler uzun mesafede rahat sürüş yapmanızı sağlayacaktır.

kaynak

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=80109

Salcano city sport serilerini öneriyorum kudret abininde söylediği gibi kadro boyu çok önemli

Bu kadro boyu listesine göre bana (182cm boy) 58-61 arası kadro gerekiyor ama benim city sport 30'un kadro ölçüsü (göbek ile sele borusu mandalı arası) 50cm civarı ve seleden indiğimde üst boru ile apış arasında 2-3 cm mesafe kalıyor.

Naçizane önerim denemeden almayın. Liste yanıltıcı olabilir.

@Ahmet Ayaz

Çok önemli bir hatırlatma: Tablolar genel vücut ölçülerine göre belirlenmiştir. Kişiden kişiye bacak uzunluğu ve kol uzunluğu değişiklik gösterir. En önemli nokta bacak uzunluğudur. Bacaklarınız boyunuzun oranına göre daha kısa kalıyorsa küçük kadro tercih etmenizi öneririz. Yada bacaklarınız boyunuzun oranına göre daha uzunsa büyük kadro tercih etmenizi öneririz. Seçiminizin doğru olup olmadığını anlamanın bir de püf noktası vardır. Seleye oturmadan bisikletin üzerine binersiniz ve kadronun üst borusu ile bacak aranıza temas noktasının mesafesine göre seçim yaparsınız. Eğer kadro üst borusu bacak aranıza çok yakınsa kadro size büyük gelmiştir. Eğer bu mesafe fazlaysa kadro size küçük gelmiştir. Mesafe ortalama 3-4 parmak genişliğinde olmalıdır.

kaynak..

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=80109

Kudret Bey, bacak uzunluğunun yanısıra tekerleklerin çapı da bu işte rol oynamaz mı?

@Ahmet Ayaz

önce rahatsızlık durumu varmı ahmet bey, yani bisikletten rahatsızmısınız bu önemli rahatsız iseniz sorun nerede, inerken sorun oluyormu ya da binerken

önemli bir bilgi kaynakta var ..

Bazen ölçüleriniz tam arada kalır. Yani ne büyüktür ne de küçüktür. O zaman yapılacak bir kaç küçük püf noktası vardır. Selenizi biraz ileriye veya biraz geriye kaydırarak yada gidon boynunu 1 cm veya 2 cm +- değiştirerek bu sorunu giderebilirsiniz. Bu kollarınızın uzun veya kısa olması durumunda da yapılabilir.

Ölçülerin amaçlarından biri de sele borusunun kadroya giren kısmının doğru mesafede olmasıdır. Ölçü size uygun değilse sele borusunu haddinden fazla kaldırmak zorunda kalırsınız bu da bisikletinizin kadrosunun kırılmasına yada çatlamasına sebep olur. Eğer ölçü büyükse sele borusunu aşağıda tutmak zorunda kalırsınız.

Yok ben alırken zaten bu apış arası konusu aklıma yazılı olarak gitmiş deneyerek almıştım. Ben yeni alacaklar için not olsun diye yazdım.

@Ahmet Ayaz

yalnız kaynakta bilgiler kadro boyları dışında önemli notlar verilmiş..

@Kudret Kurtcebe

Ben bisikletimden memnunum geçen 40 km civarı yol yaptım herhangi bir fiziksel rahatsızlık yaşamadım. Haklısınız, yeni bisiklet almanın heyecanıyla önemli noktaları atlamamak lazım. Ben biraz şanslıymışım.

öncelikle verdiğiniz bilgiler ve tavsiyeler için teşkkür ederim. Kudret bey iki bisiklet de kategorilere bakıldıgında şehir tur bisikleti olarak geçiyor. kadro boyu mevzusu aklımda kaynak gösterdiğiniz konuları çok kez okudum hatta bazılarında not bile çıkardım :) peki bu önceliklerden sonraki aşama ne olmalı? ne yapmalıyım? kadro boyunu doğru seçtim tamam ama bu bisikletlerin özellikleri hakkında ne söyleyebilirsiniz? forumdan çogu kişi iki modelden de çok memnun hatta öyleki forumdan Ahmet Salih Özenir abimiz sedona 311 ile Türkiyeyi gezmiş (güzel de olmuş) ileriki vadede ben de aynı düşünceleri yapmayı planlıyorum. kararsız kaldıgım nokta tecrübesiz ve de kondisyonumun olmaması elbet ama forumdaki herkes donanımdan ziyade kadronun önemini vurguluyor hep. salcanodan şikayet edenler de var sedonanın aynı donanıma pahalı oluşundan da. hadi parayı da sorun etmeyelim ikisini de aynı kefeye koyacaksak ne yapmalı bu nokta da sizin bilgilenize ihtiyacım var

Ben o listeye Carraro Sportive 224'ü de ekleyeyim. Kafanız biraz daha karışsın. :) Hepsi aynı sınıfta bisikletler. 311 biraz daha uzun yol amaçlı görünüyor aksesuarlarıyla birlikte. Tabi diğerleri de o hale getirilebilir rahatlıkla. Tabi karıştırmak derken, hepsi muadil ürünler. Bence sizin kararınızı görsellik etkileyecek. 224 biraz daha daha yakışıklı duruyor kanımca diğerlerine göre bence.

Sedona ne yazık ki Salcano ve Carraro'ya göre daha pahalı. Muadil ürünlere bakıldığında, üç marka arasında bunu rahatlıkla görebilirsiniz. Sebebini ise ben henüz çözemedim.

@G. Yitmen
bu bisikleti kullanan dostlar forumda mevcut olabilir onların szie bilgi vermesi bence mantıklı ben ne desem yalan olur...
burada ayrıyeten bir topik açarak bisikleti kullanan olup olmadığını sorun ya da sohbet topiği var bu forumun en altında..

sedona 311 ile turda 92 km yaptığım günler oldu bana hiç sıkıntı yaşatmadı. bence sorun olarak cst lastik ve yaylı maşanın ağırlığı dışında bir şey yok. kadronun beyaz olaması ve temizlemesinin biraz uğraştırdığı da bilinen bir gerçek. Daha pişman olan görmedim kullanan arkadaşlarım arasında. tavsiye ederim. Ayna kolu deore veya sram x5 ve üstü ile değiştirebilirseniz, sürat ve yokuş farkını da anlayabilirsiniz.

Geri