Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sedona 321 hakkında

@Tolga Günsezer

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler hocam. Düz yolda giderken (asfaltlı yol) 40-45 km hızın üstüne çıktığım zaman gidonun hakimiyetini kaybediyorum. Gidon sağa sola yalpalamaya başlıyor. Gidonun hakimiyetini sağlayabilmek için büyük bir güç uygulamak zorunda kalıyorum. Bu sorunu biraz olsun azaltabilmek için boynuz taktım gidona ama yine güçlükle hakimiyeti sağlıyorum hızlı giderken zikzak çizmek zorunda kalıyorum arabaların sıklıka kullandığı yolda zikzak çizmekde beni büyük bir riske itiyor. Zikzakdan kasıtımda hafif zikzaklar iki üç kere kaza atlattığım oldu ama çok şükür hiç kaza yaşamadım. Bu sorunu nasıl giderebilirim?

Scudo
Sorunun mekanik olduğunu düşünüyorum.
Başka bisikletlerle, ön amortisörlü bisikletlerle aynı hızlarda aynı sorun oluyor muydu?
Daha düşük hızlarda yalpalama oluyor mu?
Lastik basıncınız çok mu yüksek?
Furç ve maşanız yeterince sıkılı mı?
Ön lastik yeterince sıkılı ve ortalı mı?
Akort ayarı düzgün mü?

Benim kullandığım bisiklet de düz maşalı 28" jant. Lastiklerim daha ince. Daha yüksek hızlarda dahi yalpalama yok.

Tahminim maşa ve furç tam olarak sıkılı değil ve akort kaçık.
Ön fren sıkılı iken öne geriye oynatın gidonu boşluk varsa belli edecektir.

• Beğen
Tepkiler: Gezgin Berduş
Akort ayarı kaçmış eğer tekerlek " S " çiziyorsa akordu kaçmış demektir.

Büyük bir ihtimal jantınızın akordu bozulmustur arkadaslarında dediği gibi...

bende de 2013 model sedona 321 var. hız yaptıgımda kontrol sorunu yaşamadım hiç fakat bisikletde o hızlardayken yavaşlamak ve durmak çok zor oluyor

• Beğen
Tepkiler: Gezgin Berduş
Arkadaslar 1 ay once 2013 model 321 via aldim bisikletten memnunum yalniz 100km sonunda pedala basarken her turunda cit cit sesler gelmeye basladi ilk bakimahenuz girmedim paslanmadan dolayimidir?
ve disklerdede paslanma var bi nebze izler kayboldu

Bende daha önce Sedona 711 vardı.Aynı sorunu yaşamıştım.Bisiklet yeni olduğundan pedal göbeği boşluk yapmış olabilir.Pedal kollarından birini söküp kadro içinden geçen orta göbek yatağını sıkmak gerekir.Hem pedal kolu hem de orta göbek için özel takım gerekir.Yaşadığınız yerde servisi olduğunu sanmıyorum.Uygun olmayan takımla uğraşmayın malzemelere zarar verebilirsiniz.Kısa vadede ses yapması dışında sıkıntı çıkartacağını sanmam.Güle güle kullanın.Bu arada aramıza hoşgeldiniz.

Teşekkür ederim.Hoşbulduk 5 Nisan da Şehitleri anma turunda Çanakkale deyiz orada en kısa zaman foto larda gelicek :)

Merhaba bisikletim için ön bagaj ve çanta arıyorum maşada üzerinde monte delikleri var orjinalinde ama bu tekli amortisorde dengeli olurmu ve 20-30 kg yuku kaldırırmı?
Ortlieb ön çanta bu bisiklete uygun olurmu sizce

Dosyalar

• C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_imagesZ2KTBMAS.jpg
    C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_imagesZ2KTBMAS.jpg
    10,1 KB · Okunma: 31
Merhaba ben de Sedona 711 bisikletim için arıyorum

Ön bagaj için ortalama en fazla 20kg taşıyan ürünler var genelde ortlieb ler hepsine uyar. Eğer 20kg üstünde bir bagaj istiyorsanız surly'nin bagajı var fakat fiyatı gümrük vergisi hariç 135€ gibi bir fiyatı var. Surly kadar olmayan ama sağlam da birşey isterseniz tubus'un bagajlarına bakabilirsiniz.

Xlc nin bagaj ve çantasını aldım max 10kg diyor bu bana yeterli olacağını duşunuyorum 85km yaptım bir sıkıntı olmadı sürüş keyfide biraz arttı diyebilirim

Dosyalar

• WP_20160326_005.jpg
    WP_20160326_005.jpg
    95,6 KB · Okunma: 20
Bende de 321 via var ve uzun turlarda ağırlığı dağıtmak için ön bagaj düşünüyorum fakat çokta yatırım yapmak istemiyorum. @Halit Kıran siz ne kadara mal ettiniz bagaj ile heybeyi?

@Korhan A. Bende de xlcnin ön bagajı var 52,5tl ye almıştım n11.com dan en fazla 60tlye bulursunuz. Heybe olarak Ortlieb city modelini tercih ettim ikisi 225tlye mal oldu bana. Yalnız ben kış dönemi bitiminde almıştım. 54€ idi heybeler. Şuan artırmışlar tekrardan. Yine araştırın isterseniz bulursunuz uygun yollu heybelerden. Bu arada xlc sağ sol 10 toplamda 20kg taşıyor.

@Halit Kıran bu arada ön bagaj demirini düz ayarlayın isterseniz. Düz olmadığı için bütün yük bir noktaya binip kancayı kırabilir bilginiz olsun.

• Beğen
Tepkiler: Korhan A.
Özceylan bisikletten aldım ikisinide toplam 236 tl ydi yanlış hatırlamıyorsam.@MBB düz bağlıyacaktım ama olmuyor gibiydi öyle hatırlıyorum ama tekrar bi bakıyım.

xlc iyi bir marka mıdır arkadaşlar?

BAŞKA konu AÇMAK istemedim BENİM şu an tura çıkmayı düşündüğüm bisiklet Sedona 321. Ben de 321 im ile uzun tura çıkmak istiyorum bir iki haftalık. Bagaj için çatalda delikler var benim bisikletimin. Ancak göbek bu iş için uygun mu değil mi bilemiyorum. Bu konuda tecrubelerini paylaşmak isteyen olursa sevinirim. Teşekkür ederim....

@Muratdd
Aslında göller yöresi konumuza yazacaktım ancak buraya da not düşmekte fayda var. Şu an Manavgat-İstanbul Kamil Koç otobüsündeyiz. Bisikletlerimizi herhangi bir problem olmadan bagaja yerleştirdik. Toplamda 500 km yol yapmışız bu turumuzda. Son gün yaşadığımız talihsizlik olmasa 600 kmye yaklasacaktik.

Asıl soruna gelirsek; eşim ile beraber 2013 model sedona 321 sahibiyiz. Toplamda 4 kere uzun yola çıktık ve 2000 kmyi geçtik. Son turda 2 akord teli kırıldı şu ana kadar sadece.

(link)

Aslında iş mental olarak hazır olup olmamak. Dedenin bisiklete bakarsaniz sayet :)

@Ertunç Öner Bende cok seviyorum bisikletimi Sedonami ilk goz agrimi. Varsa fotograf atar misiniz? Bagajli heybeli bisiklet fotografi gormek hosuma gidiyor :)

Geri