Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sedona 410 orta göbek sorunu. Lütfen bakabilirmisiniz?

runaway60

Aktif Üye
Tepki
115
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Şehir - Tur
2018 model mavi renkli sedona 410 şehir bisikletim var. orta göbekten çat çut ses gelmesi sonrası göbek yalpalı dönmeye başladı. küçük bir ilçedeyim. iki bisikletçiye götürdüm. tamiri olmaz yenisini al dediler. ancak ikisi de göbek sökmeyi bilmiyor. aparatları vs yok. İnternetten almak istiyorum fakat hangi ölçülerde? hangi göbeği alacağımı bilmiyorum? bilen varsa yardımcı olabilirmi? kaliteli, uzun yıllar gidecek bir göbek almak istiyorum...
WhatsApp Image 2021-12-07 at 11.04.52.jpegWhatsApp Image 2021-12-07 at 11.05.10.jpeg

Scudo
BB UN 26 monoblok kare mil orta göbek olarak aratırsanız. İşinizi fazlasıyla görür.

Genişliği 68 mm

Aks ( mil ) uzunluğu 122.5 mm olanından alacaksın.

Samet'in önerdiği göbeği bulamazsan BB-UN 100 modelinide alabilirsin.

68 mm uzunluk evet ama 122.5 olduğunu sökmeden nereden biliyorsunuz?
Yanlış boyda alınırsa ön vitesler sorun çıkartır. Boyunu sökerek tam öğrenmeden sipariş vermeyin bence.

• Beğen
Tepkiler: runaway60
68 mm uzunluk evet ama 122.5 olduğunu sökmeden nereden biliyorsunuz?
Yanlış boyda alınırsa ön vitesler sorun çıkartır. Boyunu sökerek tam öğrenmeden sipariş vermeyin bence.

Aynı bisiklet bende de olup söktüğümden olabilir mi?

Belkide ben yanlış hatırlıyorumdur. Siz sökmediğimden bu kadar emin olduğunuza göre.

Bir sürü "kaset göbek" çıkartamama başlığı mevcuttu zaten. Yeni başlık gereksiz olmuş. Bu işleri kendiniz mi yapacaksınız, yoksa uğraşmam parası neyse veririm diyip bisikletçiye mi yaptıracaksınız, yapmanız gerekenler ona göre değişecek çünkü.

@Tolga Özdemir Kendinden emin şekilde yanlış yönlendirmede bulunan bir sürü forum üyesi varken sizi de böyle zannetmesi çok mu anormal? İlk mesajınızda aynı bisiklete sahip olduğunuzu yazmak bu kadar zor olmamalıydı.

Son düzenleme:
@Tolga Özdemir Kendinden emin şekilde yanlış yönlendirmede bulunan bir sürü forum üyesi varken sizi de böyle zannetmesi çok mu anormal? İlk mesajınızda aynı bisiklete sahip olduğunuzu yazmak bu kadar zor olmamalıydı.

Kimseye bir şeyi izah etmek veya açıklama yapmak zorunda değilim.

Doğru bilgiyi yazdım mı yazdım ?

Başkalarının öyle ya da böyle zannetmesi beni ilgilendirmez .

Stresli bir gündü, neyse ki akşam oldu. Şimdi koltukta dinlenip bir şeyler içip rahatlama vakti.

Millet sıkıntıdan birbirine sardı :)

arkadaşlar Tolga Özdemir e ve yorum yapan diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim. shimano bb un 300 68x123 ebatlarında göbeği erdoğanlar bisikletten satın aldım. sorunsuz şekilde mortajını yaptırdım.

Merhaba, göbekten mi zincirden mi anlayamadım bir sorunum mevcut, yardımınızı rica ediyorum. Mayıs ayından beri kullandığım bir şehir bisikletim var ilk sahibiyim. Yakın zamana kadar çok seyrek bir şekilde sorunu yaşıyordum fakat son zamanlarda fazlasıyla arttı hatta bugün bir sürüş içerisinde 2 ,3 defa tekrarladı.
Ayna kol tarafında bir atlama mevcut, dikkat ettiğim kadarıyla sol pedala basınca "tak" ediyor ve kısa bir atlama yapıyor, düzenli bir şekilde seyretmiyor. Ama 1 saatlik sürüşte aynı durumu belirttiğim gibi 2, 3 defa yaptı, yokuş vs gücümü daha fazla basmam gereken yerler de değildi düz yoldu. Zincir bakımını düzenli olarak kendim yapıyorum, aynı şekilde vites ayarlarımı da. Vites geçişlerinde herhangi bir sorun yok. Baklaları kontrol ettim sıkışma göremedim, pedalı geri geri çevirdiğimde sorunsuz takılmadan çalışıyor. Pedallarımı yeni değiştirdim ki pedaldan olduğunu düşünmüyorum çünkü kısa mesafeli pedal boşa düşüyor bu sebeple göbek yada zincir diye düşünüyorum. Göbek mekanizmasının nasıl çalıştığını bilmiyorum böyle bir atlama olabilir mi öncelikle zincirden mi şüpelenmeliyim göbekten mi ? Bu süre zarfında 2100 - 2200 km civarı kullandım, zincir uzama vs söz konusu mudur bilemiyorum.

Merhaba, göbekten mi zincirden mi anlayamadım bir sorunum mevcut, yardımınızı rica ediyorum. Mayıs ayından beri kullandığım bir şehir bisikletim var ilk sahibiyim. Yakın zamana kadar çok seyrek bir şekilde sorunu yaşıyordum fakat son zamanlarda fazlasıyla arttı hatta bugün bir sürüş içerisinde 2 ,3 defa tekrarladı.
Ayna kol tarafında bir atlama mevcut, dikkat ettiğim kadarıyla sol pedala basınca "tak" ediyor ve kısa bir atlama yapıyor, düzenli bir şekilde seyretmiyor. Ama 1 saatlik sürüşte aynı durumu belirttiğim gibi 2, 3 defa yaptı, yokuş vs gücümü daha fazla basmam gereken yerler de değildi düz yoldu. Zincir bakımını düzenli olarak kendim yapıyorum, aynı şekilde vites ayarlarımı da. Vites geçişlerinde herhangi bir sorun yok. Baklaları kontrol ettim sıkışma göremedim, pedalı geri geri çevirdiğimde sorunsuz takılmadan çalışıyor. Pedallarımı yeni değiştirdim ki pedaldan olduğunu düşünmüyorum çünkü kısa mesafeli pedal boşa düşüyor bu sebeple göbek yada zincir diye düşünüyorum. Göbek mekanizmasının nasıl çalıştığını bilmiyorum böyle bir atlama olabilir mi öncelikle zincirden mi şüpelenmeliyim göbekten mi ? Bu süre zarfında 2100 - 2200 km civarı kullandım, zincir uzama vs söz konusu mudur bilemiyorum.
Arka göbekteki tırnak mekanizmasından bir sorundan olmalı çünkü aynakol ve ruble düz dişliler orta göbek sadece aynakol un döndüğü bir yer aynakol un rahat dönmesi dışında bir işe yaramıyor

Arka göbekteki tırnak mekanizmasından bir sorundan olmalı çünkü aynakol ve ruble düz dişliler orta göbek sadece aynakol un döndüğü bir yer aynakol un rahat dönmesi dışında bir işe yaramıyor
Cevabınız için teşekkürler, arka rublede bir sorun olup olmadığını nasıl gözlemleyebilirim, çünkü pedalı geri geri çevirdiğimde arka aktarıcıda herhangi bir takılma söz konusu değil. Sesin ön taraftan belirgin bir şekilde gelmesi de mevcut. İlk düşüncem zincir atlıyordu ama zincirde de problem göremedim. Arka göbek yük altında böyle bir atlama yapabilir mi ?

Cevabınız için teşekkürler, arka rublede bir sorun olup olmadığını nasıl gözlemleyebilirim, çünkü pedalı geri geri çevirdiğimde arka aktarıcıda herhangi bir takılma söz konusu değil. Sesin ön taraftan belirgin bir şekilde gelmesi de mevcut. İlk düşüncem zincir atlıyordu ama zincirde de problem göremedim. Arka göbek yük altında böyle bir atlama yapabilir mi ?
Arka göbekte olması en olası dediğim gibi içerdeki tırnakların diş atlamasından olmalı ama sesin ön taraftan gelmesi ilginç doğrusu sonuçta o aynakoldaki dişlileri zincirin aşması gerekirdi
images

Böyle bir sistemde durum daha mümkün görünüyor

Geri