Merhaba, göbekten mi zincirden mi anlayamadım bir sorunum mevcut, yardımınızı rica ediyorum. Mayıs ayından beri kullandığım bir şehir bisikletim var ilk sahibiyim. Yakın zamana kadar çok seyrek bir şekilde sorunu yaşıyordum fakat son zamanlarda fazlasıyla arttı hatta bugün bir sürüş içerisinde 2 ,3 defa tekrarladı.
Ayna kol tarafında bir atlama mevcut, dikkat ettiğim kadarıyla sol pedala basınca "tak" ediyor ve kısa bir atlama yapıyor, düzenli bir şekilde seyretmiyor. Ama 1 saatlik sürüşte aynı durumu belirttiğim gibi 2, 3 defa yaptı, yokuş vs gücümü daha fazla basmam gereken yerler de değildi düz yoldu. Zincir bakımını düzenli olarak kendim yapıyorum, aynı şekilde vites ayarlarımı da. Vites geçişlerinde herhangi bir sorun yok. Baklaları kontrol ettim sıkışma göremedim, pedalı geri geri çevirdiğimde sorunsuz takılmadan çalışıyor. Pedallarımı yeni değiştirdim ki pedaldan olduğunu düşünmüyorum çünkü kısa mesafeli pedal boşa düşüyor bu sebeple göbek yada zincir diye düşünüyorum. Göbek mekanizmasının nasıl çalıştığını bilmiyorum böyle bir atlama olabilir mi öncelikle zincirden mi şüpelenmeliyim göbekten mi ? Bu süre zarfında 2100 - 2200 km civarı kullandım, zincir uzama vs söz konusu mudur bilemiyorum.