Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sedona 750 hakkında! (Vites göstergesinin olmaması)

muratturan2121

Aktif Üye
Tepki
268
İsim
Murat Turan
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar merhaba.Yaklaşık 2.000 liraya 2014 üretim çıkışlı SEDONA 750 modelini satın almaya karar verdim.Üzerinde oldukça iyi bir ekipman var.Fakat bisikletin vites göstergesi bulunmuyor.
1)Sizce göstergenin bulunmaması bir dezavantaj olur mu?
2)Ayrıca 2.000 lira gibi bir paraya değecek bir bisiklet midir?
image.jpeg image.jpeg

Scudo
Bence 2 bin liraya başka bilindik markalarda bulabilirsin. Dağ bisikletinde fazla bilgim yok ama başka marka baktınız mı hiç ?

@muratturan2121 Yukarıda bisikletin vites kolu marka-modeli(Sram X5-10) yerine zincir marka-modeli (YBN S10CR)yazılmış...
(link)kollar sizin kullandıklarınız.Göstergesiz vites kollarına ,kullanma süresine ve vitesleri hissetmeye bağlı olarak, belli bir müddet sonra alışıyor insan.

• Beğen
Tepkiler: ersoy balcı
@EnesKlf07
Farklı markalara baktım fakat donanım olarak incelerseniz bu fiyata bulmak zorlaşıyor.

Teşekkürler.Aslında benim için problem olmayacak gibi.Yine de görüşlerinizi okumak istedim.

Zaten bisiklete alıştıktan sonra vites'i değiştirirken göstergelere bakmayacaksınız bile bu yüzden o göstergeler hiç önemli değil bence.Bisikletin rengini , kadrosunu , üstündeki ekipmanı beğendiyseniz , kafanızdaki tek soru göstergesiz vites koluysa fazla düşünmeye gerek yok gidin alın.

• Beğen
Tepkiler: muratturan2121
Hangi viteste olduğuma bakma ihtiyacı hiç hissetmiyorum, zaten eğim ve vites sertliğine göre bir müddet sonra kaç vites düşürmemiz gerektiğini düşünmeden bilirsiniz. Yani bisiklet sizin bir uzvunuz oluyor yavaş yavaş.

• Beğen
@hashus1099 :)) aynen öyle.Sanırım 2 yıl düzenli sürüş sonrasında 6-7 ay bisiklete verilen aradan ötürü bu endişem.
@byhsyn34 Yarın gelmesi lazım RR 560'ın decatlon stoklarına.Yarın gelmezse siparişini vereceğim Sedona 750 'nin.Özellik olarak hemen hemen aynılar. :)

Güncel!

Sedona şahsi cevaplar ile serviz hizmetlerinde diğer yerli markalardan hiç aşşağı kalır tarafı yok. Servisleri sizi keriz yerine koyar,hicbirsey için müşyeriden yana olmazlar, paranız ile rezil olursunuz. En iyisi yine de DECATHLON dur. Kurumsaldir,herşey resmidir. Decathlondan şaşma.bos ver sedona yı.

@Asusmune
Haklısın.Decatlondan istediğim bisiklet gelirse dönüş yaparım. :)

bence sıkınıtı olmaz zaten 3 kullanımdan sonra alışıyorsun çok uzun süre aynı gidersen bi kafanı eğim baktığında ha diyorsun zaten ;)

• Beğen
Ben cocuklugumda bile baktigimi hatirlamiyorum. Tek lazim oldugu yer kalkmadan once kacinci vitesteyim acaba sorusu. Ama bu soru icinde hemen her zaman zincire bakiyorum kacinci dislilerde diye

bence avid-1 li alma.Bizim burda(atak bisiklet-sedona resmi bayii)avid 1 lerin sorunlu olduğunu söyledi.İçindeki sıvı genleşip balataların işleyişinin içine ediyormuş.Avid-1 sorunlu anlayacağın.
Avid-1 cilerin çoğu uğraşmaktan bıkıp shimanoya yada üst modellere geçmişler.Haberin olsun.
ikinci el daha uygun ve güzel ekipmanlı bişeyler bulabilirsin.mesela ben 2013 model sedona 721'i (havalı maşa+x0 carbon vites değiştirici+avid-5+sramx9 arka,sramx7 ön aktarıcı+deore xt aynakol 1300 gibi ucuz bir fiyata aldım)

• Beğen
Vites gostergesi olmamasi kesinlikle sorun degil. Olsa bile iki ay sonra varligini unutacaksiniz. Ona bakarak kimse vites degistirmiyor. Bacaklariniz size soyluyor zaten.

Bisiklette guzel. Hatali bir karar olmaz.

• Beğen
Geri