Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

sedona 761 nasıl sizce?

fulham

Forum Demirbaşı
Kayıt
3 Şubat 2006
Mesaj
495
Tepki
44
Şehir
adana
İsim
Mustafa
özellikle kadrosunun iyi olduğunu duydum.kron xc4000 kadro kadar iyi midirki?
donanımın shimano deore olması da güzel gibi.

Kadro:6066 Triple Butted Alu kadro

Maşa:Suntour Axon-S RL(gidondan kilitlemeli) 100 mm. travel

Vites Kolları:Shimano Deore STI (Dual Control)

Arka Vites:Shimano Deore

Ön Vites:Shimano Deore

Ayna Kol:Shimano Deore Hollowtech Octalink

Frenler:Shimano Deore

Göbekler:Shimano Deore

Jantlar:Alex X-16

Gidon:SCUD

Gidon boğazı:SCUD

Sele borusu: SCUD

Sele:Selle Italia Trimatic 2

Lastikler:Schwalbe Little Albert

Pedal:Wellgo C17 alüminyum

Renk:Kırmızı

Kadro Ölçüsü:16"-18"

Kadro ağırlığı:1500gr
 
Scudo
bende yeni modeli var ve gayet güzel bi bisiklet (tabii bu insandan insana değişir) tavsiye ederim..ve yeni modelde, gidon, gidon boğazı, sele borusu Vitra olmuş..bence alabiliyorsan al;)
 
Gayet güzel bir bisiklet, kadro olarak sormuşsunuz XC 4000'i aratacağını sanmam, kadro olarak son derece yeterli ve iyi olduğunu düşünüyorum, Özellikle bisikletteki Scud seri komponentler gayet güzel, hafif ve sağlam, Selle italia, Scwalbe gibi markalar zaten dünyaca kabul görmüş iyi markalar...
 
profosyonel anlamda kulanmayacaksınız bisikletinizi omur boyu kulanabileceginiz bir bisiklet ...
 
kadrosunun farklı olması tekj endişem. 17.5 yok nedense diğer firmalardaki gibi.
18 var. ve boyum 180 cm. sorun olmaz umarım
özellikle kadrosunu övmeniz hoşuma gitti.
ileride maşa, vites ,fren değişikliğide yapabilirim kadro kaliteli olunca. deore xl takım iyi gider :)
 
@fulham

Zaten 17.5" ile 18" arasında 1 cm oynuyor sanıyorum...
 
üzerinde deore set varmış zaten değiştirirseniz xt ile değiştirin değsin bence
 
test etmişler kırmızı kadroyu(sanırım 2006 model) . esneme çok diyor test eden kişi.olumsuz görüşler belirtmiş. 2007 modellerde düzelmiş midir acaba?

"Asfalt üzerinde katettiğim ilk birkaç yüz metreden sonra, kadronun yerden gelen neredeyse tüm titreşimi vücuduma aktardığını hissettim. Hayır lastik havalarımı özellikle ayarlayıp kontrol etmiştim: Genelde 31-33psi civarı kullandığım basınçta lastiklerin bir nebze de olsa hissettiğim bu titreşimi emmesini beklerdim doğrusu.

Bisikleti dinlemeye devam ettim. Patika yola girdikten hemen sonra, tırmandığım yokuşta, en fazla dikkatimi çeken şey özellikle orta mil bölgesindeki esnemeydi: Yıllardır kaliteli yarı sabitler kullanınca insan, esneyen ve esnemeyen kadro arasındaki farkı çok net bir şekilde algılayabiliyor.
Yarı sabitlerin en önemli özelliklerinden olması gereken "esnememezlik" ve "rijit" olma özellikleri sanki bu bisiklette neredeyse hiç yoktu. Bir kaç sıkı ayakta depar ve tempolu sert pedallayıştan sonra, olay net bir şekilde ortadaydı. Kadroda muhtemelen orta mil civarında yeterince sertlik ve destek sağlanamamıştı. Yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü üzere birleşen boruların bağlantı noktasında uygulanan kaynak işi neredeyse kadronun herhangi bir bölgesindeki kaynak işinden farksız. Oysa ki bu bölgede özellikle kullanılacak alt borunun çapının sunacağı geniş kaynak ve destekleme alanı nedeniyle modern güvenilir bisiklet kadrolarında olduğu gibi daha büyük olması beklenmeliydi.

Zorlamalarda ve bozuk zeminde ön amortisörde yaşanan esneme hareketi tüm bisiklete yayılmakla kalmıyor, darbeden sonra, dalga dalga bisiklet esnemeye bir süre daha devam ediyordu. Bu dikey düzlemdeki esnemeydi.

Pedal çevirdiğim parkurda sert dönüşlerin varlığından bahsetmiştim hatırlarsanız. Özellikle virajlara olabildiğince hızlı girerek, bisikletin yanal baskılara karşı direncini hissetmeye çalıştım bu kez...

Ne yazık ki aynı esneme hareketi bu durumlarda da yaşanıyordu.

Kağıt üzerinde oldukça olumlu gözüken, 130€'luk fiyatıyla cep yakmadan güzel bir bisiklete sahip olmanızı vaadeden SD761 kadro, ne yazık ki kağıt üzerindeki bu başarısını gerçek hayatta sürüşe taşıyamamıştı.

5-10 dakikada biraraya getirilebilen, sıradan ucuz yollu kadrolarda sık sık yaşanabilecek bir sonuç bu ne yazık ki. "

(link)
 
Aslında O kırmızı kadrodan ben de topladım bir arkadaşa ve test ettim kısa bir süre için ve herhangi bir esneme olayı gözlemleyemedim açıkçası, hatta açıkçası oldukça oturaklı ve sert geldi bana kadro ve ivmelenmesi, sertliği, pedala tepkisi gayet yerindeydi, Emreden daha kiloluyum genelde ağırlık olarak o yüzden esneme konusu olsaydı kesinlikle gözüme çarpardı, yani benim görüşüme göre kayda değer bir esneme sorunu gözlemlemedim, Emreye neden öyle gelmiş herhangi bir fikrim yok açıkçası...
 
kadronun 2011 modeli nasıl kullanan varmı ?
 
Geri