Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Sedona İstanbul (2015)

mahden

Forum Demirbaşı
Tepki
812
Bisiklet
Sedona
9DQJ53.jpg

Uzun aramalar sonrasında kavuştuğum yeni bisikletim olur kendisi:)
Teknik özellikleri şöyle
pG0Z80.png

Frenler listeden farklı olarak Deore (sanırım ellerinde sram kalmadığı için Deore takmışlar, mahsuru yok).
V30qaZ.jpg

Jantlar Sedona olmakla beraber, göbekler Sram Via-GT, sadece 1 tur attım ama akıcılığı oldukça iyi. Jantlarda bulunan İstanbul çıkartmalarını çok sevdim, bence bisikletin en alımlı yeri jantları:) Shwalbe Durano Race Guard lastikler üzerinde, bir süre sonra çok sevdiğim Continental lastiklere geçerim sanırım.
yzE7Vk.jpg

Ön ve Arka aktarıcı 2X10 Sram Via - GT. Shimano'da 105'e yakın bir set olduğunu söylediler, anlayanlar, onların yalancısıyım:)
pG0ZWo.jpg

Sele kelepçesi Tranzx, Vites kolları Sram Via-GT, fren kolları Avid FR5, elcikler Sram'a benzemekle birlikte Sram değil, olsa imiş güzel olurmuş ama bir süre sonra barendli elcik ile değiştireceğim zaten.
YODXOk.jpg

vJb1Jr.jpg

V-Fren olmakla beraber (ki en sevdiğimdir), kadro disk frene uyumlu ilerleyen zamanlarda disk frene geçmeyi düşünürsem kadro bu isteğimi de karşılayacak..
5Gg5yd.jpg

6 serisi hydroformed alu, maşası düz alu, yaklaşık 9,5 kilo ağırlığında. İlk turumu bu hafta atmayı planlıyorum, ilk turumdan sonra detaylı bir rahatlık/performans analizi de yaparım:)

Boyum 1,79 bisikletin kadro boyu 48, kadro üst borusu ile bacak aram arasında 2 parmağa yakın bir boşluk oluştu, 52 kesinlikle büyük olurdu:)
Bisikleti 2. el aldım, sahibi bir çekilişten kazanıp kenara koymuş, 1 kere sadece teslim aldığında binilmişti ve teslim alırken bazı etiketleri hala üzerindeydi. İlk sahibi sayılırım, satıcısı da sağ olsun pazarlıkta üzmedi ve kavuştum bisikletime:)

Scudo
@mahden
Detayları çok hoş. Tekeriniz düz bassın :D

• Beğen
Tepkiler: mahden
Bütçem doğrultusunda f/p olarak alabileceğim en iyi bisiklet buydu, sıfır olması ile birlikte 2-3 yıllık bisikletlerin önüne geçti haliyle. Daha iyileri sizin olsun, inşallah.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
hayırlı uğurlu olsun.

• Beğen
biraz kullandıktan sonra yorumlayabilirim artık..
Eski bisikletim Salcano City Sport idi, onunla kıyaslayarak yazıyorum, tüm üstünlük iddialarım eski bisikletim ile sınırlıdır:)
Bundan sonra kimse bana düz maşa dışında bisiklet kullandıramaz, arada fark var çok fark var hemde. Hafiflemenin dışında, kalkışta, sprintte fark var, pedala ne basarsam onu alıyorum bunu çok sevdim.
Eski vites setim Acera idi, daha üstünü kullanmadım hiç, üstleri ile kıyaslayamam elbet ama Sram ile baya bir konfor elde ettim dokunduğum gibi vites geçiyor hatta çokça geçti mi diye bakmam gerekiyor:) Acera setim bakımdan yeni çıkmış, en ince şekilde ayarı yapılmış olsa bile bu konforu vermiyordu.
Yaklaşık 2 kilo bir hafifleme var, ciddi bir konfor artışı sağladı.
Frenler eskisine kıyasla çok daha fazla güven veriyor.

Şu an için 2 eksiğim var: 1- ayarlı gidon boğazı, bu bisiklet dik sürüşe uygun değil. 2- güzel bir sele, gerçi jelli taytla kullanıyorum çok elzem değil, salcano'nun üzerindeki no-name sele ile 4 sene geçirdim ben:)

Safkan bir tur bisikleti alabilecek kadar zengin değilim, Salcano ile 3 ülke gezdim (-ki kendisini 2013 yılında bonus puanları da düşersem 700 liraya almıştım), bu çocukla en az 10 ülke gezmem lazım:) 2x10 ile ayna kolda 26'yı kaybettim şu an yüksüz kullandığım için hiç bir eksikliğini hissetmedim belki +10 kilo ile biraz olsun zorlanabilirim ama onu da kondisyonla kapatmayı umuyorum.

Selamlar dostum . Sedonanin bu modelini ilk defa gormeme ragmen cok begendim. Benim nacizane tavsiyem. Daha kisa ve yukari dogru açili bir gidon bogazi degisimi yapmandir. Ayarli gidon bogazlari hem agir oluyor hemde vidalari olur olmaz gevseyip gidonu esnetiyor. Kelebek gidon evet cok rahattir. Uzun turlarda kesinlikle iyi olur. Hem yukari acili bir gidon bogazi hem kelebek gidon ile tam bir tur canavari olur. Fakat kelebek gidonlar yaklasik 500 gram ve ustu oluyor. Ben sana xlc nin barendini tavsiye ederim. Kesinlikle gerek kalmaz kelebek gidona. Super hafif bir gidon bogazi + barend isini fazlasiyla gorur :)

@mariokaldato +30 derece kısa gidon boğazı işimi görür abi o zaman, barendlerimi de direk transfer ederim tchibo'dan aldıklarımdan memnundum ben:)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mahden kazasız belasız sürüşler hayırlı uğurlu olsun

• Beğen
@korayg ben 2100'den pazarlık ederek, indirerek aldım satan arkadaş çok güzel bir arkadaştı, motorcuydu bisikleti çekilişten kazanmıştı "binecek olana gitsin" dedi üzmedi pazarlıkta, şu an sıfırı 2650 - 3500 arasında bulunabiliyor. sınırlı üretim olduğu için uygun kadro boyu bulmak artık biraz zor tabi.

vaaay nahadar gözel bir şeydir

Geri