Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sedona sd-771 (VS.) Amoeba HUSSAR

maksim

Aktif Üye
Tepki
159
İsim
maksim ünal
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Öncelikle hepinize merhabalar...
Arkadaşlar benim sornum basit gibi görünüyor.Bu aralar bisiklet arayış ve arştırmasına okadar çok daldımki aklım allak bullak oldu...ağır ve orta sertlikte arazi binişi yapmayı hedefliyorum...ilk tercihim xc 1000 di ama artık bulunmadığını öğrendim...bende sd-771 ve HUSSAR arasında kaldım.Fiyat faklı fazla değil, gerçi önemli de değil.bu iki modeli birde sizden duymak istedim artısıyla eksisiyle biraz anlatsanız harika olur....

Scudo
SEDONA SD 771

http://www.macerasepeti.com/images/P/771_k.jpg

KADRO: SD 771
MAŞA: SUNTOUR SF-XCM KİLİTLEMELİ / PRELOAD
JANT: ALEX DC-19
LASTİK: SCHWALBE
JANT TELİ: TW
ÖN HAZNE: SHIMANO ALTUS 2006
ARKA HAZNE: SHIMANO ALTUS 2006
AYNA KOL: SHIMANO ALTUS 2006
ARKA VİTES: SHIMANO ALTUS 2006
ÖN VİTES: SHIMANO ALTUS 2006
RUBLE: SHIMANO ALTUS 2006-8
VİTES-FREN KOLU: SHIMANO ALTUS 2006 V-BRAKE
FREN TAKIMI: SHIMANO ALTUS 2006
MONOBLOK: SHIMANO ALTUS
ZİNCİR: Z-51 KMC
PEDAL: XERAMA
GİDON: AMOEBA BORLA
GİDON BOĞAZI: AMOEBA BORLA
FURÇ TAKIMI: NECO 142
SELE BORUSU: AMOEBA BORLA
SELE: TW
RENK: RADYAN BEYAZ/MAT SİYAH
BOY: 16”/18”

Amoeba Hussar

http://www.erdoganlarbisiklet.com/store/images/imagecache/100x69_600H2.jpg

Kadro:7005 Alüminyum

Maşa:Suntour XCM Lockout

Vites-fren Kolları:Shimano Acera

Arka Vites: Shimano Acera

Ön Vites:Shimano Acera

Ayna Kol: Shimano Acera

Frenler: Shimano Acera

Göbekler: Shimano Acera

Jantlar: Alex Dc 19

Gidon, Gidon boğazı, sele borusu: Amoeba Hussar

Sele: Amoeba Hussar

Lastikler: Schwalbe Jimmy

Renk:Siyah

Kadro Ölçüsü:14"-16"-18"

@happy_feet
Verim alma bakımından aynı diyorlar ama,Acera bir üst model.

Sedona kadronun üstüne Hussar donanımı en güzeli diyorum sana.

eveeet ! bencede hussar ! harika bişi yaa ! bende alıcam inş .. :D .. alınca resimlerini koymayı unutma foruma, paylaş bizimle ;) ..

demekki hussar almak daha iyi.. yaşasın hussarrr :) gel maksim, gidelim aydın abinin yanına alalım hussar'ı bosver sen 771 i :)

XTR>XT>LX>DEORE>ALIVIO>ACERA>ALTUS>TOURNEY ... Sıralama böyle Shimano'da... Bilginize... Sedona'nın ki yani Amoeba'dan bir üst grup parçalarla donatılmış... Ama Amoena 2006, Sedona 2007...

hussar'da bulunanparçalr bir üst model. pek şimdi şöyle ele alalım...771 ve hussar'ın kadro görünümleri çok farklı...ikisinide boyasız düşünün hangi kadroyu seçerdiniz dayanıklılık ve kadro açıları hangisinde daha üstün?

Ben ağırlık ta geometri olarakta Sedona kadroyu seçerdim,ki hoş goruntu olarak ta onu seçiyorum,çogu kişi bence goruntusune hasta kalıyor Hussar'ın ama ben sevmiyorum şahsen goruntusunu..Dedigim gibi Sedona 771 kadro uzerinde Acera donanım yapabilirsiniz.

Hussar'ın sağlamlığı dillere destan oldu forumda ama rakiplerine göre biraz ağır oluşu handikap. Ben olsaydım görsel beğeni belirleyici olurdu ikisi arasında. Ben Hussar'ı alırdım.

@maksim

Hussarın mı kadrosu daha iyi yoksa 771 in mi ? :rolleyes:
(görsel olarak sormuyorum geometri olarak)

Hussar'ın kadrosu kalite olarak daha kaliteli olduğu daha önce defalarca tartışıldı. İkisinide boyasız düşündüğünüzde ben yine hussarı alırdım. bir kere Amoeba tamamen bisiklet, kadro ve diğer malzemeleri üreten kendini bu işe adamış bir fabrika. Hussar'ın Kron xc 1000'den 250-300 gr. fazlası var ama sedona 771'in daha ağır olacağından eminim. Ayrıca Amoeba Hussar ile Sedona 771 aynı sınıfın bisikleti değil. Yanlışım varsa düzeltin.

Hussar ;) Verdiğim yukardan aşağıya donanım kalitesine bakarsan kendin de anlayabilirsin bunu ;)@pikare

@pikare

O konuya gelirsek eğer, İkisininde hemen hemen aynı kompenantlara sahip. İkisi arasında tercih sadece bisiklete bakıp gözüne hoş geleni seçmeye kalıyor. Birde şuan Kron XC 1000'i piyasada bulmak zor ve yeni modelleri 650-700 civarı olacağı söyleniyor. Şimdi alınacaksa Amoeba Hussar düşünülebilir.

@Selim Çam

Okumaya üşendiğim için özür dilerim bir daha olmaz :) :rolleyes: :)

çok az bir fark ödeyerek, her iki bisikleti de kadro hariç
birbirinin aynı hale getirebilirsiniz, donanım açısından.

bu durumda belirleyici olan kadroysa, hussarın kadrosu
771'den daha sağlam ve daha şık. en azından bence.

bir 771 kullanıcısı olarak bisikletin herşeyinden çok memnun
olduğumu vurgulamam gerekir. hussar kullanan arkadaşlarım
da kendi kadrolarından çok memnun.

hangisini beğendiyseniz onu alın derim.

soneryen bazı konularda eminim lafını kullanma lütfen.ben şahsen sedona sd 771 kullandım ve çok sert bi kullanış tarzına sahibim.kadronun çıplak ağırlığı(kadro +vites kulağı + vidalar) 1712 gr gelmiştir.kadro 18 ''.bilgine.lütfen doğru bilgilendirelim.
sd771 husar kadar sağlam bi kadro, ben o kadroyu sert dh lerde kullandım çok zorladım ama asla banamısın demedi.bu arada 85 kg vücut ağırlığım var bilginize....
http://img206.imageshack.us/img206/7/hpim0542zb2.jpg

Geri