Scudo Sports

sedona x11 downhill tarzında kullanıyorum

psylo_26

Üye
Tepki
19
Bisiklet
Sedona
Scudo
Tasarıdan kastınız? Ben farklı birşey göremedim ?

Arka göbek tasrımı videoyu ayrıntılı incelersen anlıcaksın

TIRNAK SAAYISI FAZLA kavrama daha hızlı ve seri.
filipırın çalışması farklı ve göbekği rulmana çevirdim
CNS TORNA FREZE TAZGAHINDA YAPTIRDIM
ÇİZİMLER BİREBİR VE HATASIZ
STANDARTLARIN DIŞINA ÇIKAMADIĞIM İÇİN RUBLE BAĞLANAN YER VE CENTURLOCK DİSK GİRİŞ YERİ STANDART
İÇ ÇALIŞMASI KENDİME AİT

maşanın modeli: rock shox psylo race

Videoyu da inceledim calismaniza da baktim da benim sorum su bu bisikleti nasil downhill olarak kullaniyorsunuz streetjump bu bilinen benden size tavsiye dagdan filan yada tepe inisleriniz de farkli bir bisiklet tercih etmeniz olur emeginize saglik keyifli pedallar

• Beğen
Tepkiler: psylo_26
sağolun tavsiniz için teşekkür ederim. Ben özellikle böyle topladım arkada amortisörü istediğim türde henüz bulamadım. sadece transitionbikes de var.
tam orta ayrarda topladım. çünkü benim için kullanma alnı çok geniş olmalı: hem iniş, hem trial, streetjump, hemde mtb gibi her alanda kullanma imkanım oluyor.
zevkler ve renkler tartışılmaz :)
bitane full süspansiyon downhill almaya niyetim vardı. çok hantal ve uzun mesafelere götürmek sıkıntılı olduğu için böyle bişey toplamayı tercih ettim. :in:
ama alırsam downhill kadro böyle bişey alacam. tam benim tarzım :in:
http://img829.imageshack.us/img829/9954/bikesdoublepic1.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/6775/bikesdoublepic2.jpg

http://img42.imageshack.us/img42/7008/bikesdoublepic3.jpg

şuan okuyorum masrafım çok okul bittikten sonra bunun gibi bişey almayı düşünüyorum

Şuanki bisikletin downhillde paramparça olur. Şuanki bisikletin gösteri yada streetjump bisikleti. Almayı düşündüğün bisiklette all-mountain veya enduro denilebilir. 80-100 mm lik aralıkta çalışan süspansiyonlu bisikletler sadece bu amaçlarla kullanılabilir. Ben profesyonel değilim Tim Brink'in ansiklopedi nitelikli kitabından okuduklarımı yazıyorum. Downhill istiyorsan en az 200 mm çalışma aralığındaki maşa ve süspansiyon işini görür.

ellemeyin adama nerde isterse kullansın :) birde bu göbek için yapdıgına imalat denilemez. sen göbek üzerinde modifikasyon yapmıssın. eğer sıfırdan bi göbek üretip yaparsan o zaman imalat diyebiliriz. bide acelen neydi anlamadım video yu az yavas yapsan 15 sefer izlemek zorunda kalmazdık :)

130 mm. Duro maşayla trial olarak kullandım bu kadroyu. Ama inişlerde de çok keyifliydi, mtb den sonra bununla iniş yapmak çok keyif veriyor ..

Makine mühendisi olduğunuzu yazmanıza gerek yok resimim görür görmez soldiworks ta çizildiğinin anladım :D bu tasarımlar sldt olarak yada catia dosyası sitenizde varmı ?

ya kardeşim bazı şeylerde haklı olabilirsiniz ama bu işler yetenek işi yapabilen hertürlü yapar bu işi ben böyle yapmak istiyorsam yaparım gerisi fasa fiso....

millet hiç bişeyi beyenmez olmuz. beyenilcek diye bişey de yokta.
eskiden parça bulamıyoduk metal kadrolarla 2 cm lik maşalarla downhill yapıyoduk. benim tarzım bu kardeşş.

downhill türkçe manası tepe inişi demek ben size daha nediyim. illa 200 mm maşa olmasına gerek yok insanın içinde olsun her bisiklette iner ........................

bu göbek tasarıladıklarımdan sadece 1 tanesi...
beyin bedava kardeşim
400- 600 - 1000... TL mavic shımano dt gibi büyük firmalara milyarlar dökeceğime kendi işimi daha ucuza maal ettim ve gözüm arkada deil ve istediğim malzemeyide daha ucuza maal ettim... bu işi seviyorum benim açımdan herşey güzel

akıl beyin bedava :)

ben o videoda gördüğünüz videoyu tamamen kendim tasarladım ve hiç bir firmadan alıntı deil bunu çok araştırdım.
özellikle patentini alabilmek için her yerini değiştirdim sonra firmalarla mahkemelik olmayım diye...

ve milimetrik hesaplamalar yaptım sıfır hatalı ve çalışmasında hiç bir sıkıntı yok !!!

özellikle trial kullanan arkadaşlar iyi bilir filipır çok iyi olmalı iyi kavramalı pedal boşluğu olabildiğince az olmalı ve kaçırma asla olmamalı
kaçırırsa dengen bozulur düşersin yamulursun...
ben makina mühendisiyim ister belirtirim ister belirtmem. ben bu işte iyiyim ve allah izin verirse daha da iyi olacam
ben boş işlerle uğraşmıyom uşenmedim buraya paylaştım aldığım tepkiler hiç hoş gelmedi

solidworks part dosyaları paylaşamam onlar bana özel...

anladım herkez bisiklete binmesini biliyor katolaklarda kitaplarda sınırlı kalıyor akılın napabileceklerini bimiyor der kaçarım.
saygılarım sonsuz ben dahada bişey demiyorum bol pedallar...

Sizi eleştirmek için yazmadım ben önemli olanın bisiklet değil kullanıcısı olduğunu bende biliyorum. İstediğini yap sana kim karışır atarlanma yeter ki :) Sırf boş konuşayım efendime söyleyim yorum sayımı arttırayım diye yazmadım okudumda yazdım. Yapabiliyorsan yaparsın .

@Eray Geçay

anladım herkez böle boş olursa boş konuşursa hep çıkar menfaat peşinde olursa gitti canım türkiyem :(

bisiklet forumda en sonunda bozuldu bir zamanlar ne severdim gerçek yorumları harbi muhappeti zaman kötü :(

allah sonumuzu hayırlı eylesin

Eline sağlık çizimlerin çok güzel olmuş abim odtü makine mezunu final projesindeki gearbox için onunla sabahladığımı bilirim zor bölüm, kolay gelsin :)

Benim sizi eleştirdiğim yokki 'ben makina mühendisiyim ister belirtirim ister belirtmem. ben bu işte iyiyim ve allah izin verirse daha da iyi olacam ben boş işlerle uğraşmıyom uşenmedim buraya paylaştım aldığım tepkiler hiç hoş gelmedi
solidworks part dosyaları paylaşamam onlar bana özel... '
sadece çiziminizi BEĞENDİM paylaşabilirmisiniz diye sordum
hayırlısı olsun o zaman
bunu çizecek lisaslı cad programı ve lisanslı solidworks varsa birde evinizde 5 exsenli cnc'niz varsa iyi
bu parçaları çizmek için makine mühendisi olmaya gerek yok ben onun solidworks'dada catia'dada çizerim ama 1 saat sizden sonra çizerim

böyle bir bisiklet arıyorm sedona x11 satarmsn dostum

Geri