Scudo Sports

sedonaya bagaj takılamıyormu

ilyas yiğit

Daimi Üye
Tepki
293
s.a arkadaşlar size bir sorum var.sedonanın borla veya 711 v modelininden birini alacığım.yalnız satan arkadaş bunlara arka bagaj takılamıyor dedi.bu doğrumudur.?çanta vb eşyaları taşımak için düşünmüştüm.bilgilendirecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkurler..

Scudo
Sele borusuna takılan bagajlardan kullanmaktayım. Bir çanta dolusu kıyafet ve çadırla 80 km yol yaptım yol yer yer bozuktu hatta yükümde ağırdı hiç sorun yaşamadım. Tek sorun gelirde şaka olsun diye bir arkadaşınız oturmaya kalkarsa tek sorun değil büyük bir sorun yaratabilir :)

@Buğra Celayir

Hiç dikkat etmemiştim:) bizim millet zaten direk atlar, beni görünce hemen gelip önünde götür diyorlar:) eşek niyetine:)

Atlar tabi kaç kere zor kaçırdım bisikletimi abi o insan taşımaz aksesuar diye :)

Ayağı arkadan atarken bacağı kemirmesin o çiviler :) Bu arada o bagajı takınca üzerinde yük olmamasına ve bagaj çok hafif olmasına rağmen dengede sağlam bir değişiklik yaratıyor.

sedona borla 2010 var ve tranz-x marka arka bağajı sorunsuz taktırtım. bagaj takılmaz diyen arkadaş iyi sallamış.

• Beğen
Tepkiler: Buğra Celayir
2010 modellerini hic yakından incelemedim fakat işinin ehli bir mahalle bisikletcisine gitseniz bile cesitli yöntemler önerebilir.. Mesela elimde Bianchi UNO kadro vardı; bagaj takmak icin gercekten de hic yeri yoktu.. Buradaki mahalle bisikletcilerinden birine danıstıgımda sele kelepcesindeki boslugu ve arka tekerlegin milini kullanırız. o da olmadı (arkaya takılan ayaklıklarda oldugu gibi) kadroya sıkarak sabitleriz dedi.. Benzer sekilde redbull carbon yol bisikletine tura giden bir dostumuz arka bagaj takmıstı. Bagajın kendi karoya sıkıstırmak icin aparatları vardı; kadro cizilmesin diye altına kaydırmaz kece konup bir güzel sıkmıslardı.. ve dünyanın yüküyle 2000km den fazla yaptı (edirne-ardahan)

Ben henüz taktırmadım ama zorlayınca her türlü arkalıgın her türlü bisiklete takılabilecegini düsünüyorum. iciniz rahat olsun bir arkalık yüzünden vazgecmeyin bisikletten =)

@Kadir Özen

Sallamamış...Doğruyu söylemiş...Sedona Borla ve benzeri Mtb kadrolarda, klasik arka bagaj takma delikleri(Arka çatalın sele borusuyla birleştiği yerin biraz altında ve yanlarda bulunur) yoktur...Hatta şehir bisikleti diye geçen Sedona 321 de bile yok...

Bu durumda 3 seçenek var:
1.Sele borusuna bağlanan bagaj kullanabilirsin.
2.Klasik arka bagajı,uygun bir aparat ile uzatıp,yine sele borusuna bağlayabilirsin.
3.Kadronun arka çatal üst kısmına, vida için delik açılabilir.Ancak hiç tavsiye etmem...En azından kadro garanti dışında kalır...
Not:Bildiğim kadarıyla, Mtb tarzı bisikletlerden sadece Scott Aspect modellerinde arka bagaj delikleri var.

@Sedat TOSUNOĞLU

arkadaşım senın dediğin delikler bizim 711 ve 741 de niye var malzemeden çalmak içinmi delmişler

ilgilenen arkadaşlar hepinize teşekkur ediyorum.bagaj takılamayacağını söyleyen sedona ana bayiden yani aslı bisikletten bir arkadaştı.oda bana sizin önerdiğiniz sele borusuna takılan bagajdan bahsetti.ama onun yeterli olacağını zannetmıyorum.uzun turlarda vesairelerde ağır bir yük taşımak gerekiyor.sedona mtb alıpta bagaj taktıran arkadaşlar var ise ve nasıl taktırdıklarına dair yorum yaparlarsa sevinirim.hepinize teşekkurler
bu arada arkadaşın dediği delikleri bende 711 v modelinde gördüm..bu delikler neden acaba o zaman??

Trek'in alt modellerinden 3700 de bile bu delikler var. Sedonanın delik koymaması kadroyu zayıflatmamak için olduğu düşüncesini akla getiriyor.

ben 2007 model sedona 711 v me
(link)
linkteki blackburn bagajı rahatlıkla takmıştım

@Emre Yıldız

Ne arkadaşı?..Benim yaşım 55...Avatarımın hemen altında yazıyor zaten...

Eski modellerde olabilir.Ancak 2010 Sedona MTB'lerde sadece 741'lerde o vida delikleri var!...
(link)
Buradan Sedona mtb'lere bakarsın .Hangi modellerde arka çatal üst kısımda bagaj takma yeri var,görürsün...Önce Borla'ya ve benim bahsettiğim 321'e bakıver.Sonra espri yaparsın...

Geri