Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sedyeye çıkıp hastaya kalp masajı yapan doktor

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
2
(link)
Devlet bu adamı bulup ödüllendirmeli..Hakikaten çok acayip bir görüntü..Yurtdışında da ses getirir bence..

Bu arada acilde filan doktor dövenler,dikkatli izlesin videoyu..!

Scudo
@ahlaksız
Aslında yapması gerekeni yapmış da - alınganlık yok- doğru düzgün doktor görmediğimiz için mi garip geliyor, neden bilmiyorum.

Bugün yaşadığımı anlatayım, geçen hafta yaklaşık 3 ay ve 700 km önce başlayan diz ağrısı yüzünden doktora gittim. Sedyeye yatırıp elini dizime koydu, pedal hareketi yaptırıp film istedi. Filmden sonra tekrar gittiğimde bir şey yok dedi ve ilaç verdi. - tammmamen benim ahmaklığım- madem bir şey yok neden ilaç veriyorsun diyemedim. Daha ilginç olanı bir yandan konuşurken bir yandan kapıya yöneldi ve bildiğiniz çıktı gitti. Şaşırıp kaldım, tepki veremedim. Odadan çıktığımda, dışarıda ayağı alçılı biriyle konuşuyordu. Akrabası mı nesiyse artık.

Bugün başımdan geçeni anlatacağım demiştim, oraya geliyorum. Başka bir doktora gittim, durumu anlattım. O da film isteyecekti ama sizden önce çektirdim bir şey çıkmadı dedim. Ne bir şeyin yok dedi, ne de şunu şunu yap dedi. Olması gereken gibi mr çektir bir bakalım dedi. İnsan muamelesi görmemeye o kadar alışmışım ki doktor normal bir şekilde işini yapınca büyük minnettarlık duydum. Bunu da odadan çıkınca farkettim.

Sonuç olarak yağması gerekeni yapmış, iyi de yapmış ama sonuçta işi bu. (işini düzgün yapmak normal bir şey olmadığı için siz de haklısınız)

Olması gerekeni göstermesi bile büyük bir takdir sebebidir.

@Fırat Ç.
Bir de ne yapacağınızı da bilemiyorsunuz. Tepki gösterseniz üstüne suçlu bile çıkabilirsiniz. Mecbur kalmadıkça doktora gitmemeye çalışıyorum, mecbur kalsam bile erteleyebildiğim kadar erteliyorum.

Özele gideyim desen önce muayene parası, sonra mr parası, sonra mr ı getir de bir bakalım parası, sonra kontrol parası. Minimum 200 lira.

Videodaki doktor çok güzel bir şey yapmış ama dediğim gibi onun görevi zaten bu. Saniyelerde yarışılan bir meslek seninki. Gerekirse amuda kalkıp yapacaksın. Ve yine dediğim gibi işini normal yapmak bile anormal olduğu için bu video insanın gözlerini yaşartıyor.

Mesleğinin hakkını vererek çalışan dr çok var aslında. Benim babamın da kalbi hastane girişinde durmuştu, oradaki doktorlardan birisi aynı hareketi yaparak kalbin tekrar çalışmasını sağlamıştı. Sonrasında maalesef kaybetik ama o verilen çaba gerçekten mesleğe sevgi ile ortaya çıkan bir durum diye düşünüyorum

@ahlaksız

Bu cümlene itafen bir olay paylaşacağım seninle. Ancak öncesinde şunu belirteyim ki '' görevini icra eden bir kişinin darp edilmesinin '' savunulası hiç tarafı yok.

Ailemin yaşadağı köyden bozma ilçede bir akşam annem doktora gidiyor. Şikayetini anlatıyor ve doktorun tepkisi ''Sabaha kalsan ölmezdin'' Gariban anacığımda birşey diyemiyor tabi. Doktor doğru düzgün ilgilenmeden gönderiyor.

Yaratan büyük ki ben o gün o olay esnasında orada değildim. Nefes alırken bile vergi ödediğim ülke sınırları içerisinde kamu görevlisi benim kıymetlime, canım, kuzuma, anacığıma böyle bir cümle kuracak !!! Yapabileceklerimi düşünmek bile istemedim. ( Fiziki müdahale değil kasıt )

Adam gibi adamdır kendisi, dün ana haberlerde izleyip şok olduğum ADAM. Sedyeye çıktığı anı hatırlamıyormuş ...

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
@Mustafa Zeybek keşke denetim olsa. Ne bilim sağlık bakanlığı bilgileri gizli tutulan bi ekip kursa. Bu ekibi doktorlara göbderse kendi belirlediği bi düzen yahut düzensizlikle. Gidip muayene olsalar ve bu muayeneye ve muameleye göre teftiş yapmış olsalar aynı zamanda. Tebdil-i kıyafet gezer gibi bi çeşit. Hem denetim yapmış olur hemde bunun korkusuyla işini olması gerektiği gibi yqpmayanlar daha doğru yapmaya başlarlar işlerini..

Eşim Avukat. Bir yandan da Arabuluculuk ve Uzlaştırmacılık yapıyor. Dosyalarından birinden aktarıyorum:
Adamın biri Acil Servis'te muhtemelen işi zamanında olmadığı için Doktor'u darp ediyor. Tabi şikayet falan derken dosya uzlaştırma için eşime geliyor. Oturuyorlar masaya, Doktor'un tek talebi var: 1 hafta boyunca Acil Servis'te temizlik yapacak. Dosya onaylanıyor, adam 1 hafta Acil'de çalışıyor ve beklenen son: "İşinizin bu kadar zor olduğunu bilmiyordum, ver elini öpeyim Doktor Bey, hakkını helal et!"
Hasta, hasta yakını ya da Doktor kategorik olarak haklı değildir. Önemli olan, hayatın her alanında olduğu gibi, iyi bir insan olup olmadığınız.

@Mustafa Zeybek
Hayır,Mustafa..Doktorun görevleri arasında sedye hareket halinde iken,kalp masajı yapmak yok..
Burada normal bir durum yok..Dürtü mü,refleks mi,iyi niyet mi.çaresizlik mi;bilemiyoruz ama insanları etkileyen/etkileyecek bir görüntü olduğu kesin..
Burada şöyle bir durum da var..Yarın birgün,bazı hasta yakınları,sedyenin yanında ilerleyen doktorlara ''çıksana ulan sedyeye'' diyebilirler..Yani bu doktor ödüllendirilecek kadar iyi bir hareket yapsa da,diğer doktorları zor durumda bırakıyor da olabilir..

Duran bir sedye üzerinde kalp masajı anlaşılabilir ama sedye gidiyor..Bu çok riskli..Doktor düşebilir(hatta birisi pantolonundan tutuyordu),doktor hastanın üzerine düşebilir,doktor ve hasta ve sedye yerlerde yuvarlanabilir..Çok acayip şeyler olabilirdi ama olmamış ve herşey iyi gitmiş..

@ahlaksız
Doktorun görevi olabildiğince çabuk müdahalede bulunmak. Elbette sedyeye çıkma zorunluluğu yok ve tabi ki takdir edilesi. "aslında yapması gerekeni yapmış" derken sedyeye çıkmasını değil, olabildiğince kısa sürede müdahale etmesinden bahsediyorum. Söyledikleriniz mantıklı, bakış açım biraz daha değişti.

@Mustafa Zeybek Sizin MRda ne çıktı ,ne varmış dizinizde sonuç olarak, ne ilaç kullanmanızı söyledi doktor. Geçmiş olsun bu arada.

kalp krizi sonucu kalp durursa masaj çok önemli. kalbin atmadığı her saniye beyin hücreleri, kalp hücreleri ölüyor. bu müdahalede geç kalınırsa kalp çalıştırılsa bile beyin hasarı, bitkisel hayattan çıkamama, belli bir uzvu kullanamama gibi durumlar olabiliyor.

3dk'lık bir video bence herkes izlesin, ne ile karşılaşacağınız hiç belli olmaz. ama şunu belirtmemişler bir insan hayati bulgu göstermiyor olabilir, baygın olup kalbi atıyor olabilir, masaja başlamadan önce nabız olmadığından emin olunmalıdır.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@EnginK.
Teşekkür ederim. Mr yarın gece çekilecek, sonra tekrar randevu çilesi falan filan. Daha çekilmedi maalesef. Zaten diz ağrısı konularından birine yazarım.

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
@efeozata Video güzel ama bir çok eksik noktaları var :snzdglsn:

Buyrun olması gereken bu şekilde

Yetişkinlerde (8 Yaş Üstü) Temel Yaşam Desteği

Çocuklarda (01-08 Yaş) Temel Yaşam Desteği

Bebeklerde (01-12 Ay) Temel Yaşam Desteği

• Beğen
Tepkiler: K-Pax
Ben de başıma gelen bir olayı anlatayım.

2 ay önce diş ağrısı nedeniyle Bakırköy devlet hastanesinden randevu alıp doktora gittim. Sabah 08:00'a aldım randevuyu da, yani ilk randevulu hasta bendim. Doktor geldi, hazırlandı. Çağırdı, girdim. Ağzımı açtırdı. Sadece 2 saniye baktı ve "bu diş çekilecek" dedi. Tekrar söylüyorum: Hiç muayene etmedi, dokunmadı, röntgen istemedi, dişin durumunu ve geçmişini sormadı, sadece 2 saniye göz ucuyla baktı ve çekilecek dedi. Ben de dedim ki muayene etmeyecek misiniz? Muayeneye gerek yok dişini çekeceğim, dedi. Nasıl yani röntgenine baksaydınız bari dedim. Ufff tamam git röntgen çekil gel diyip beni başından savdı. Ya sabır diyerek çıktım.

Sonra aynı gün öğlene doğru kendi mahallemdeki bir diş polikliniğine tamamen rastgele girdim. Oradaki doktora sabah yaşadıklarımı anlattım. Doktor röntgenime baktı, bu dişi çekmemize gerek yok dedi. Bana yaklaşık 40 dakika boyunca, dişimin durumuyla ve tedavinin nasıl olacağıyla ilgili bilgi verdi. İnanın şoka girdim, gerçekten de 40 dakika bana ders anlatır gibi diş tedavisini anlattı. Görsellerle, üç boyutlu maketlerle falan tek tek yapacağı tüm işlemleri gösterdi. Üstelik ben sormadığım halde yaptı bunları. Ben sadece "dişim ağrıyor" dedim. İnsan yerine koyulmak ve düzgün muamele görmek bende şok etkisi yarattı o gün. Sonra tedavimi yaptı, şu an dişim sapasağlam ve hiçbir ağrı sizi yok. Ek olarak, artık iyice umudumu yitirdiğim çürük bir azı dişim vardı. Önceden 2 farklı doktora göstermiştim, ikisi de bu dişin çekilmesi lazım ama biz çekemeyiz, riskli falan demişlerdi. O dişimi de temizledi ve kurtardı.

Yani anlayacağınız, ülkede sağlık konusu ne yazık ki karaborsa.. Tanıdığın kimse yoksa devlet hastenesinde düzgünce muayene ve tedavi olma ihtimalin çok düşük.

Öncelikle işini hakkıyla yapan doktor arkadaşlarımızı tenzih ederim.
@Birhan K. Eminim ki birçok hasta da sizin yaşadıklarının aynısını defalarca yaşamıştır.Ben de böyle durumlara karşı ''en az 2 doktor'' kuralını uyguluyorum.Artık iyice korktum,kafam karıştı:confused:
Devletin diş polikliniğine gittim.Doktor sordu yüksek tansiyonun var mı diye evet dedim.''Müdahale edemeyiz'' dedi kestirip attı.O kadar tansiyon hastası var ; onların dişi ağrıyınca ne oluyor dedim.Hiçbirşey yapmadı şaşırdım kaldımo_O
Dedim bari özele gideyim.Durumu doktara anlattım; seni başından savmış dedi.Tansiyon hastaları için basit bir iğne yapılıyormuş sonra müdahale ediliyormuş.Dişimi kurtardı.İyiki de devletteki uğraşmamış yoksa kolayına gider çekiverirdi;kurtarmaya çalışmazdı.
Buna benzer çok şey yaşadığım için en az 2 doktora muayene oluyorum.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Geri