Ben de başıma gelen bir olayı anlatayım.
2 ay önce diş ağrısı nedeniyle Bakırköy devlet hastanesinden randevu alıp doktora gittim. Sabah 08:00'a aldım randevuyu da, yani ilk randevulu hasta bendim. Doktor geldi, hazırlandı. Çağırdı, girdim. Ağzımı açtırdı. Sadece 2 saniye baktı ve "bu diş çekilecek" dedi. Tekrar söylüyorum: Hiç muayene etmedi, dokunmadı, röntgen istemedi, dişin durumunu ve geçmişini sormadı, sadece 2 saniye göz ucuyla baktı ve çekilecek dedi. Ben de dedim ki muayene etmeyecek misiniz? Muayeneye gerek yok dişini çekeceğim, dedi. Nasıl yani röntgenine baksaydınız bari dedim. Ufff tamam git röntgen çekil gel diyip beni başından savdı. Ya sabır diyerek çıktım.
Sonra aynı gün öğlene doğru kendi mahallemdeki bir diş polikliniğine tamamen rastgele girdim. Oradaki doktora sabah yaşadıklarımı anlattım. Doktor röntgenime baktı, bu dişi çekmemize gerek yok dedi. Bana yaklaşık 40 dakika boyunca, dişimin durumuyla ve tedavinin nasıl olacağıyla ilgili bilgi verdi. İnanın şoka girdim, gerçekten de 40 dakika bana ders anlatır gibi diş tedavisini anlattı. Görsellerle, üç boyutlu maketlerle falan tek tek yapacağı tüm işlemleri gösterdi. Üstelik ben sormadığım halde yaptı bunları. Ben sadece "dişim ağrıyor" dedim. İnsan yerine koyulmak ve düzgün muamele görmek bende şok etkisi yarattı o gün. Sonra tedavimi yaptı, şu an dişim sapasağlam ve hiçbir ağrı sizi yok. Ek olarak, artık iyice umudumu yitirdiğim çürük bir azı dişim vardı. Önceden 2 farklı doktora göstermiştim, ikisi de bu dişin çekilmesi lazım ama biz çekemeyiz, riskli falan demişlerdi. O dişimi de temizledi ve kurtardı.
Yani anlayacağınız, ülkede sağlık konusu ne yazık ki karaborsa.. Tanıdığın kimse yoksa devlet hastenesinde düzgünce muayene ve tedavi olma ihtimalin çok düşük.