@mahmutymc triban 520'nin kadrosu aslında bir yol bisikleti kadrosudur. (link) ile (link) arasındaki tek fark gidon ve fren-vites kollarıdır diyebiliriz. Sizin verdiğiniz linkteki bisiklet "düz gidonlu yol bisikleti"dir. Diğer düz maşalı örnekleriniz "fitness bisiklet"i diye geçer, bu iki tür arasındaki kadro geometrisi farklarına
Fitness Bisikletleri - (Anket) Hangi fitness bisikletini kullanıyorsunuz dan da bakabilirsiniz. Evet, triban 520 aslında bir yol bisikleti olduğundan ince lastiklidir, konfor değil hız taahhüt eder.
@soneryen
benim yazdığım;
bu saydıklarınızdan ön amortisörsüz modeller fitness bisikletidir, triban 520 ise düz gidonlu yol kadrolu bir bisiklettir. (link) bunun düz gidonlusu sizin verdiğiniz linkteki bisiklet oluyor.
bu da şu demek, bu kadro sizi biraz yorabilir, biraz daha konforsuzdur, üst borusu daha uzundur, daha çok eğilmek, uzanmak durumunda kalabilirsiniz, yaşınız gerçekten 39 ise ve bisiklete yeni başlıyorsanız bundan çok memnun kalmayacağınızı var sayıyorum.
günlük 5 km sürecekseniz ve bu asfaltta olacaksa saydığınız gibi amortisörsüz modellere bakın.
için
Yol bisikletinin düz gidonlusu birebir şehir bisikletimi oluyor yada fitnes bisikletimi. Yani tek fark 50 TL lik gidon mu diyorsunuz
Ne bileyim sanki tek fark gidonmuş gibi yazmışsınız kimse yanlış yönlenmesin. Netliğe kavuşsun
demişsiniz. Netleştireyim, yazdığıma parantez içlerindeki açıklamaları ekliyorum:
bu saydıklarınızdan (beyefendinin saydıkları carraro225, Sedona 325, Kron tx450, Mosso Legarda 1527, Salcano sport 10 hd, Kron Spx450, Salcano Wınd 30, (link)) ön amortisörsüz modeller (beyefendinin amortisörsüz modeller diye belirttikleri KronSpx 450 ve Salcano Wınd 30) fitness bisikletidir, triban 520 (beyefendinin en sonunda bunu mu alsam diye düşündüğü model) ise düz gidonlu yol kadrolu bir bisiklettir. (link) bunun (yol bisikleti olan triban 520) düz gidonlusu (düz gidonlu triban 520) sizin verdiğiniz linkteki (beyefendinin verdiği link : (link) düz gidonlu triban 520, benim verdiğim linkteki triban 520 yol bisikleti, aralarındaki fark 50 liralık gidon ve fren-vites kolları. sanmıyorum ama nispeten önemsiz birkaç fark daha olabilir, dikkat etmedim) bisiklet oluyor. (yani bir yol bisikleti olan triban 520'nin düz gidonlusu düz gidonlu bir yol bisikleti oluyor diye yazdım, buradan yol bisikletinin düz gidonlusu birebir şehir bisikletidir ya da fitness bisikletidir manasına gelen bir şey yazdığımı düşünmüyorum yine de yanlış anlayan varsa kusuruma bakmasın)
bu da şu demek (sayılan şehir bisikletleri ya da düz maşalı fitness bisikletlerinden değil düz gidonlu triban 520'den bahsediyorum), bu kadro (düz gidonlu bir yol bisikleti olan triban 520'nin aslen yol bisikleti geometrisindeki kadrosu, fitness ya da şehir bisikleti kadrosundan farklı olduğunu belirttim) sizi biraz yorabilir, biraz daha konforsuzdur, üst borusu daha uzundur, daha çok eğilmek, uzanmak durumunda kalabilirsiniz, yaşınız gerçekten 39 ise ve bisiklete yeni başlıyorsanız bundan çok memnun kalmayacağınızı var sayıyorum.(burada da triban 520'nin diğer bisikletlerden daha farklı kadrosunun yaratacağı dezavantajları açıklamaya çalışıyorum, 50 TL lik gidondan bahsetmiyorum)
günlük 5 km sürecekseniz ve bu asfaltta olacaksa saydığınız gibi amortisörsüz modellere bakın.