Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir bisikleti alacağım kafam iyice karıştı yardım eder misiniz?

Tutamtatar

Üye
Tepki
33
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Katlanır
Arkadaşlar Merhaba,
Şehir bisikleti alacağım internetden bisiklet baka baka yada okuya okuya kafam iyice karışdı,
Kütahya 'da yaşıyorum ve işe gelip gitmek için yaklaşık günlük 5 km bisiklet bakıyorum.
maalesef bakdığım modelleri kütahya'da satan yok !!! birebir inceleme imkanım yok:acpsnr:
öncelikle ön amortisorlu bakdım;
carraro225,
Sedona 325,
Kron tx450,
Mosso Legardo 1527,
Salcano sport 10 hd,
bu modelleri inceledim.
Sonra forumları okuya okuya sürekli asfalt da kullanacağım için ön amortisörsüz düz maşa modellere bakdım;
KronSpx 450,
Salcano Wınd 30,

Sonra bunları bırak Decatlonda satılan (link) al diyor.

dediğim gibi modelleri satan yer olmadığından birebir inceleme imkanım yok maalesef
Siz değerli dostlar yardımcı olursanız sevinirim.

Scudo
kütahyadan ziyade mümkünse izmire gidip almanızı öneririm.
denizli de olabilir çevre iller.

Amastorsuz alacaksan sedona. 420 benim 1 aydir kullaniyorum bende işe gidip geliyorum 5 km ayni mesafe duz yolda kullanacaksan amastorsuz iyi secenek

9, 75 kg ve diğerlerinden daha zarif bir bisiklet triban 520. Ben Carraro 227 kullaniyorum,onu da pazarlikla 1500 liraya alman mümkün ama pedalsiz 14,5 kg. Tribanları magazada görünce insanın bi tane alıverip çıkası geliyor.

ben de kutahyadayim.ama biliyoruz aradığını bu şehirde bulamazsin.ben Eskişehire gittim ve oradan kendime sedona aldim.bence sen de Eskişehiri bir dolaş.alternatif en azından daha fazla.muratoglu ve volkan bisiklete bi uğra derim.

@mahmutymc Abi bisiklet araştırması, kafa karışıklığı garantilidir. :) Doğru yoldasın, en uygununu bulana kadar devam...

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
bu saydıklarınızdan ön amortisörsüz modeller fitness bisikletidir, triban 520 ise düz gidonlu yol kadrolu bir bisiklettir. (link) bunun düz gidonlusu sizin verdiğiniz linkteki bisiklet oluyor.

bu da şu demek, bu kadro sizi biraz yorabilir, biraz daha konforsuzdur, üst borusu daha uzundur, daha çok eğilmek, uzanmak durumunda kalabilirsiniz, yaşınız gerçekten 39 ise ve bisiklete yeni başlıyorsanız bundan çok memnun kalmayacağınızı var sayıyorum.

günlük 5 km sürecekseniz ve bu asfaltta olacaksa saydığınız gibi amortisörsüz modellere bakın.

Amortisörsüz kesinlikle... İzmir'de alternatif çok, üzerine oturmadan, yakından görmeden almayın.

@trabzonlu ozan
Yol bisikletinin düz gidonlusu birebir şehir bisikletimi oluyor yada fitnes bisikletimi. Yani tek fark 50 TL lik gidon mu diyorsunuz

Değil, kadroları farklı. Ancak fitness bike'ların kullanım karakteristiği yol bisikletine benziyor.

@trabzonlu ozan
Ne bileyim sanki tek fark gidonmuş gibi yazmışsınız kimse yanlış yönlenmesin. Netliğe kavuşsun

@trabzonlu ozan benim verdiğim linkle düz gidon idi yani (link)
ayrıca trıban 520 tekerlekleri çok ince olduğundan tereddüt ediyorum.

@Şehirli eskişehirden nereden aldınız pazarlık imkanı varmı

bugün kütahya da sadece salcano ve bianchi satan yer buldum (link) bisiklet hoş duruyor yani dışarıdan malzeme sağlam gibi duruyor
ama forumda bakdım çoğu insan bianchi kullanmıyor.sizce nasıl

Ben Eskişehir Muratoğlu bisikletten 2015 model sedona İstanbul aldım 2400'e.dogrush pek pazarlık olmadı ama son derece ilgiliydiler.ayni zamanda birkaç alternatif daha baktım.lapierre,ghost,merida,sedona gibi kaliteli markaların bisikletlerini orada bulmak mümkün en azından. @mahmutymc

Bütçenizi tam olarak bilmiyorum ama Specialized Sirrus modellerine de göz atmanız iyi olur.

Kron kullanıcısıyım Kron alma =)
Fena bisiklet sayılmaz aslında ama; xc 500 kullanıyorum maşasından, selesinden şikayetçiyim. maşa tam kitlenmiyor esneme yapıyor. selede 500 km dayandı. seleyi formda tutan demirin ucunu destekleyen plastik delindi doğal olarak selede yamuldu yeni sele aldım mecburen... bütçen varsa ülkemizde bulup alabileceğin kendini kanıtlamış markalar... yoksa carraro, sedona ve ayrıca btwin değerlendirebilirsin...

@mahmutymc triban 520'nin kadrosu aslında bir yol bisikleti kadrosudur. (link) ile (link) arasındaki tek fark gidon ve fren-vites kollarıdır diyebiliriz. Sizin verdiğiniz linkteki bisiklet "düz gidonlu yol bisikleti"dir. Diğer düz maşalı örnekleriniz "fitness bisiklet"i diye geçer, bu iki tür arasındaki kadro geometrisi farklarına Fitness Bisikletleri - (Anket) Hangi fitness bisikletini kullanıyorsunuz dan da bakabilirsiniz. Evet, triban 520 aslında bir yol bisikleti olduğundan ince lastiklidir, konfor değil hız taahhüt eder.

@soneryen
benim yazdığım;

bu saydıklarınızdan ön amortisörsüz modeller fitness bisikletidir, triban 520 ise düz gidonlu yol kadrolu bir bisiklettir. (link) bunun düz gidonlusu sizin verdiğiniz linkteki bisiklet oluyor.
bu da şu demek, bu kadro sizi biraz yorabilir, biraz daha konforsuzdur, üst borusu daha uzundur, daha çok eğilmek, uzanmak durumunda kalabilirsiniz, yaşınız gerçekten 39 ise ve bisiklete yeni başlıyorsanız bundan çok memnun kalmayacağınızı var sayıyorum.
günlük 5 km sürecekseniz ve bu asfaltta olacaksa saydığınız gibi amortisörsüz modellere bakın.

için

Yol bisikletinin düz gidonlusu birebir şehir bisikletimi oluyor yada fitnes bisikletimi. Yani tek fark 50 TL lik gidon mu diyorsunuz
Ne bileyim sanki tek fark gidonmuş gibi yazmışsınız kimse yanlış yönlenmesin. Netliğe kavuşsun

demişsiniz. Netleştireyim, yazdığıma parantez içlerindeki açıklamaları ekliyorum:

bu saydıklarınızdan (beyefendinin saydıkları carraro225, Sedona 325, Kron tx450, Mosso Legarda 1527, Salcano sport 10 hd, Kron Spx450, Salcano Wınd 30, (link)) ön amortisörsüz modeller (beyefendinin amortisörsüz modeller diye belirttikleri KronSpx 450 ve Salcano Wınd 30) fitness bisikletidir, triban 520 (beyefendinin en sonunda bunu mu alsam diye düşündüğü model) ise düz gidonlu yol kadrolu bir bisiklettir. (link) bunun (yol bisikleti olan triban 520) düz gidonlusu (düz gidonlu triban 520) sizin verdiğiniz linkteki (beyefendinin verdiği link : (link) düz gidonlu triban 520, benim verdiğim linkteki triban 520 yol bisikleti, aralarındaki fark 50 liralık gidon ve fren-vites kolları. sanmıyorum ama nispeten önemsiz birkaç fark daha olabilir, dikkat etmedim) bisiklet oluyor. (yani bir yol bisikleti olan triban 520'nin düz gidonlusu düz gidonlu bir yol bisikleti oluyor diye yazdım, buradan yol bisikletinin düz gidonlusu birebir şehir bisikletidir ya da fitness bisikletidir manasına gelen bir şey yazdığımı düşünmüyorum yine de yanlış anlayan varsa kusuruma bakmasın)
bu da şu demek (sayılan şehir bisikletleri ya da düz maşalı fitness bisikletlerinden değil düz gidonlu triban 520'den bahsediyorum), bu kadro (düz gidonlu bir yol bisikleti olan triban 520'nin aslen yol bisikleti geometrisindeki kadrosu, fitness ya da şehir bisikleti kadrosundan farklı olduğunu belirttim) sizi biraz yorabilir, biraz daha konforsuzdur, üst borusu daha uzundur, daha çok eğilmek, uzanmak durumunda kalabilirsiniz, yaşınız gerçekten 39 ise ve bisiklete yeni başlıyorsanız bundan çok memnun kalmayacağınızı var sayıyorum.(burada da triban 520'nin diğer bisikletlerden daha farklı kadrosunun yaratacağı dezavantajları açıklamaya çalışıyorum, 50 TL lik gidondan bahsetmiyorum)

• Beğen
Tepkiler: serahs
@mahmutymc
Bianchi m727 Touring kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır herhangi bir sorun yaşamadım gayet memnunum

@ACAKIR
@ACAKIR hocam peki kullanığınız bisikletin ağırlığı nedir? malum benim yaş 39 olunca +antıramanda yok bende :komik: ama bianchi malzeme olarak sağlam geldi bana
bilgi verirsen sevinirim

SANA GİDECEK BİSİKLET Şehir bisikletleri Orbea Carpe, canondale quıck, giant espace aır, scott sub 30 tarzı bisikletlerdir.

birde bunları incele bunlar hem hızlı hem konforlu bisikletlerdir. çok memnun kalırsın

• Beğen
Tepkiler: Speker
Geri