Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir Bisikleti Kararsızlığı

Batu Gürcan

Aktif Üye
Tepki
148
Bisiklet
b'Twin
Selamlar,

Yanlış yere yanlış içerikli bir konu açtıysam kusuruma bakmayın, konu açma yetkim yok maalesef.

Öncelikle bisikleti 2-3 ay sonra alacağımı söyleyeyim. Mağazada pazarlıkla beraber 1500 TL ye alınacak bir şehir bisikleti araştırıyorum.

Hidrolik disk fren kesinikle tercihim, V-fren düşünmüyorum. Fakat sabit yada kilitli maşa konusunda kararsızım ama biraz daha sabit maşaya meyilliyim. Büyük ihtimalle sabit maşa olacak.

Araştırdığımda 1500 TL seviyesinde Sedona 420 'yi buldum, donanımlarından sram via hiç kullanmamam nedeniyle biraz tedirginim fakat acera-alivio dengindeymiş. Fiyatı da gayet uygun fakat kilosu hakkında bir bilgi bulamadım.

Sizlerin de bana tavsiyelerini merak ediyorum, sabit veya kilitli maşa ve bisiklet tavsiyesi konusunda, engin bilgilerinizi benimle paylaşırsanız memnun olurum.

İyi forumlar :)

Edit: İstanbul Kadiköydeyim yollar çok bozuk değil iyi sayılabilir ama pütürlü yollar da mevcut.

Scudo
Konuya cevap gelmesi için mesaj atıyorum kusura bakmayın:( Cevaplarsanız çok sevinirim.

Edit: galiba sedona 420 nin bana uygun kadro boyu yok, hiç bir yerde bulamadım. (boyum 1.85)

Bütçeyi arttırmayı düşünürseniz kesinlikle merida crossway 100 düşünebilirsiniz

@Özgür Atılgan
Bütçe arttırımı çok zor maalesef, ayrıca maşayı sabit düşünüyorum denilebilir artık. Sedona 420 çok hoşuma gitmişti fakat maalesef maksimum 52 kadro bulabildim ben. Teşekkürler yorumunuz için.

Bütçenizi arttırma şansınız var mı acaba :)

Düzeltme: yokmuş. Olsaydı önerilerde bulunabilirdim.

@batuhangurcan açıkçası bakmak lazım epey ama ben de bütçenizi arttırabilmeniz kaygısıyla şu makineyi önerecektim: (link) :) ben şu an bunu kullanıyorum epey memnunum.

@Anonim
Güzel makina fakat bütçe artırımı dışında bütçeyi katlamak gerekiyor bunun için :D Dediğim gibi 1500-1600 olabilecek bi bisiklet arıyorum mağazayla yapılacak pazarlıkla. Yani taksitle 1700 e sattıkları bisikleti 1550 ye falan alırım diye düşünüyorum. O yüzden fiyatlar 1600-1700 gibi olabilir maksimum.

Sedona 345 var 2014 model 90 km kullanılmış düşünürseniz eğer en son gördüğümde sıfır gibiydi ki hala öyledir hiç binmedi arkadaşım çünkü.

@batuhangurcan peki o halde size şöyle bir şey önersem? (link) üstelik ayırdığınız bütçenin de altında fiyatta. Hatta almak isterseniz ve bilhassa da mağazaya giderseniz (çok isabetli olur) yine indirimde yardımcı olurum. Kalan parayla da aksesuar alırsınız.

@mehmet.ali
teşekkür ederim fakat hem sıfır almak istiyorum hem de taksitle alacağım, ayrıca artık sabit maşa düşünüyorum.

@Anonim
Biraz inceledim teşekkür ederim öneriniz için, fakat nasıl söylesem , alacağım bisiklette tipe önem veriyorum sonuçta bisikleti severek binmek de önemli bi etken sayılır.Bir de hidrolik disk bulunmuyor bu bisiklette galiba.
Tipini pek beğenmedim ama güzel bisiklete benziyor gene de, bunu da seçeneklerimin arasına alabilirim. Teşekkürler öneriniz için.

Sedona 420 gerçekten içimde ukte kalacak gibi çok beğenmiştim ama galiba bana uygun kadro boyu yok.

@batuhangurcan Madem sabit maşa düşünüyorsunuz disk frenden de vaz geçecek olursanız sedona 410 tavsiye ederim. Forumda "bisiklet üstünde 1000KM" diye bir konu var. Orada kendini kanıtlamış bir bisiklet. Ben kendim bizzat mağazada gördüm gerçekten güzel bisiklet.

@mehmet.ali
Konuyu çok beğenerek okudum, sedona 410 u da incelemiştim daha önce. Güzel bisiklet fakat fren konusu benim için önemli. Hidrolik Disk fren istiyorum. Teşekkürler yorumunuz için.

sahibinden.com'da trek 7.1 7.2 felan oluyor 1500 lira civarına.. bir bak istersen.

@belgen
hem kafam rahat olsun istiyorum hem de taksitli alacağım.
@Miriel
Düşündüm hepsini ama düz maşa biraz daha baskın ama alacağım zaman belli olacak hayırlısı diyorum :)

Bozuk yollarda amörtisorlu maşaların faydası çok oluyor.

Scott Sportster 40 kullaniyorum. Çok memnunum ve öneririm.

@tahirkaya
biliyorum fakat ekstra ağırlık yapıyor ve ben düz maşanın abartıldığı kadar rahatsızlık verdiğine inanmıyorum. Teşekkürler tavsiyeniz ve yorumunuz için.

Şimdi son olarak şu soruyu sorayım: 1.80-81 boya 52 cm kadro boyu aşırı mı rahatsız eder ? Sele boyu vesaire özel çabalarla absorbe edilebilir mi ?

Geri