Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir bisikleti lastik tavsiyesi

Tepki
61
Arkadaslar crossway model bisikletime daha seri ve hizli bir lastik takmak istiyorum.. butce 300 TL ye kadar cikabilir gerekirse. Su anki lastiklerimin fotograflari asagidaki gibi. Lastik konusunda daha once hic arastirma yapmadigim icin daha tecrubeli arkadaslarimin fikirlerine ihtiyacim var. http://img.tapatalk.com/d/14/03/05/ra9evesy.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/03/05/reje2y2y.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/03/05/rudavu2e.jpg

Teşekkür ederim.

Scudo
Şehiriçinde 40 hacim bir lastik kullanmak pek verimli bir seçim değildir. Jant profilinin hangi ölçülerde lastiğe izin verdiğine bakmak lazım ama daha ince bir lastik takabilirsin. Şu an kullanmakta olduğum maxxis in overdrive 700*32 hacim lastiğini tavsiye ederim. Yumuşak bir lastik, kevlar korumalı, kanallı. Benim dışımda kullananlar konforlu olduğunu söylüyor. 6 ay boyunca yaklaşık 3000 km lik kullanımım sonucu 1 kez patladığına göre patlak koruması da işe yarıyor. 90 psi hava basabiliyorsun. lastiğin ağırlığı 400 gram, bisikletin hareketli bir elemanı olarak bu işini kolaylaştırır. Yine uzun bir dönem kullandığım continental sportcontact da şehir içi kullanım için önerebileceğim bir diğer modeldir.

@mehmetsunu

Ok o zaman ben bu lastige yogunlasayim.:)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ben schwalbe marathon racer(roadstar ve speedgrip gibi birşey vardı, roadstar olanını diyorum) almayı düşünüyorum, 300e çıkacaksanız onu da bir düşünün derim.
Normal marathon serisinin en hızlı modeli olmalı. 375 gr ağırlığı var. Patlamaya dayanıklılıkta da diğerlerinden farksız nerdeyse.
Siteye göre ondan sonra gelen lastik de marathon supreme. Tam olarak ne işe yaradığını bilmesem de ikisi de katlanır lastik.

• Beğen
Tepkiler: hüseyin kurtoğlu
@Yunus Emree

şimdi marathon Racer modeline baktım da... 700 32 liği yok... 30 ve 35 var... 30 çok ince mi gelir acaba aortisörlü bisikletime... 35 te aynı performansı vermeyecektir..

@hüseyin kurtoğlu

32'lik lastik şart derseniz marathon supreme öneririm. marathon racer ile aynı patlak koruma sistemi(HD Speed Guard) ve aynı hamur(RoadStar) kullanılıyor. sadece biraz daha yavaş yuvarlanma direnci ve ağırlık farkından dolayı.

ben marathon racer kullanıyorum, 26" mtb kullandığımdan alabileceğim en ince lastik 1,50(38c) oldu. yol tutuşu konusunda tek kelimeyle mükemmel diyebilirim. yolun ıslak ya da kuru olması hiç fark etmiyor performansı için. üzerime su da sıçratmasa aynı rahatlıkla süreceğim.
http://i.imgur.com/LsPaQqI.jpg
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t31/966522_1469270266627265_210664102_o.jpg
ben olsam 30c racer alırdım eğer jant uyumluysa.

@hüseyin kurtoğlu
Ben de 32lik arıyordum normalde, marathon 32lik bakıyordum ama sonradan racer'ı farkettim. 35lik için size şöyle örnek vereyim; kendi kullandığım road cruiser ile karşılaştırdığımda bile(ikisi de 35lik) dönüş, tutunma ve ağırlıkta racer acayip şekilde önde. Bunun yanında patlak koruması da ondan iyi.
40tan geçeceğinize göre size 32 ve 35 fark etmeksizin size rahatlık sağlar.
Hem baktınız mı bilmiyorum ama racer modelinde 38 ve 35lik arasında pek fark yok. Olanlar da ağırlık, taşıma yükü ve basınç kapasitesi.
32 35 arasında diğer lastiklerde çok fark eder mi bilmiyorum ama en azın 35 ve 38 arasındaki farka göre kararınızı verirsiniz.
Racer kafanıza yatarsa maxxis overdrive ile karşılaştırırsınız.

@Mert C
30luk roadstar grubunda yok, diğerinden düşük görünüyor.

• Beğen
@Yunus Emree

roadstar yoksa 35c daha kalın olsa da hamuruyla ve hafifliğiyle daha iyi olacaktır. yol tutuşu zaten roadstar hamurda daha iyi... karşılaştırılacak sıradan 32c bir lastikten daha akıcı ve hızlı olduğundan 35c olması sadece olumlu yönleriyle hissedilir.

@Mert C.

Oradaki hesaba göre benim minimum takacağım lastik 40lı birşey çıkıyor.
Aslı bisiklete sorduğumda 32lik takılabilir dendi ama.

@Yunus Emree

yanlışınız var. 622*20c için alt sınır 30.8 üst sınır 48.4 ;)

@Mutlu Yiğit

Oraya göre
jant ölçüsü x 1.4. alt sınır. jant ölçüsü x 2.2 üst sınır
Yani 28(benim jant)*1.4 olarak hesaplamayacam mı?

@Mutlu Yiğit622-20 ile 622-20c farklı jntlar mıdır... ordaki C harfinin anlamını bilen var mı :)
çünkü linkteki başlıkta yazanlara göre
20x1.4 = 28 en ince....
20x2.2 = 44 en kalın lastik çıkıyor...

siz nasıl hesapladınız acaba ?

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@hüseyin kurtoğlu

O "C" harfi clincher demek bildiğim kadarıyla. Jantın içine geçen dış lastik ile beraber kullanılacağını, tubular olmadığını belirtiyor.

• Beğen
Vittoria adventure tourer 700x35c önerebilirim. 1000 km yol yaptım patlamadı, yol tutuşu ıslak zeminde dahi çok başarılı, fiyatı da makul.

• Beğen
@Murat B.

Murat Bey o zaman uygun lastik boyutu değişmez sanırım... hesaplamada da değişiklik olmaz

20x1.4
ve
20x2.2

taban ve tavanları aynen 622*20c için de geçerli olur değil mi.. ? arkadaşımızın yukarıdaki hesaplamasında geriye doğru sağlamasını yaptığımızda 30.8/1,4 = 22 oluyor. ( aynı şekilde 48.4/2.2 de 22 yapıyor).

acaba 20c=22 mi şeklinde düşündüm bi an :)

şu anda iki lastik arasında kararsız kaldım...

Marathon Supreme, 32-622, Reflex, Folding
ETRTO:
32-622
Size:
700 x 32C
Execution:
Evolution Line, Folding Bead
Performance:
HD SpeedGuard
Color:
Reflex
Compound:
RoadStar
PSI:
55-95
Weight:
375 g

Marathon Racer, 35-622, Reflex, Folding
ETRTO:
35-622
Size:
700 x 35c
Execution:
Evolution Line, Folding Bead
Performance:
HD SpeedGuard
Color:
Reflex
Compound:
RoadStar
PSI:
65-95
Weight:
375 g
EPI:
67

ikisi de 375 gr . görünüyor, Supreme 32 lik, Racer 35 lik... racer ın maalesef 32 liği yok :(

hangisini tercih etmeliyim...?

2si arasında kalmış biri olarak 35liği tercih edip alacam inşallah. Yukarıda yazdığım gibi pek fark yok.
Supreme de güzel, en azından bulunabiliyor, ben amazonda racer buldum ama onun da ne olduğu pek belli değil. speedgrip mi roadstar mı, yazılmamış.

• Beğen
@hüseyin kurtoğlu

Ben jant genişliğini 1,4 ve 2,2 ile çarpmak yerine aşağıdaki dokümanın 7. sayfasındaki tabloyu kullanıyorum:
(link)

Düşündüğünüz Marathon Racer ve Supreme birbirine çok yakın özellikle lastikler. Aynı hamur, aynı patlak koruma, Schwalbe'ye göre kullanım ömürleri aynı ve ikisi de 67 TPI; ağırlıkları bile gramı gramına aynı fakat bu birinin 32mm diğerinin 35mm'si için. Geniş olan daha ağır olmadığına göre Racer'in yanakları daha ince, kullanmanız gereken minimum hava basıncının daha düşük olması da bunu gösteriyor.

Birinci önceliğiniz hız olduğu için ben Marathon Racer'i tavsiye ederim, çünkü aynı hava basıncı ile kullanıldığında geniş lastiğin yuvarlanma direnci daha azdır. Zaten hız için tasarlanmış olan da o.

• Beğen
Geri