Scudo Sports

Şehir Bisikleti - Scott Sub 40 mı yoksa Trek FX 7.2 mi?

Basar K.

Üye
Tepki
24
Arkadaşlar merhaba,

Aranıza yeni katılan çömezlerdenim ben de... Üniversite'den beri bisiklete binmiyorum, en son 7 sene önce Trek mtb vardı, sanırım 3700 serisi idi, tam hatırlayamıyorum. Şimdi İstanbul Anadolu yakası sahil yolunda ve kısa gezilerde bisiklete tekrar başlamak istiyorum ve gözüme 3 model kestirdim.

- Scott Sub 40
- Trek FX 7.2 (bu arada 7.3'ü de çok önerdiler ama 160 Euro'luk fiyat farkına değecek kadar fark mı?)
- Cannondale Quick 5

Açıkçası diğer markalara pek bakmıyorum... belki de aptallık ediyorum ama yaklaşık 10 sene ABD'de yaşadım ve Amerikan markalarına (her ne kadar artık hepsi Uzakdoğu'da üretilselerde) bir sempatim var.

Bu 3 bisiklet için yorumda bulunabilir misiniz?

Boy: 1.90 Kilo: 100 (inşallah düşecek) :)

Teşekkürler.
Sevgiler.
Başar

Scudo
Bu 3 markayı birbiriyle mukayese etmek o kadar zor bir iştir ki...Hepsininin birbirinden üstün özellikleri var bence gidin, görün, binin ve içinize sineni alın derim ben..

Halil kardeşim teşekkürler.

Açıkçası dün 3 bisikleti de denedim, ve belki de ilk defa şehir bisikleti alacağım için aralarında pek bir fark göremedim (görüntü dışında). Bu sebeple forumda sormak istedim :) Teşekkürler yine de...

3 marka da kadro konusunda kendini kanıtlamış durumda. Seçim için donanım ve estetik kaygılar karar verecek. Donanım olarak bence Trek en iyisi.
Donanım sıralaması:Trek FX 7.2 > Scott Sub 40 > Cannondale Quick 5
Fiyat olarak bakarsak: Trek FX 7.2 (590 Euro) > Scott Sub 40 (499 Euro) = Cannondale Quick 5 (499 Euro)
Benim estetik zevkime göre : Trek FX 7.2 = Cannondale Quick 5 > Scott Sub 40

Bunlardan nasıl bir sonuç çıkaracaksın merak ediyorum. Ben olsaydım iyi bir pazarlıkla Trek FX 7.3 veya ilk tercihim Speciallized Sirrus Sport (1.400 TL) ya da Elit alırdım.

Arkadaşlar teşekkür ederim. Bu haftasonu bisikletimi satın alacağım. Şuanda Sub 40 ve Trek 7.2 arasında karar vermeye çalışıyorum. Aldığım bisiklet konusunda haber veririm.

Sevgiler.

Merhaba

Ben 7.2 yi tercih ederdim ama bu kisiel bir tercih.Hepsi kendini kanitlamis markalar.Hangisini tercih ederseniz edin pisman olmazsiniz.

2012 model Sub 40 499 Euro. 2012 Model FX 7.2 ise 590 Euro. Aradaki fiyat farkina deger mi? Sizce tabii :)

Sub lar inanılmaz süratli gidiyorlar ön en küçük çarkta kuzenim 45km görüyordu sub 40 da, kuzenim sanki büyülü diyordu bu bisiklet, çok güzel bir uyum yakalamışlar açılarda filan sanırım, adı zaten "speed utility bicycle". Yokuş çıkma performansıda çok güzel dağla çıkamadağı yokuşu bununla rahat çıkıyordu, Tam şehir tur bisikleti, ve orjinal lastikleri continental patlak korlumalı filan dı, jantlar çift duvarlıki bhu çok önemli. Güzel bisiklet fiyatına göre tavsiye ederim. Renk uyumunu güzel yapmışlar, beyaz gidon sele uyumu şahane, donanım yalnız acera ama çokta sorun değil, yarışa katılmayacan ya.

selamlar

Arkadaşlar Scott Sub 40'ı satın aldım. Bütçeme daha uygundu, hem de tasarım olarak daha hoşuma gidiyordu. Bugün Bostancı'dan Kalamış'a gittim geldim, gayet iyiydi, bakalım ilk 150-200 km'den sonra daha rahat yorum yapabilirim. Tek emin olduğum şey jel sele almak :) 1.90cm ve 100 kg olduğum için baya bir ağrıttı :D Sele tavsiyeniz var mı? Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: tahirkaya
Güle güle kulanın bisikletinizi. Tam sahil yolu için bisiklet. Sele ağrısı zamanla geçiyor merak etmeyin alışıyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Basar K.
bencede scottun kadro yapısı daha iyi daha sportif görünüyor özellikle gidonla maşa arasındaki v çatal gövde çok daha hoş... Geri kalan donanım hemen hemen aynı... Doğru seçim yapmışsınız.

• Beğen
Tepkiler: Basar K.
İyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Biraz önce eve geldim ve kötü süpriz: canavar asansöre sığmıyor dik konumda :( 6 kat çıkar indir zulüm olacak... :( Apartmanın bodrumu var sadece içerden girilen oraya kitleyim dedim ama orda da kitleyecek yer yok... :( Napacam bilemedim... off.

Her güzelin bir nazı vardır demişler :D ya da öyle bir şey işte. :D. Bende belki yakın zamanda sub40 alabilirim, performansı nasıl, gerçekten büyülü mü? nereden kaç liraya aldınız? :D
Teşekkürler şimdiden.

• Beğen
Tepkiler: tahirkaya
Teşekkürler arkadaşlar. Kapıcımız ile konuştum, yarın sabah tesisatçı çağırıyor, duvara 40 cm uzunluğunda, 5 cm kalınlığında çifte kanca çakılıyor :)

Ömer kardeşim, valla 15 sene sonra baya zorlandım en başta :D Göztepe'den önce Kalamış'a kahvaltıya gittim, gözüm korktu açıkçası çünkü Bağdat Caddesi'nden gittim ve trafik feciydi, pek hız yapmadım, vitesle oynadım vs. Daha sonra kahvaltıdan sonra Fenerbahçe'ye, ordan da sahilden Bostancı'ya kadar gittim, çok zevk aldım. Gerçekten çok hızlı bir bisiklet, maximum 36 km/s'i gördüm ben ama zaten daha da hızlısına kendim göze alamadım, sonuçta yıllar sonra yine amatör sayılırım :) Aldığım bisikletden memnunum, umarım uzun yıllar mutlu mesut binerim kendisine :) Şuanda Amazon.com'dan ön far, kask (kafama göre bulamadım hiçbiryerde, XL almam gerekiyomuş, kocakafayım), ve jel sele bakıyorum... Fiyatı standart, 499 Euro. Ben nakit ödedim, 10% indirim aldım. Kaçkar Bisiklet Göztepe. Almadan denemek istersen birgün buluşabiliriz...

Sevgiler.

• Beğen
Tepkiler: Ömer Soykan
Hayırlı olsun.. Bence hemen sele bakmayın, ilk gün hamlığından oluyor o ağrı genelde. Fakat 1 hafta sonra bile ağrı olursa değiştirirsiniz. Memnun kalmanıza sevindim. :) Bende sub40 ve Ghost Cross 1300 arasındayım. Nedeni Ghost'da amorsitör olması, bozuk yollarda vs. konfor sağlaması açısından, fakat Ghost'daki amorsitör darbeyi emmede ne kadar başarılı emin değilim. Tek etken o yani, yoksa sub40'ın görünümü çok etkileyici, ömür boyu garantisi vs. cezbediyor beni. Çukurlarda, kaldırımlara inip çıkmak zorunda kalındığında vs. düz maşa rahatsız eder mi? Bunun için sub40'dan vazgeçip Ghost'u tercih etmeye değer mi? Çoğunlukla Pendik/Kadıköy sahil yolu arası gidip gelicem,ayrıca uzun-kısa turlara katılmayı, çok nadirde olsa hafif araziye( toprak yol, hafif taşlı vs) girmeyi düşünüyorum.

Kusura bakmayın çok doluyum. :D Araştırdıkça ürün yelpazesi genişliyor, öğrendikçe istekler, beklentiler değişiyor, gerçekten bisiklet almak zor iş. İnanır mısınız neredeyse 1 yıldır araştırıyorum, nereden nereye geldim ben bile şaşkınım. :D

Bende de sub 40 var ilk turlarda sele epey sorun olmuştu ama sonradan biraz alıştım.Ama daha konf.lu olsun isterseniz Sportourer gel alabilirsiniz.70 80 lira falandı sanırım..

Bence de seleye zamanla alışacaksınız. Alışma sürecinde jelli sele kılıfı kullanabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla kullandığınız sele benim kullandığımla aynı ve bence son derece konforlu. Yani alışmaya bağlı bazı şeyler. Hemen değiştirmeyin masraf açmayın derim.

Geri