Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir Bisikleti - Scott Sub 40 mı yoksa Trek FX 7.2 mi?

Bisikleti sığdırma konusunda gidonu tam 180 derece tersine çevirince yani lastiğin arkası öne gelince bayağı bir fark ediyor. öylede deneyebilirisniz belki öyle asansöre sığabilir...

Scudo
Arkadaşlar yeni bisikletimin ilk fotoğrafı :)

Dün de Bostancı'dan çıkıp Tuzla tarafına gittim geldim, 42 km toplamda. Akşam 9'da yemek yedim, 10'da sızmıştım :D

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/574902_10150829503514387_506004386_9972128_426975029_n.jpg

Ömer dostum, biraz daha binim ona göre yorum yapim... yanlış bilgi vermeyim.

dostum scott demişsin ama bu batmobile ;)

edit : tümsek yollara girersen objektif amortisör yorumlarını bekliyorum. bir eksiklik yaratıyor mu olsaydı hakkaten iyi olurdu diyor musun. amortisör olmadığı için bu bisikletten vazgeçmeye değer mi.

mtb den sub40'a geçme planlarım var, o yüzden bu başlığı adım-adım takip edeceğim, hayırlı olsun, kazasız belasız... 2012 model sanırım bu, 2011 in siyah-beyaz kadrosu daha bi hoştu sanki:) ama bu da çok güzel, kullandıkça fikirlerinizi paylaşmanızı bekleyeceğiz artık...

• Beğen
Tepkiler: Erman Biroglu
@erdemç

Erdem, valla açıkçası 100 kilo olduğum için pek tümseklere girmemeye çalışıyorum çünkü amortisör olsa bile ağrıtacak :D Ama dün Tuzla'ya gittim geldim sahil yolundan, keşke amortisör olsaydı demedim hiç... tabii tamamı asfalt bisiklet yolu :) Ben de bisiklet arayışına Sporster 50 ile başladım ancak daha sonra benim gibi sadece şehiriçinde ya da asfalt yolda binecek birisi için amortisörün gereksiz olduğunu kanısına vardım. Şimdilik memnunum :)

@ASinanB

Sinan selam. İstanbul'da olsan bisikleti denerdin... :)

Dediğim gibi henüz çok yeni, o yüzden çok fazla yorum yapmak istemiyorum, en azından 2 hafta geçirim üstünde daha detaylı bilgi veririm. Bir çok kişi Acera değil Alivio'lu bir bisiklet bak dedi ama ben 2 günlük denemelerimde hiç sıkıntı yaşamadım. Zaten istenirse çok kolay yükseltilebilir...

2011 mi 2012 mi dersen ben 2012'yi tercih ettim çünkü boyuma göre bir tek bu vardı (XL), ilaveten 2012 modeller 2011 modellere göre 50 euro daha ucuz... sebebini şöyle açıkladı mağaza (doğruluğu konusunda emin değilim): 2011 modeller önce İsviçre'ye gönderilip, ordan Türkiye'ye ithal ediliyormuş. 2012 modeller ise direk fabrikadan Türkiye'ye ithal ediliyorlarmış, bu sebeple maliyeti daha azmış... bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim teşekkürler.

Bende takipteyim. :) İstanbul'da olsam hemen alasım var ama şuan Bolu'dayım finaller başlamak üzere. Döner dönmez sub40 veya merida crosway 100v'den birini alıp atıcam kendimi yollara... Belkide hemen alamıyor olmam daha iyi çünkü araştırma yapacak vakit daha çok oluyor, sizlerin değerli yorumları sayesinde ayrıntılı bilgiler edinebiliyoruz. Şuan tek derdim amortisör mü, düz maşa mı? Bunun net cevabı için 2 haftam var, ne güzel. :D

Ekleme: Ayrıca bana göre 2012 modeli daha hoş, o renklere oldum olası hastayımdır. Sanki bana özel üretilmiş gibi. :)

SUB lar fitnes, speedtrekking, performans diye adlandırılan hibrit türünün en stabil modelidir. Hız odaklı bir bisiklettir; kaymak asfaltta iyi kaçar, safkan bir tur bisikleti olmamasına karşın (en önemli sebebi oturma pozisyonu; uzun mesafe için yorucu olabilir) tura elverişlidir. hatta daha hızlı bir tur imkanı bile sağlar. Alacaklara önerilir.

Pendik-Kadıköy bende yapıyorum. Görürsem, Carraro'mla kapışırız :p

Herkese merhaba,

Trek 7.2 FX ve Scott Sub 40 model iki bisiklet arasında karar veremeyen birisi olarak, daha önceden açılmış olan bu konu altından aklıma takılan birkaç soru sormak istiyorum. Her iki bisikleti de inceledim, bunların üzerine yapılan birçok yorum okudum. Genel tercih Trek'ten yana fakat aklıma takılan soruların cevaplarına hiç rastlamadım.

Her iki bisiklet de sabit maşaya sahip fakat Trek 7.2 FX'te çelik maşa, Scott Sub 40'ta ise alüminyum maşa kullanılmış. Ağırlık bakımından alüminyum maşa daha hafif bir malzeme olmakla beraber, çelik maşanın dayanıklılık bakımından sizce üstünlüğü var mıdır? Alüminyum maşa, çelik maşa kadar titreşim ve darbelere dayanıklı mıdır? Alüminyum maşa daha esnek bir yapıda olduğu için daha az darbe ileten özellikte olsa gerek. Her iki maşayı da ayrı parçalar olarak temin edeceğimizi düşünürsek alüminyum maşa daha pahalıya gelecektir. Bu açıdan bakınca 7.2 FX'in çekiş sistemi üstünlüğünü Sub 40 alüminyum maşa üstünlüğüyle kapatıyor diyebilir miyiz?

Merhabalar,

Bir arkadaşla pazartesi alışverişi tamamlamak üzere anlaştık. Ancak boyum 1.89 ve bisiklet L kadro. Şehir içi kullanımda sizce sıkıntı yaşar mıyım?

@Saim Deveci

Hocam soruna yice cevap alamamışsın burdan, başka yerden öğrendiysen yaz da biz de öğrenelim

@mehmetsunu

Hocam bu modeller arasında oturma pozisyonu en dik olan hangisidir? En akıcı hangisidir? Ya da hangisini hangi amaçla tercih etmek gerekir?

@mehmetsunu

Hocam cevabınız bir miktar tersleme de içerdiğinden yeni bir soru sormaya cesaret edemeyeceğim, şimdi gene uygun olmayan bir soru sorarım falan. Ben bu işlerden vazgeçeyim en iyisi.

trek 7.3 ile trek 7.2 arasında çok fark var mı? ikinci el bir kaç tane 7.3 buldum, birisi 2012, diğeri de 2013 model

Ben de yeni bisikletim icin karar karmasasi yasayan birisi olarak yorumlari dikkatli bir sekilde okudum.
Ilgisini, bilgisini paylasan yol gosterici yorumlarda bulunan herkese tesekkur ederim.
Gonlum Sub40'dan yana ama bakalim :)

Geri