Onumde aniden yaya durdu. On freni iyice sıkıp 30 35 cm havalandim bisiklette oturur vaziyetteyken arka tekerlek oldugu yere sertçe düşüş yapti. Boyle durumlarda bisiklette sorunlar cikabilir mi? Tektro v frenlerin gücünü de görmüş oldum. Kendim 100 kiloyum.
@Hakan38 Tekerlek ve rubleler dans etmiyor su an normal dumduz akiyor. Yalnız arka tekerlegi hızlı dondurunce savrulma yapiyor bisikletten cikacak gibi itme kuvveti uyguluyor.
Stoppie hareketi yaparken dikkat etmek lazım. jant akoru bozulabilir, Arka teker havalandığı zaman dengeyi kurup yavaş yumuşak bir iniş yapmaya çalışın
Örnek:
Dostum aynı şey benim de başıma geldi 4 ay kadar önce sağ kol radius ucu (dirsek de ki yuvarlak kemik) nu kırdım üstümden de otobüs geçiyordu 3 metre kala durdu ara ara sızlıyor daha.Okuyunca başlığı direk aklıma o an geldi boşver bisikleti sana birşey olmasın Geçmiş olsun bisiklete de bişey olmaz o kadar çatlak su sızdırmaz
@Atas Akord düzgün. Bir daha o kadar extreme durum yaşamaz sağlam jantmış. Aşırı hızlı döndürünce (48/11 oran 120+ kadans) bisikletten kurtulmaya çalışıyor ama o her bisiklette var.