Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir bisikletinden yol bisikletine geçiş

@JokerJems AL AL AL ! (Bütçen artmıyorsa kesinlikle almalısın. Benim görüşüm bu)

Bu arada burası madem aktif ben de bir şey sorayım.
Btwin triban 520 mi?
mosso cavalier mi?
bianchi slr 500 mü?
bianchi slr 400 mü?
whistle kanza 1682 mi?
Bütçe 2600 ama en son çare olarak yani daha f/p bir bisiklet öneriniz varsa söyler misiniz?

• Beğen
Tepkiler: sabit
Scudo
@mrfelicity butce de sıkıntı yokda baslangıc olarak bunla baslayayım ılerde shımano tıagralı bır sey alırım

sana önerim salcano alma çok şikayet var ayrıca zorunlu bakımı yapmayınca garantisi falan bitiyor. saçma saçma işler forumda çok konu var onunla ilgili bir bak bence

@mrfelicity soyle dıyım hocam zıncır ruble vıtes ayarı gobek bakımını fılan hep kendım yapıyorum alacsgım salcano xrs 700 garentıdı bıtmıs 450 lıraya satıyor shımanı sora vıtes takımı var uzerınde baslangıc ıcın yeterlı bence

@mrfelicity

Yol bisikletine uzak olsam da senin soruna cevabın bir kısmı forum içinde mevcutmuş.
B'twin Triban 500 ve Mosso Cavalier 700 için detaylı karşılaştırma
Ayrıca yine "şikayetim var" bölümünde cavailer almaya niyetlenip 5 aydır mosso firmasını bekleyen arkadaşın konusu da var. Ve Triban 520 incelemesi. Şöyle bir tart kafanda ne istediğini ona göre al.

2500 2600 civarı bütçelerde şu anki piyasada alabileceğin bisiklet Claris ekipmanlı bir bisiklet olacaktır. Eğer kadro sağlam olsun, ileride ekipman yükseltirim dersen schwin, corratec, giant gibi markaların yol/yarış bisikletlerine de bakabilirsin. en son delta bisiklet'te kırmızı indirim olayı vardı. oraya bir bak derim schwin için.

• Beğen
Tepkiler: mrfelicity
@mrfelicity
En ucuzu whistle..Paranız azsa,whistle işinizi görür..2600 lira verirseniz de,triban 520'yi alın bence..
@joker669
Salcano'da Sora varsa,çok iyi..;)

@Ozan_Aydin
Schwinn'in maşası alüminyum..Bu önemli bir nüans..

@joker669

Merhaba bence salcano alırsanız çok büyük bir hata yapmış olursunuz ben salcano 060 kullanıyorum ve sayabileceğim bir sürü sorun var ilk olarak ta bisikleti orijinal lastikleri tam anlamıyla berbat en küçük taş ta patlıyor yani ilk başta dış lastikleri kesinlikle değiştirmek gerekiyor (tercihi continental grand prix) sonra vites geçişleri olarak çok yetersiz (bir sram kalitesi beklemiyorum ama yinede seviyesine göre kötü) ve dediğim gibi daha bir sürü sorun yani size önerim yabancı markalardan yana yada xrs 30 veya daha yüksek versiyonları olur

@Ozan_Aydin
Vallaha lafı ağzımdan çaldın hocam sonradan yükseltmek istiyorum 2-3 sene bu kadroyu kullanırım diyorum yani.

@Ozan_Aydin abi bilgin var mı indirim ne zaman biter? haftaya cumartesi alıyorum da...(schwinden bahsediyorum)

@mrfelicity sadece fikir 520 maşa karbon diğerlerinin aliminyum ,520 de ömürboyu kadro garantisi var faturası varsa tabiki nacizane fikrimi yazdım arkadaşlar

• Beğen
Tepkiler: mrfelicity
abi zaten mossoyu, kronu ve salcanoyu eledim scwhin ve btwin kaldı ama btwin alırım diye düşünüyorum çünkü zaten üreticisinin Türkiyede onlarca mağzası var müşteri memnuniyeti tartışılmaz... sanırım kararımı verdim btwin alıyorum 1 sene içinde ultegra yada tiegra yaparım muhtemelen. Başka fikri olan arkadaşlar varsa yazmaktan çekinmesinler şuan tavsiyeler benim için paha biçilmez...

• Beğen
Tepkiler: sabit
Merhabalar uzun zaman sonra yeni bir bisiklet arayışına girmiş bulunmaktayım. 2013 yılında aldığım salcano city sport bisikletimi değiştirme zamanının geldiğini düşünüyorum. Bisikleti düzenli olmasa da kullanıyorum şimdi daha hafif bir bisiklete geçme kararımdan dolayı yol bisikletini tercih etmek istedim. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz?

İstanbul anadolu yakasında yol bisikleti gruplarını görüyorum ve bu nedenle yol bisikleti alma istediğim oluşmadı değil. Grupla birlikte bisiklet sürmek istiyorum. Şuan elimdeki bisikleti satmam lazım ilk olarak daha sonra 4-5 bin tl aralığında bisiklet alıcam.

Şuan için en ağır basan bisiklet Mosso Cavalier 700 Sora set fakat bir kaç yeri aradım bulamadım bu bisikleti. Buna benzer özelliklere sahip fiyat performans önerisi olan var ise seve seve dinlerim. Araştırmadan ve iyi tavsiyeler almadan yeni bisiklet almak istemiyorum. Tekrar aranızda olmak güzel hoşçakalın...

Merhabalar uzun zaman sonra yeni bir bisiklet arayışına girmiş bulunmaktayım. 2013 yılında aldığım salcano city sport bisikletimi değiştirme zamanının geldiğini düşünüyorum. Bisikleti düzenli olmasa da kullanıyorum şimdi daha hafif bir bisiklete geçme kararımdan dolayı yol bisikletini tercih etmek istedim. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz?

İstanbul anadolu yakasında yol bisikleti gruplarını görüyorum ve bu nedenle yol bisikleti alma istediğim oluşmadı değil. Grupla birlikte bisiklet sürmek istiyorum. Şuan elimdeki bisikleti satmam lazım ilk olarak daha sonra 4-5 bin tl aralığında bisiklet alıcam.

Şuan için en ağır basan bisiklet Mosso Cavalier 700 Sora set fakat bir kaç yeri aradım bulamadım bu bisikleti. Buna benzer özelliklere sahip fiyat performans önerisi olan var ise seve seve dinlerim. Araştırmadan ve iyi tavsiyeler almadan yeni bisiklet almak istemiyorum. Tekrar aranızda olmak güzel hoşçakalın...

Benzer özelliklerde Corelli Boolva RC 300 var,
Yine benzer özelliklerde Carraro Race 042 var,
Yine benzer özellikler olup biraz farkı olan Bisan Grand Tour Eco Sora var. (İçlerinde en pahalısı, kaynak yerleri temizlenmiş olanı, 10 kg ile en hafifi ve karbon maşaya sahip olanı).

Detaylı donanım karşılaştırması için bilgili arkadaşlar yorum yapabilirler.

ikinci el daha güzel bişeye de bakabilirsiniz. istanbulda çok fazla 2. el var gidip deneyip görebilirsiniz de.

Bende aynı durumdayım elimde şu anda Btwin Hoprider 500 var aslında oldukça memnunum ama belki bu sezon belkide önümüzdeki yaz için bunu satıp üstüne bir 5-6 bin daha ekledikten sonra karbon maşa bir yarış/yol bisikletine geçiş yapmak istiyorum. Hoprider malumunuz 16.9 KG beni yokuşlarda üzüyor biraz. :D Bu bağlamda karbon giriş seviyesi yol bisikletinde bütçe 10-11 demiş olursak, hangi modellere yönelmek faydalı olur?

ikinci el daha güzel bişeye de bakabilirsiniz. istanbulda çok fazla 2. el var gidip deneyip görebilirsiniz de.

nedense 2. el almak istemiyorum. Öneriniz için teşekkür ederim.
Benzer özelliklerde Corelli Boolva RC 300 var,
Yine benzer özelliklerde Carraro Race 042 var,
Yine benzer özellikler olup biraz farkı olan Bisan Grand Tour Eco Sora var. (İçlerinde en pahalısı, kaynak yerleri temizlenmiş olanı, 10 kg ile en hafifi ve karbon maşaya sahip olanı).

Detaylı donanım karşılaştırması için bilgili arkadaşlar yorum yapabilirler.

Mosso piyasada yok sanırım Carraro ya yöneldim şuan. Bisan'ı inceledim fakat görüntü olarak çekici gelmedi bana çok sade duruyor. Öneriniz için teşekkür ederim. Sora set tercih etmem daha sağlıklı olucak sanırım

Mosso hiç bir yerde bulamadım, Carraro arayışına geçtim bile bulmam zor oldu. 168cm boyum var sizce hangi kadro uygun olur benim iiçin? Bulduğum kadro boyu 52 cm sizce uygun mu benim için?

Mosso hiç bir yerde bulamadım, Carraro arayışına geçtim bile bulmam zor oldu. 168cm boyum var sizce hangi kadro uygun olur benim iiçin? Bulduğum kadro boyu 52 cm sizce uygun mu benim için?
Mosso cavalier Sora modelini bende aradım ama bulamadım maalesef. O yüzden Claris modeline yöneldim

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
Geri