@Aruera
Drop bar ve bullhorn gidonlar ile flatbar gidonlar farklı genişlikte olduğundan vites fren kollarını diğer gidonda kullanamazsınız. Hiç uğraşmayın.
Sizin vites fren kollarını dropbar ile kullanma ihtimali hiç yok. Vites kolları kelepçeli ayarlanabilir bir model değilse -ki pek olmuyor- gidona mümkün değil geçmez. Denedim biliyorum. Ayrıca alacağınız dopbar gidonun boğaza takılan bölümünün genişliği mevcut gidonunuzla aynı olmalı, ona da dikkat etmek lazım.
İlla drop bar istiyorsanız alternatifleriniz:
- sti kollar: çok pahalı çözüm, aktarıcıları ve fren ayaklarını da değiştirmek gerekecektir.
- bar end vites kolları ve drop bar fren kolları. Bunu başarılı şekilde yapan forum üyeleri var. Ama uygun bar end kolları bulmak zor olabilir biraz. Bisiklet dükkanlarında pek görmedim.
- gidon üzeri vites değiştiricileri: yukarıdaki seçenek ile aynı, ali expresste görmüştüm bunları. Genelde tourney set için 7li oluyor.
- bir de flatbarın ucuna dropbar gibi barend takanlar var. Youtubeda görmüştüm. O en ucuz çözüm ama konforlu olmayabilir. Yine yurtdışından almak gerekecektir.
Benim tavsiyem bunlarla uğraşmak yerine drop barlı bisiklet almanız. Ben flatbardan dropbara çevirme yapmıştım ama bisiklet zaten yol fren ve vites sistemine sahip bir fitness bisikletti. Sti kolları takıp hallettim.
Dropbar daha dar olduğundan daha aerodinamik oluyor ve hızlı gitmek kolaylaşıyor. Seleye daha az yük bindiğinden daha uzun süre kullanabiliyorsunuz. Rüzgarda da daha iyi.
Ancak gidon ve vitesleri kontrol etmek düz gidonda çok daha kolay. Ayrıca trafikte daha dik durduğunuz için hem çevreyi gözlemek kolaylaşıyor hem de daha görünür oluyorsunuz.
Amortisörlü bir bisikleti dropbara çevirmeyi önermem. Ani frende tehlikeli olur diye düşünüyorum.