Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir Bisikletini Yol Bisikletine Çevirme

@Murat Cömez Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Tabiki eleştiriye açık olacak.Burası bir forum.Umarım ileride bir sağlık sorunu çıkmaz ama bisikletimin önceki hallerinden daha rahat durumda vücudum.Ağrı sızı olmuyor.Tabi ileride ne olur orasını bilemem.Fren olarak üstten çekmeli fren öneriyorlar.Onu deneyeceğim.
Evet bende üsten cekmeli demek istemistim frenleri, Cycloscross frenleri üsten cekmeli oluyor yada bir baska ismi ile cantilever fren oluyor.
Bisikletinde rahat ediyorsan sorun yok, bizlere bildiklerimizi söylemk düser benimde yanlisim varsa tabiki rica ediyorum düzeltilsn.

Tekrar hayirli olsun, insallah hic bir sorun yasamadan saglikli ve huzurlu sekilde sürmeni dilerim.

Scudo
@Murat Cömez teşekkür ederim.Diğer adını bilmiyordum frenlerin.Önemli olan insanları yanlış yönlendirmemektir tabiki.
@Aybek Cihan Şuanki maşam çelik.Alüminyum bir maşa alabilirim aslında.Hem bisiklet hafifler hemde dediğiniz gibi fren düzelir.

Şu konu başlığından sonra Mosso Legarda'lar ikinci elde üzerine 250 lira daha koymuştur.
Yahut en kısa sürede 250 lira daha pahalı satılmaya başlanacaktır.
Bu kadar az bir maliyetle dönüşüm yapılabiliyor diye gravel almaya heveslenip de parası yetmeyen herkes bu dönüşümü deneyecektir.
Türkiye'de ikinci el bisiklet alınmaz.
Ya sıfırını alacaksın ya toplayacaksın ya da bunun gibi dönüştüreceksin.
Çoğu zaman istediğin gibi olmuyor bu dönüşüm işleri ama yine de kendini kaz gibi yoldurmamış olmanın hazzı kelimelerle tarif olunamaz.

@Murat Cömez Abimin dedigi gibi bisikletler ihtiyaca ve hedeflenen gezi durumuna gore cesitlilik gösteriyor.

Geometri konusu hassas bir konu ve "onu söktüm onu taktim oldu" mantigiyla saglikli bir ilerleme kaydedilmiyor.

(Peki bu mesele anlasildi sanirim) " O halde gravel, adventure , monstercross vs ara türler ne oluyor ?" seklinde bir soru da geliyor akla mantiken.

Dropbarli tur bisikleti de ,var kalin lastikli mtb turevi de var

Yaris yapilan bisikletlere yaris bisikleti deniyor, şehirde gezilenlere de sehir bisikleti deniyor.

Daglarda gezi amacli kullanilan ,kalin lastikli bisikletlere de dag bisikleti deniyor.

Hic binilmeyen ,garajda ,bahcede yatan bisikletlere de hurda bisiklet deniyor .

( Ağam keşke bu mario denen arkadaşa bir sey yedirip icirmeseydik )

Son düzenleme:
Hocam konu ile alakalı değil fakat yeni konu açma tuşunu bulamadığım i çin buraya yazıyorum acaba 300tl ye 26 inç jant önerir misiniz 27,5 de olur

O kısalıkta gidon bogazlari hardtrail denen tek suspansiyonlu mtblerde bile cok nadir gorulur. Genellikle enduro ve turevlerinde aşiri ekstrem parkurlarda kontrolu daha da arttirmak icin kullanilir. Bahsettigim dag taş tepe inişleri vs . Ama sen o kısa bogazi dropbarli bisikletine takarsan direksiyon aşiri hassaslaşip dengeni bozacaktir. Cunku 70 cm genisliklerinde mtb gidonu yok elinde.

Birde maliyet hesabinda bir hata var 870 tuttu yazmissin ama verdigin fiyatlarla 500 lirayi bulmuyor maliyetin.

Vay be. Mario abiye teknik bilmiyor diyenler utanır mı?

Vay be. Mario abiye teknik bilmiyor diyenler utanır mı?
Sanmıyorum, çünkü o arkadaşlar yabancı sitelerden okuduklarını Türkçeye çevirebildikleri için kendilerine "üstat" sıfatını edinmişler, o kadar alçak gönüllü değiller. MTB konusunda da ne kadar bilinçsiz olduklarını hepimiz gördük. En son bitmiş lastiğin öne, yeni lastiğin arkaya takılmasını savunuyorlardı.

Sanmıyorum, çünkü o arkadaşlar yabancı sitelerden okuduklarını Türkçeye çevirebildikleri için kendilerine "üstat" sıfatını edinmişler, o kadar alçak gönüllü değiller. MTB konusunda da ne kadar bilinçsiz olduklarını hepimiz gördük. En son bitmiş lastiğin öne, yeni lastiğin arkaya takılmasını savunuyorlardı.
Nasil ya bitik lastigi öne tak diyen biri muhtemelen en son 1989 yilinda mahallede bisiklete binmis biri olmali

Geri