Scudo Sports

Şehir bisikletiyle antrenman yapılabilir mi?

Hocam kusura bakmayın konuyu biraz bölüyorum ama, benimde aklım çelinmeye başladı.Ben şehir bisikleti almayı düşünüyorum hem şehirde gezmek, hemde uzun turlar yapmak için.Yol bisikletinin görünüşüne bayılıyorum.Ama belli bir süreden sonra o eğik pozisyon belimi ağrıtır mı bilmiyorum.Yol bisikletleri tur yapmak için uygunmudur ki? Soruma yanıt veren olursa çok sevinirim :D

Scudo
Yol bisikletine "karar" verdim. şimdi bisikleti seçeceğiz.
(link)
(link)
(link)
(link)
Şunların arasında kaldım. Neden sadece Carraro ve Bianchi derseniz, bütçem belli zaten arkadaşlar 1500 tl. belki 100 200 daha çıkabilirim. bende isterim bi cannondale, specialized, merida vs. almak ama hepsinin fiyatı uçmuş gitmiş.

@Matraxex
Hocam hayatımda hiç yol bisikleti kullanmadım fakat, uzun turlarda bagaj sıkıntınız olacaktır. Yol bisikleti ile BENCE turlarda zorluk çekersiniz. Dik oturuşu kısa gidon boğazı ile sağlasanız bile makinenin doğasına aykırı olur BENCE .Ben de çok istiyordum yol bisikleti almayı, ama şehir bisikletimden memnunum :)

@Matraxex Hocam yol bisikletinin pozisyonu bel için daha iyi diyorlar sağlık açısından. Yol bisikleti ile tura çıkanlarda var. Youtube da İki teker Bir adam isimli kanal var, o abimiz tura çıkmıştı yol bisikleti ile. yani hiç yoktan bakabilirsin oraya.

@DevilBeen
O yol bisikleti değil yalnız Fuji Touring tur bisikletidir, dropbarlıdır.

Cyclocrosslarda tur için kullanilabiliyo diye biliyorum bagaj deligi varsa ama en düşük fiyatlı mosso monza vardı 1800 gibi bisey

@kuşlar gibi özgür Haklısınız hocam.Vaktim varken biraz daha araştırma yapayım bari, bende hiç yol bisikletine binmedim ama görünüşe aldanıp insan istiyor işte :D
@DevilBeen Cevap için sağolun hocam.Dediğim gibi araştıracağım.
@samuray Maalesef o bütçelere çıkamıyorum hocam.1000-1300 lira civarı birşeyler bakıyorum malum öğrenciyiz :D

@Matraxex
O bütçeye önerilerim :) Carraro Sportive 224, 225, 327,) Sedona 310,410 olabilir :) Eğer performans istiyorsanız lastikleri ince alırsınız. (bu Carrarolarda 26C en ince takılabilir)

• Beğen
Tepkiler: Matraxex
@Matraxex Triban 500 var bagaj deliği olan incelemesinde var forumda ona bakin bi isterseniz@DevilBeen gidipte tartmadim kesin bisey diyemem o yüzden ama kron RC 1000 salcano xrs30 apex bianchi slr 200 ve sedona 410u elimle bi tarttim sadece slr 200 salcano harici diğerlerinden daha hafifti sele borusu gidon gidon boğazı xlc furc takimi fsa'nindi ama vitesleri ve bantları iyi degil diyolar da zaten bu fiyata bu kadar yani.Slr400 alabiliyosaniz bence onu alın

• Beğen
Tepkiler: DevilBeen
SLR 200 ve CR-RACE 012 Modellerini çıkarttım gözümden
(link)
(link)
Bu ikisi arasında seçim yapıp ona göre alıcam. İlgili arkadaşları yoruma davet ediyorum.

@samuray Büyük bi ihtimalle SLR 400 alıcam. geriye kalan ucuza bulmak olucak. ilgin için teşekkür ederim.

@kuşlar gibi özgür Düz maşa istediğimden Sedona 410 veya Carraro sportive 327 düşünüyorum.Ama belli olmaz gönlüm her an yol bisikletlerinede kayabilir :D
@samuray Dediğiniz bisikleti araştıracağım çok sağolun :)
Neyse arkadaşın konusunu daha fazla işgal etmeyeyim.Umarım aradığı bisikleti bulur.

• Beğen
@Matraxex Senin konun benim konum mu var abi :) bilgi paylaşımı yapıyoruz sonuçta.teşekkürler bu arada :) Düz maşalı şehir bisikleti arıyorsan 1400 civarına Sportive 324 düşünebilirsin ancak kendileri Hidrolik Disk Frenlidir.

• Beğen
Tepkiler: Matraxex
@DevilBeen Ahaha teşekkürler.Acelem yok şuanda sezonun bitip fiyatların düşmesinin bekliyorum.Tavsiyeni değerlendireceğim :D

Geçen yaz yol bisikleti alarak bisiklete başladım. Strava kayıtlarına göre 23-24km ortalamaları yakalıyordum. Sonra katlanır, tur derken 8 ay boyunca yol bisikletini bir kere bile kullanmadım.
Birkaç hafta önce yeniden çıkardım yol bisikletini, 30-32 km ortalamaları tutturmuşum, çok da öyle zorlanmadan. Yani katlanır ve tur bisikleti bile beni baya geliştirmiş.
Bu arada bisiklete başladığımda 90 kiloydum. Birkaç ay içerisinde 77kg oldum ve aylardır bu kilodaydım. Geçen baktım ki artık 75 kilo olmuşum.
Üstelik hergün tatlı falan da yiyorum. Yalnız düzenli bisiklet sürüyorum. Evdeki kondisyon bisikletini karda kışta kullandım ama normal dışarıda 5000km yapmışım bu yıl.

Bende nisan ayinda bisiklet alip surmeye basladim. Kron tx250 aldik. Suan her aksam suruyorum bir 30km bi 3 gunde bir de 50 km yapiyorum. O kadar zorlamiyor. Hafif egimler var yolda in cik surekli ama %2-3 egim var sadece yollarda duzgun oldugundan zorlanmiyorum o kadar. 23-25 ortalama oluyor genelde. Hani agirlik ve disli orani disinda pek fark yok hiz acisindan. Ustelik 700x38c lastik var uzerinde bozuk yollarda da kumlu cakilli tasli her yolda gittim geldim sorun olmadi. Yol bisikletinde boyle bir sansiniz mevcut degil. Ve bence 3-4 yil kullanmak pek akil kari degil. Yeni biri ici yol bisikleti sikinti cikarabilir. Bence hibrit modellerden alin 1 yil sonra falan satarsiniz. Ayrica ilk bisikletin biraz deneme tahtasi olma olayi var. Bence simdi idarelik ucuz yollu hatta mumkunse 2. El alip seneye falan guzel bir bisiklete gecin vegahut hic olmadj btwin in yol bisikletlerinden birine.

@CengizCelik Ben bisiklet alıp satıp tekrar almaya karşıyım. telefonlardaki olay gibi yenisi çıktıkça alıyorlar. bana çok saçma geliyor açıkçası ama alanlara da bir şey diyemem. Yol bisikletinde ilk olsa da, farklı bisiklet sürmüşlüğüm var. Bu kafa karışıklığıyla gidersem hiç almamayı düşüneceğim gibi :( tam bir modele hefes ediyorum, 2-3 kötü yorumla karşılaşıyorum hevesim kaçıveriyor.

• Beğen
Tepkiler: CengizCelik
@DevilBeen
Hocam beğendiğiniz ve işinize sineni alın derim. Ben 5 ay araştırdım, bakmadığım bisiklet kalmadı, ezbere özelliklerini söylüyordum falan, sonunda aldım kurtuldum. Bu güzel havaları kaçırmayın :)

• Beğen
Tepkiler: CengizCelik
@DevilBeen
Hevesiniz kacmasin omurluk almiyorsunuz ya hos. Ben sadece fikrimi soyledim. Zaten hemen hemen her bisiklet isinizi gorecek sekilde dert etmeyin derim o yuzden. O zaman siz kadrosuna guvendiginiz bir bisiklet alin sonra o bisikletin size yetersiz gelen parcalarini degistirirsiniz. Bu dogrultuda da ikinci el kadrolar daha is gorur gibi.

• Beğen
Geri