Scudo Sports

Şehir içi bozuk yollarda yol bisikleti kullanmak

Bende nisanı bekliyorum yeni yolumla yollardayım kısmetse mazgallar bizden uzak dursun:D

Scudo
Şehir içinde yol bisikleti kullanmak gibisi var mı be!Alışınca zevkli bile oluyor.Yollar çok güzel olsaydı bir süre sonra yol bisikletinden sıkılırdık.
Yol bisikletine yeni başlayanlar için pahalı parçalar tavsiye etmem.İlk önce ucuz parçalarla başlayın.
Yol bisikletiyle bazen düzgün zeminde,bazen de bozuk zeminlerde sürmenizi tavsiye ederim.Zevki orada bu işin.
Sonrasında dağ bisikletine binin.DB çocuk oyuncağı gibi geliyor.

Peki yazın çok sıcaklarda asfalt yavşıyor, eriyor, sıvılaşıyor, insan mtb yle öyle bir yolda viraja girmeye çekiniyor, bir kaç kez kaydım bu şekilde. Böyle yollar yol bisikletine nasıl yansıyor acaba? :)

bence tek sorun olur olmadık yerde mazgal olması, yoksa yol bisikletininde mtb ninde kendine göre tehlikeleri var..

Bende merak ediyorum o incecik lastiklerle virajlarda yola nasıl tutunuyorlar , dişli lastikle bile arka atıyorum bazen , yol bisikletiyle çok daha zormuş gibi gözüküyor viraj alması. Onun dışında param olursa kesinlikle almayı istiyorum birtane :D

• Beğen
Tepkiler: Selim Esener
@M.öztürk

Ben merakınızı gidereyim...Bir kere yol bisikletini kullanmak mtbye göre az daha zor ve riskli neden derseniz dediginiz gibi lastikler kabak yolu tam olarak kavramıyor çok kayıyor nemli ıslak kaygan yolda çok dikkatli olmaz şart virajlar keza öyle viraja az hızlı ve dikkatsiz girdinmi yoldan çıkıyor birde bu makine çok hızlı ve fren mesafesi mtbye göre daha uzun ama herşeye ragmen yol bisikleti harika ben yol bisikletinden sonra asla bir daha mtb ye dönmem sizlerede yol bisikletini tavsiye ederim hemen alın:)

Eğer iyi bir yol bisikletin varsa, bozuk yolda, kazadan ziyade ,jantların ve jant tellerinin canına okuyabilirsin:)

@RECEP ÇALIŞKANSen o yolları mühendisler yapıyor zannediyorsan yanılıyorsun hiçbir mühendis öyle bir hataya düşmez o yolları taşeron denen insanlar yapar vede onlar bisikleti bilmez bilmekte istemez onların kafasında sadece dört tekerler vardırda ondan.

• Beğen
Tepkiler: Selim Esener
şahsen kalın mazgalların üstünden nokta atışı yapıyorum :D yani üstlerinden geçiyorum geçemediğimde bi şekil sağdan felan gidiyorum.. yol bisikleti kullandım 1 kere oda bianchinin eski bir serisi idi.. külüstür gibi birşeydi depoda yatıyor kapıcının bisikleti :) yol bisikleti daha zevkli gibi ancak lastikler kabak düşücem gibi geliyor bi garip ama tadı içli köftenin gibi keskin:D.. iyi forumlar

@aslan asker

Ama artık mazgallar eskisi gibi degil çogu mazgal kaldırıma paralel degil artık kaldırıma dikine yani çok nadirde olsa kaldırıma paralel mazgal var umarım hiç kalmaz yakında izde durmak zorunda kalmayız:)

@SeLiM ESENER

katılıyorm çoğu yerdekileri değiştirip yenilerden koydular, ama eski tip olanlar felaket..
yol bisikletini bırak mtb nin lastikleri bile düşüyo onlara..

Evet bende bu konuyu merak ediyordum tahminim pek farketmez zaten çok çukurlu yolda bisikletten inip öyle gidiyorum :)

çok fazla taşlıklı değilse benim için sorun yok zaten yollarda yağ gibi gidiyor. mazgalları ise sağa iyice yaklaşarak geçiyorum. o mzagalların hepsini yenilemeleri lazım yoksa birisi yeni diğeri eski kötü duruyor. her belediye'nin bisikletli ve bisikletçi için yollara biraz daha özen göstermesi lazım ki bilinçli bir kitle kaliteli bir yaşam oluşsun.

naçizane tavsiyem yol bisikletini yerden kesmeye çalışmayın çünkü mtb'lerdeki gib darbeyi emici bir maşaya sahip değilsiniz hem riskli hemde komponentlere zarar verme ihtimali doğurabilir izmirde birarada pedal çevirmek isteyen yol bisikletçileri varsa buradan yada şuradan (link) haberleşelim
admin en son banlayacak beni ama ne yapalım herkes orada çok zaman geçiriyor bu yüzden oradanda haberleşmek durumunda kalıyoruz

Merhaba. Yakın zamanda bir yol bisikleti almaya karar verdim. Kullanımım %60 şehir dışı % 40 şehir içi olucak. Tabi şehir içinde kullanırken de trafik olucak.
Sizce yol bisiketi mi almalıyım yur bisikletimi. Eğer tur alırsam keşke yol alsaydım dermiyim. Teşekkürler.

@AliMurat Atlayıp zıplamadığınız sürece yol bisikletine kolay kolay bir şey olmaz. 100 kiloyum r500 jantları her türlü yolda 5000km kadar kullandım buna rağmen akortunu bozamadım. Sadece şehir-tur bisikletine göre bozuk yollarda daha konforsuz olur, yolu selenizde hissedersiniz, onun da çözümü pedli tayttan geçiyor. Yol bisikleti aklınızın bir köşesine düştüyse eğer, ne alırsanız alın illa ki; keşke yol bisikleti mi alsaydım diye düşünürsünüz.

@Eser Sevinç hoplamak zıplamak değil gidon hakimiyieti , lastik vs. onlardan bahsettim

@AliMurat Konfor kısmını ve sağlamlığını bahsettim, gidon hakimiyeti sizin tecrübenize ve yeteneğinize kalmış bir durum. Lastik konusuna gelince taşlı mıcırlı yollarda dış lastikte ince ince kesikler olabiliyor, sağlamlığı ise biraz şans biraz da kullandığınız dış lastiğe göre değişir ama diğer bisiklet türlerinden sağlamlık konusunda aşağı kalır yanı yok, hava basıncı değerlerine uyduğunuz sürece.

Geri