Bisiklet ulaşım aracıdır
Bisiklet sever
- Tepki
- 1.759
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Ben iddiam tabiri kullanmadım. yanlış da demedim.Yukarıda bahseliden yolu algılayıp lastik basıncı ayarlayan herhangi bir sistem yok. Pek çok araçta artık lastik basınç sensörü olsada, basıncı değiştirme gibi bir işlevi yok. Benim bildiğim sivil kullanımı olan iki araçta var içeriden lastik basıncının ayarlanabildiği biri g63 6x6 diğeri, hummer h1. Onun dışında lastik tekerli çoğu askeri araçta var zaten bu iki araçta askeri amaçla üretilen ama sivil versiyonu da olan araçlar.
Yolu algılayıp lastik basıncını değil ama süspansiyon sertliği ayarlayan sistem ise yine benim bildiğim sadece s class'da var.
Lastik basıncını düşürüp süspansiyona gerek yok demek de çok mantıklı değil, zaten otomobillerde konfor bu şekilde artırılmıyor. Basıncı düşürdüğünüzde sürtünmeyi artırırsınız, lastiğin yanağı yere basar ve jantınızın lastiği kesme olasılığı artar hatta jantınız kırılabilir. Onun yerine lastiğin et kalınlığını artırabilirsiniz bununda avantajı dezavantajı var tabi.
@Bisiklet ulaşım aracıdır : Ortaya attığınız iddianın yanlış olduğu belirtilince neden ergence triplere giriyorsunuz anlamadım.
bu başlıktaki son mesajımdır.
kolay gelsin.