Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/Tur bisikleti alacağım.

Cenk Demir

Aktif Üye
Tepki
65
Bisiklet
Trek
Merhabalar herkese,
Bugüne kadar pek çok spor dalıyla uğraştım ve hala uğraşmaktayım. Bisiklet her zaman daha fazla zaman geçirmek istediğim bir branş ama henüz hakkıyla tadına varabilmiş değilim. Bisikleti almak istememin tek nedeni doya doya bisiklet kullanmak. Yok işe, yok okula sürmeyeceğim. Her gün ortalama 35 40 km yol yapacağım , asfalt,parke, toz toprak ve beton yolda. Dağa bayıra sürmem bisikleti, ya da yarışmak gibi bir niyetimde yok. Ayrıca yeri geldiğinde 100 - 200 km arası mesafelerede gideceğim belki ayda bir belki haftada bir, süreyi bilemem ama mutlaka bu da olacak. Canım tatlı değil yağmur çamur var diye de durmam. 1 yıl da 10.000 km nin üstüne çıkarım ufak bi hesapla.

Sporla iç içe oldum hep dolaysıyla omuz bel ve diz sakatlıkları da kaçınılmaz oldu. Bisikletin üstündeyken çok mutlu oluyorum. Amaç bahsettiğim mesafeler boyunca bu mutluluğu daim kılacak beni yolda bırakmayacak bir bisiklet bulmak. Markası benim için önemli değil. Zaten anlattığım gibi baya baya kullancağım bi bisiklete kimsenin önerisi "hüdaverdi" olmayacaktır. Ama illa ki trek olsun/specialized olsun gibi bir saplantım yok anlatmaya çalıştığım. Dediğim gibi güvenilirlik ve bisikletin üstündeyken bana en az fiziksel hasarı ve sıkıntıyı verecek bir Şehir/Tur bisikleti donanımına ihtiyacım var. Tekrar, belirttiğim gibi,"Örneğin" Bütçem için hidrolik disk pahalı ise Mekanik disk yerine çok daha güvenilir bir V fren seti önermenizi tercih ederim. Diğer parçalar içinde böyle bu. Modelinde markasında değilim işin.

Gelelim bütçeme.. Bisiklete 1500 lira dan fazla vermeyeceğim. Hatta 1000 1100 civarında olursa bile sevinirim. Aksesuarlar içinde 400 - 500 harcayacağım.(ki çoğu güvenlik için olacak / konfor değil).

Not: boy 1.75 kilo: 70

İlginiz ve okuduğunuz için teşekkür ederim hepinize.

Scudo
O halde Trek fx 7.1 öneririm işinizi fazlası ile görür bütçenize göre...Şunu da ekliyeyim fiziki ölçülerinize göre kadro almayıda unutmayın.

şehir ise genellikle asfalt yolda ise tawsiyem keisnlikle sabit masalı birşeyler bakın bu ama en düşük model sedona 321 olsn daha ucuzuna kaçmayn derm eğer zewk almak istiyorsanız bu anlamda en başaralı bisikletler ise tartışmasız TREK fx serisi ve SPECİALİZED Sirrus serisine bakın derim hatta bunları sıfır alack gücünüz yoksa 2. elleride war piyasada sağlam temiz bişey alın sonçta bunlar ömür boyu kadro garantili bisiklerler

Trek FX 7.1 sorumun cevabı gibi görünüyor. Sıfır Fiyatı 1500 lira civarında, sağlam bir pazarlıkla biraz fiyatını kırıp bunu almayı düşünüyorum.
Teşekkür ederim kıymetli yorumlarınız için.

@Cenk Demir

Karar size ait tabide sedona 321 de çok memnun kalınan bir model.Fiyatınıda göz önüne alırsak trek in önünde benim nazarımda.Artan parayla da rahat rahat aksesuar alırsınız ne isterseniz.

@M.FARUK

Donanım / Fiyat gibi bakarsak tabi ki sedona 321. Trek i seçme nedenim bisikletin ömrü. Ebay ya da sahibinden gibi sitelere bakacak olursanız 2. el ,model yılı eski, bisikletlerin içinde % 50 si Trek bisikletler. Ve yüksek değerlerden satılıyorlar. Diğer markalarsa hurda değerine yakın verilmeye çalışılırken. (Tabi ki canondale miş specialized mış vs. bunlarla kıyaslamıyorum) Adamlar almış kullanmışlar ve artık kullanmadığım için ya da başka bir trek aldığım için satıyorum diyorlar. Ve çoğu kullanılmış olmasına rağmen en azından kozmetik olarak hala çok iyi görünüyor resimlerde. Mekanik için konuşamayacağım ama inanmak istediğim hala tıkır tıkır işledikleri bisikletlerin onca seneye ve yola rağmen.

Tek referansım bu arada ki ekstra 400 - 500 lira paraya kıymak adına. Hala markacılık yapmadığım inancındayım. Sadece bu bahsettiğim detay bana epey güven verdi. Çünkü alıp en azından 5-6 yıl kullanmak isterim bu bisikleti.

Trek, Scott gibi markaların düşük modellerinde parayı markaya veriyorsunuz sadece.

doğru karar vermişsiniz. Ücretsiz bakımları da gayet başarılı. sizin boyunuza 54-56 kadro ideal.

Merıda Crosway 20 veya 40 . tamda istediğiniz gibi. fiyatıda uygun

Cenk bey Trek her zaman Trek'tir ömür boyu kadro garantisi var siz zaten gerekenleri yazmışsınız laf kalabalığı yapmama gerek yok doğru yoldasınız.....

@Kerem YILDIZ
Fikrinize saygım var. Ben bu konuda şöyle düşünüyorum. Bu tür adı bilinen firmalar bu bilinirliği yaptıkları AR GE nin yararlılığını üretimleriyle sahada gösterirken, haliyle reklam yoluyla da bilinirliklerini arttırıyorlar. Piyasadaki görece genç markalarsa bu bisikletlerin üzerinden geri mühendislikle kendi modellerini yaratıyorlar. Bu eleştirdiğim bir şey değil sadece mühendislik ve üretimin işleyişi bu şekilde benim tecrübelerimde. Yalnızca bisiklet üretirken değil, beyaz eşya üretirkende yamaç paraşütü üretirken de vs vs bu hep böyle.

O yüzden ekstradan verdiğim 3-5 lira bu adamların mühendislik faliyetlerini destekleyecekse, (ve bizler daha iyi teknolojilere farklı fiyat ve marka seçenekleriyle sahip olacaksak) helali hoş olsun.

@M.FARUK

yorumunuza katılıyorum. sedona 321 benimde favorim çok güzel bir bisiklet... donanım fiyat görünüş çok harika bir alet...

fakat az önceki yorumuma şunuda eklemeliyim 321 daha mtb.. bu yüzden şehir bisikleti alacaksanız 301 almanız tabi sedona ise daha iyi...

Ucuza Trek fx 7.1 bulabilirseniz alın olmassa sedona 321.,

Ben olsam sedona 321 alırdım,ilerde mutlaka bisiklet değiştirirsiniz çok hoşunuza giden bir model çıkar vb. 20 sene kullanmazsınız yani o yüzden sedona 321.
Ama Trek fx 7.1 de güzel.

Sedona 321 kullanıcısı olarak, TREK de kullandım. Aradaki fiyat farkı kadar bir fark görmedim. İlave olarak Sedona 321 görünüş olarak daha pahalı duruyor. Bugün yeni bisiklet alacak olsam hiç düşünmeden yine Sedona 321 alırdım.

@niyazi akarken

Bizzat 331-321 denemiş olarak en başta 70-100tl sele değişimine vereceksiniz. şehir bisikletine beton sele koymalarını anlamıyorum. 301 aldım. çok da rahat. görünüm şık. kullanım sorunsuz. az km yapmama rağmen 301 iyi bisiklet derim. Kulağınızı söylentilere kapatıp 301 i inceleyin, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

tek eksik yanı kilitsiz amortisör. ama ucuz(?)/sert bir amortisör konulmuş, sabit maşaya yakın gidiyorsunuz. yokuş çıkma konusunda özellikle denedim etki minumum.

Giant Escape 1 de bakabilirsiniz. Giant kadro kalitesi ve güvenirliği açısından Trek'in altında değil, dünya çapında saygısı ve ismi olan bir marka. Uzun yıllar sıkıntısız götürebilecek bir bisiklet.

Karbon maşa ve 27 Alivio artıları da cabası. Tavsiye ederim.

Geri