Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Olur ama Shimano ön attırıcı (link)'da büyük dişli 44 ya da 48 olmalı, büyükle ortanın farkı da 12 olmalı diyor. O aynakolda büyük dişli 40, fark 10. Pratikte çalışabilir ama denemek lazım.

Shimano'nun uyumluluk tablosunda da aralarında bağlantı yok, T serisi 48-36-26'lar ile, M serisi 40-30-22'ler ile uyumlu görünüyor:
323262 dosyayı görüntüle

Yani ön attırıcı değişimi de gerekebilir.

Zinciri kısaltmak yeterli olur.

(Carraro da güncel modelde Deore aynakoldan tasarruf etme moduna geçmiş)
Stabil çalışma için sanırım ön attırıcının da belirtiğiniz gibi değişmesi gerekiyor.
Acaba sadece aynakoldaki 26 olan küçük dişliyi 22 olarak revize edilse problem olurmu?

Scudo
Stabil çalışma için sanırım ön attırıcının da belirtiğiniz gibi değişmesi gerekiyor.
Acaba sadece aynakoldaki 26 olan küçük dişliyi 22 olarak revize edilse problem olurmu?
O zaman da 22 olan toplam kapasitesine (en büyük - en küçük) sığmıyor, 48-22 = 26 oluyor. 44-32-22 aynakol bulunursa sorunu çözer ama o da 9 viteste var. Shimano dışı ürün bakılabilir.

• Beğen
Tepkiler: by0ne
Merhabalar. Işe gidiş geliş için Salcano Sarajevo 19 inç 28 jant hidrolik disfrenli bisiklet aldım bu modeli tavsiye eder misiniz fiyat 12.000 TL

Merhabalar. Işe gidiş geliş için Salcano Sarajevo 19 inç 28 jant hidrolik disfrenli bisiklet aldım bu modeli tavsiye eder misiniz fiyat 12.000 TL
iyi ya da kötü almışsın artık, güle güle kullan

İade etme dururum var. Henüz kargo çıkmadı. O yuzden sordum. Yakın fiyattan başka daha iyi bir alternatif var mı Onu öğrenmek istedim

İade etme dururum var. Henüz kargo çıkmadı. O yuzden sordum. Yakın fiyattan başka daha iyi bir alternatif var mı Onu öğrenmek istedim
Fiyatına göre güzel şehir bisikleti olarak hayırlı olsun.

90'ların mtb'sine benzeyen yani süspansiyonsuz V fren düz gidon ve 2 inç lastik takılabilen bildiğiniz güncel veya eski model var mı? bu şekilde 😻
x16_1206231411h9z.jpg

20150702_181753-jpg.26936

Son düzenleme:
Ulaşım amacıyla bisiklet tavsiye etmiyorum. Her gün gürültü her gün pedal çevir her gün yorul . Hergün aklın bisiklette kalsın yorucu bi his . Bisiklet bence sadece spor amacıyla kullanılmalı .

Ulaşım amacıyla bisiklet tavsiye etmiyorum. Her gün gürültü her gün pedal çevir her gün yorul . Hergün aklın bisiklette kalsın yorucu bi his . Bisiklet bence sadece spor amacıyla kullanılmalı .
İnsanların ulaşım tercihlerini, kendi hayat görüşünüz üstünden yorumlarken biraz mantıklı olun. Yakıt koyacak arabası veya toplu taşımaya verecek parası olmayabilir. Her gün mecburiyetten git gel 30 hatta 60 km yol yapan insanlar biliyorum. "Sadece spor amaçlı bin, çok yorma kendini" derseniz, şu ekonomik şartlarda tepesi atan biri size hoş davranmayabilir.

Bu ne vizyonsuz bir yorum. Aracım var ama maksat spor olsun amaçlı bisiklet kullanmak istiyorum.

Her gün bir iş için pedal çevirip biraz yorulmak spor amaçlı bisiklet kullanımında büyük rahatlık sağlıyor. Ben bunu tecrübe ettim.
90'ların mtb'sine benzeyen yani süspansiyonsuz V fren düz gidon ve 2 inç lastik takılabilen bildiğiniz güncel veya eski model var mı? bu şekilde 😻
90 ların bu bisikletlerine benzeyen bisikletleri üretmek üzere ateş bisiklet adında bir marka kurulmuştu. Sevinmiştim bu haberi görünce. İlk üretiminden fotoğraf paylaşılmıştı. Tam 90 ların mtb kadrosu. Ama markadan ses yok. Ne bir haber ne de bir ürün var.

15-20 bin TL civarına Bilkent kampüsünde ve civarında sürmelik bisiklet arıyorum. Boyum 185 kilom 80. Ne önerirsiniz?

Hergun istanbulda isime giderken arac kullaniyorum ama kendimi emin olun aptal gibi hissediyorum. Git gel günümün 3 saati yolda geciyor. Bu yolu bisikletle gitsem 1bucuk saat bana kar kalacak. Ulasim icin katlanir elektrikli bisikletler buyuk metropollerde çok pratik hatta motordan bile pratik. Sizin söylediginizin tam tersine bisiklet asil ulasim araci olarak kullanilmali. Sonra spor amaciyla kullanilmali.

15-20 bin TL civarına Bilkent kampüsünde ve civarında sürmelik bisiklet arıyorum. Boyum 185 kilom 80. Ne önerirsiniz?
Sürüş tarzınızı bilemiyorum ama en başta kendi bisikletimi önereyim. Peugeot t11x2

20 bin civarına bulunabiliyor.

Bir de Decathlon'da rc500 var:
(link)

Sürüş tarzınızı bilemiyorum
Birkaç yıldır sürmüyorum, öncesinde de mahallede ucuz bir bisiklet sürüyordum öylesine. Oturmuş bir tarzım vs. yok maalesef. Yeni yeni ciddi manada bu hobiye başlıyorum diyebilirim.

Birkaç yıldır sürmüyorum, öncesinde de mahallede ucuz bir bisiklet sürüyordum öylesine. Oturmuş bir tarzım vs. yok maalesef. Yeni yeni ciddi manada bu hobiye başlıyorum diyebilirim.
Şehirde sürmek için Peugeot t11x2 ideal bir bisiklet. Arkada Alivio(bazen Deore), önde Acera vites sistemi olan 2x9 vites kombinasyonlu bir şehir-tur bisikletidir.

2 yıla yakındır kullanıyorum, memnun. Genellikle asfaltta nadiren de toprak yollarda sürüyorum. Dişli oranları biraz daha yumuşaktır yani rampa çıkışlarda biraz daha kolaydır.

RC500 ise biraz daha yol bisikletine yakın olmakla birlikte tur bisikleti gibi geniş lastik takmaya izin veren ve geometri olarak da tur bisikketi gibi rahat bir bisiklettir. Yalnızca gidonu dropbar şeklindedir. Yol bisikletine hevesiniz varsa bu model bir adım önde. Daha hızlı gitmek adına dişli oranları bir miktar daha serttir, ramlalarda biraz daha zorlayabilir ancak kondisyon kazandıkça zorluk çekmemeye başlarsınız.

Ama ben düz gidon severim, hızla ve dropbarla işim olmaz derseniz Peugeot derim.

Son düzenleme:
Look marka bisikletim var. Hakkında hiç bir bilgim yok. Foto göndersem bilgi verebilecek bir kahraman arıyorumIMG_20250107_140716.jpg😃

Dosyalar

• IMG_20250105_163522.jpg
    IMG_20250105_163522.jpg
    152,3 KB · Okunma: 10
Look marka bisikletim var. Hakkında hiç bir bilgim yok. Foto göndersem bilgi verebilecek bir kahraman arıyorum324290 dosyayı görüntüle😃
Ne bilgisi istiyorsunuz tam olarak? Bir bisikletçiye götürün göbeklerine, zincirine ve fren/vites tellerine baktırın. Değişmesi gereken varsa değiştirin yoksa güzelce yağlatın. Jant ayarı ihtiyacı varsa onu da yaptırın keyfine bakın.

İnsanların ulaşım tercihlerini, kendi hayat görüşünüz üstünden yorumlarken biraz mantıklı olun. Yakıt koyacak arabası veya toplu taşımaya verecek parası olmayabilir. Her gün mecburiyetten git gel 30 hatta 60 km yol yapan insanlar biliyorum. "Sadece spor amaçlı bin, çok yorma kendini" derseniz, şu ekonomik şartlarda tepesi atan biri size hoş davranmayabilir.
Bisiklet ucuz bir spor değil. Ben gayet mantıklıyım. Benim fikrim ve tavsiyem bu yönde ama isteyen istediğini tercih edebilir . Kimseye müdahale etmiyoruz . Bisiklet süren bir insanın ekipman harcamaları ve beslenme ihtiyacı binlerce onbinlerce tl tutuyor.pedal atarak Harcanılan enerjinin yanında bunları da görmek lazım .
Hergun istanbulda isime giderken arac kullaniyorum ama kendimi emin olun aptal gibi hissediyorum. Git gel günümün 3 saati yolda geciyor. Bu yolu bisikletle gitsem 1bucuk saat bana kar kalacak. Ulasim icin katlanir elektrikli bisikletler buyuk metropollerde çok pratik hatta motordan bile pratik. Sizin söylediginizin tam tersine bisiklet asil ulasim araci olarak kullanilmali. Sonra spor amaciyla kullanilmali.
Kesinlikle size katılıyorum. Amaç bisikletse elektrikli bisiklet iyi bir tercih. Ama amacım ulaşım ise niye pedal atayım diye kendimi sorguluyorum çünkü elektrikli bisiklet ile spor yapmış olmuyoruz .
Bu ne vizyonsuz bir yorum. Aracım var ama maksat spor olsun amaçlı bisiklet kullanmak istiyorum.
Vizyonumu sorgulayabilecek biri olduğunuzu düşünmüyorum. Kondisyon ve bilgi olarak türkiye ve bu forumda ki insanların %80 inden daha fazla tecrübem vardır. Burası forum . İnsanlar tecrübelerini paylaşıyor. Birbirimizi eleştirme ve tartışma yeri değil. Lütfen tartışmayalım.

Geri