Scudo Sports

Şehir/ Yol Bisikleti Başlangıç

SORDO

Üye
Tepki
0
İsim
Murat
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar merhaba. Bundan önce dağ bisikleti tecrübem oldu. Az bir tecrübe de değil hani. Kısa/orta düzeyde turlara bol bol katıldım. Şimdi istanbul'da yaşıyorum ve şehir bisikleti olarak kullanabileceğim, şehirlerarası tur yapabileceğim bisikletlere geçiş yapmak istiyorum. Bu konuda pek bilgili değilim. Başlarda 1500 lira civarı bir bütçe belirlemişken Kron'un 900 liraya şöyle bir bisikleti çarptı gözüme ve başlangıç için fena gelmedi bana (link) . Başlangıç için uygun mudur sizce de? Ne düşünürsünüz? Başta da belirttiğim gibi bütçeyi biraz daha fazla olucak şekilde düşünmüştüm. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Scudo
Ben de kron rc1000 kullanıyorum, birkaç kron bisiklet daha denemiştim, f/p olarak iyiler, fakat sağlamlıkları konusunda biraz şüpheliyim.

Anlıyorum. Ben de başlangıç (1-2) yıl için düşünüyorum bu modeli. Sanırım o kadar idare eder ya da büyük sorunlar yol açmaz bana.

Başlangıç için salcano city fun 70 ön amortösüz .http://hizliresimyukle.com/image/Mifb

@xDodo
Önerin için teşekkür ederim.
Salcano hakkında olumsuz görüşler görüyorum hep.
Ama dikkate alıp bu iki bisikleti karşılaştıracağım.

@SORDO ne gibi olumsuzluklar ben kullanıyorum.

@xDodo
Sağlamlık konusunda eleştirileri okuduğumu hatırlıyorum.
dediğim gibi internet üzerindeki araştırmalarımda olumsuz bir görüş hakim.
Ben de bir soğukluk oluşturdu bu.
ama senin gibi birebir kullanan biriyle konuşmak tabii ki daha faydalı.
ne süredir kullanıyosun?
tavsiye ettiğine göre problem yaşamadın sanırım.

@SORDO şuan 4. Hafta 5 gün sonra bakım var . her ay genel bakımı oluyor.

1 sele jelli benim popo büyük olmasına rağmen 4 saatlik sürüşlerde rahat ediyorum acı her türlü verir hepsinde ama inilcek ksdar değil.
2 genel olarak arka aktarıcı vites geçişi geç buda zincirin gerginliği ile kendimde yapabilirim ama bakıma gircek onlar halleder salcanoluk bişi yok vitesler shimano .
3 hafif her gün 5 kat çıkarıyorum 50 km yaptıktan sonra .
4sen ne olumsuzluk okudun yazarsan kullanıcı hatasımı değil mi söyleyebilirim yani hatasız olucak diye birşey yok insanlar hata yapar bisikletide makinalar yapar makinayıda insanlar :D

@xDodo
Çok teşekkürler yorumların için.
Dediğim gibi genel bir görüş beni de etkiledi.
Ama Bir kullanıcıdan bu yorumları duymak güzel.
Sanırım üst klasman kullananların eleştirileri bunlar
ki başlangıç için öyle üst düzey bir bisiklete ihtiyacım yok.
İstanbul'da evime yakın bir Salcano bayii var ve bakım tamir için işime gelir bu.
Önerini kesinlikle değerlendireceğim :D

Geri