Sunumu ne şekilde olur bilemiyorum ancak fikir vermesi açısından; kendimi sponsorluk verecek şirket yerine koyup düşündüğümde aklıma şunlar geliyor.
- Önceden benzer bir tur yapmış mı? Yaptıysa nerelere gitmiş, dağ taş gezip bu geziyi kendine mi saklamış yoksa çektiği viyoları, fotoğrafları internette, vs. paylaşmış mı? Paylaştıysa nasıl bir kesime hitap etmiş, yaklaşık ne kadar kişiye ulaşmış?
- Benim logolarımı nerede sergilemek istiyor? Formasında mı, kaskında mı, bisikletinde mi, ayakkabısında mı? Mümkünse formaların tasarımına ben karar vermek isterim.
- Planladığı gezi ne kadar gerçekçi, geziyi ne kadar ciddi bi biçimde planlamış? Gitmek istediği yerlerde benim bayim, acentem, temsilcim var mı, bazı noktalarda onları ziyaret etmesini, yerel basında bu ziyaretlerin yer almasını isteyebilirim mesela.
- Planladığı bu gezinin reklamını yapıyor mu? Ne kadar geniş bir kitleye hitap edecek?
- Bu iş benim için bir sosyal sorumluluk projesi olacağı için ciddiyet isterim.
- Belki de en önemlisi bu kişiye kimler referans olur?
- Son olarak planladığı gezi boyunca kabaca nelere harcama yapacak, ne gibi ihtiyaçları olacak, ve benden ne kadar bi para istiyor?
Ayrıca şöyle de bi fikir vereyim, belki aklınızda vardır düşündüğünüz firmalar ama Eskişehir'de okuduğum dönemlerden hatırladığım kadarıyla Eti bisikletli yaşama büyük bi destek veriyordu. Bulunduğunuz şehirde bu gibi sosyal faaliyetlere destek veren firmalar olabilir. Bu firmalardan böyle bir destek bulmanız daha kolay olabilir.
Yine de sıradan bir vatandaşın böyle bir desteği kolaylıkla bulabileceğine inanmasam da size kolay gelsin, umarım hedeflerinize ulaşabilirsiniz.