Scudo Sports

şehirler arası tur için sponsorluk alan arkadaşlar

Tepki
1
Bisiklet
Sedona
Merhaba arkadaşlar yazın planladığım tur için sponsorluk istiyorum bunun icin gerekli olan proje dosyasını nasıl hazırlamam gerekir, sponsorluk nasil alinir gibi konularda yardım alabileceğim arkadaşlar beni bilgilendirirse cok sevinirim

Scudo
Şehirlerarası tur için sponsor bulman biraz zor olabilir, Türkiye'de sponsorluk işleri maalesef çok kolay olmuyor çok profesyonel insanlar dahi sponsor bulmakta zorlanıyorlar o yüzden kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Namık incekara
Sunumu ne şekilde olur bilemiyorum ancak fikir vermesi açısından; kendimi sponsorluk verecek şirket yerine koyup düşündüğümde aklıma şunlar geliyor.
- Önceden benzer bir tur yapmış mı? Yaptıysa nerelere gitmiş, dağ taş gezip bu geziyi kendine mi saklamış yoksa çektiği viyoları, fotoğrafları internette, vs. paylaşmış mı? Paylaştıysa nasıl bir kesime hitap etmiş, yaklaşık ne kadar kişiye ulaşmış?
- Benim logolarımı nerede sergilemek istiyor? Formasında mı, kaskında mı, bisikletinde mi, ayakkabısında mı? Mümkünse formaların tasarımına ben karar vermek isterim.
- Planladığı gezi ne kadar gerçekçi, geziyi ne kadar ciddi bi biçimde planlamış? Gitmek istediği yerlerde benim bayim, acentem, temsilcim var mı, bazı noktalarda onları ziyaret etmesini, yerel basında bu ziyaretlerin yer almasını isteyebilirim mesela.
- Planladığı bu gezinin reklamını yapıyor mu? Ne kadar geniş bir kitleye hitap edecek?
- Bu iş benim için bir sosyal sorumluluk projesi olacağı için ciddiyet isterim.
- Belki de en önemlisi bu kişiye kimler referans olur?
- Son olarak planladığı gezi boyunca kabaca nelere harcama yapacak, ne gibi ihtiyaçları olacak, ve benden ne kadar bi para istiyor?

Ayrıca şöyle de bi fikir vereyim, belki aklınızda vardır düşündüğünüz firmalar ama Eskişehir'de okuduğum dönemlerden hatırladığım kadarıyla Eti bisikletli yaşama büyük bi destek veriyordu. Bulunduğunuz şehirde bu gibi sosyal faaliyetlere destek veren firmalar olabilir. Bu firmalardan böyle bir destek bulmanız daha kolay olabilir.

Yine de sıradan bir vatandaşın böyle bir desteği kolaylıkla bulabileceğine inanmasam da size kolay gelsin, umarım hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Bütün şehirlerde olan bir yiyecek firması sponsor olsa ne güzel olurdu değil mi???
Hiç aç kalmadan her yere gidersin :D :harika:

@Emre Yönlüer

Ferrari Challenge'ta bi restoran sponsor olmuş, 3 gün boyunca tatlılar, sandviçler, sıkma portakal suları ne ararsanız yemiştik İstanbul Park'ın kulelerinde. Bu tip sponsorluklar paradan daha kıymetli gerçekten de :)

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Dostum bu sponsorluk işi iyice beleşçilik ile bir anılır olmaya başladı. Mesela örnek vermek istiyorum yandaki iş arkadaşım yolsuz kalmış " kendime acilen bir sponsor bulmam lazım" diyor. Yani sponsor bulmak dilimize keriz silkelemek gibi bir anlam ile deyim olarak girmiş bulunmakta. Bedavaya yıkılmanın kibarcası sponsor bulmak olmuş. Memleketin en az yarısı gerçekleştirmekte olduğu iş ve eylemlere sponsor arıyor. O nedenle bana diyelim sponsorluk teklifi ile gelecek olan biri olsaydı havada dokuz top çevirirken bir yandanda haroşo örgü örecek bir yetenek göstermesini beklerdim.

bir amacınız yok ve bu amaç içinde daha önceleri kendi çabınızla farkındalık yaratıp birşeyler yapmadıysanız çok zor... öncelikle vizyonunuzu belirleyip bu vizyon uğruna sunumlar hazırlamanız gerekmektedir.

Sponsor almak için şu soruları sormak gerekiyor.

-Ben kimim?
-Ben ne yapıyorum?
-Sponsor bana neden para versin?

Genelde bunların cevabı çok kolay verilse de, sponsorluk yapacak firmaya göre pek de öyle olmuyor.
Hiç bir firma, sadaka verir gibi, haybeye para vermek istemiyor. En azından adının duyulacağı bir geri dönüş alması gerek. Adının duyulması da yerel basın ile başlar, ulusal basına kadar gider. Fakat bunlar sizin yapacağınız bisiklet turu ile ilgilenmiyor maalesef.

O nedenle bi farklılık yaratmanız, bir şekilde dikkat çekmeniz gerekiyor. Onu da siz bulacaksınız.

mesele o kadar derinki,,,,,
sponsörlük diyoruz
ama bi de bakalım bu ülkede ne kadar bisiklet yarışlarına sponsör bulunabiliyor ?
ve başka sorunlar yumağıda,
bu ülkede ne kadar bisiklet takımı var ?
bu ülkede bisiklet kitleselleştimi ?
bu ülkede her ilde en az 50 adet bisiklet takımı varmı ?
bu ülkede kaç kişi işine bisiklet ile yaz kış gidiyor ?
soruları çoğaltırızda çoğaltırız
bisiklet forumda çok kereler dile getirdim sitemlerimi ,bu sitemlerime melhem olacak hiç bir hareketin olacağınıda zannetmiyorum
o zaman bu forumda toplanmış gönüllü bisiklet severler iş bize düşüyor, hepimiz kendimizin aynen sponsörü olalım ,yaptığımız turlar ile farkındalık yaratalım.

Ben kendim bi bisiklet firması sahibi olsam sıradan birine sponsor olmam ( yanlış anlama tanımadıgimdan diyorum) gerçi kimseye olmam :) adam geziyor parasını niye ben veriyorum mantığı ile bakarım :p

Ha ama tavsiye foruma yaz yada sağa sola ilan mı veriyon bilemiyorum ama gittiğin yerde konaklamana birisi yardımcı olabilir mesela birisi yemeğine yardim eder. Böyle deneyebilirsiniz bence

Mesela Yolun fethiyeye düşerse kalacak yer sponsorun ben olabilirim fethiyede :)

Kendini takip ettirecek bir projen yoksa sponsor bulmak için hiç uğraşma, boşa vakit kaybı. Ben ülkeler arası seyahat ediyorum, fotoğraflar, videolar çekiyorum, müzik yapıyorum, blogum var, yazı yazıyorum...Danışmadığım yer, kurum vs kalmadı; kimsenin ilgilendiği falan yok. Adamın biri çöpten beslenerek Avrupa seyahati yapacağım, geri dönüşümün önemini vurgulayacağım dedi, blog sayfasına yardım listesini ve hesap numarasını koydu, çıktı yola. Ya da gazeteci birisi vardı; o da fotoğraf sergileri açıp, elde ettiği geliri Lösev'e bağışladı, Okan Bayülgen'in de onu programına konuk etmesiyle insanlardan destek gördü. Kuru kuruya seyahat edeceksen, hiç uğraşma, kimse sana sponsor olmaz. Hız ya da mesafe rekoru kıracaksan o başka... Belki o zaman sponsor bulursun. Ama sana şunu diyeyim, bisiklet seyahati çok ucuz bir olay; sponsora asla ihtiyacın olmayacaktır. Hele hele Türkiye'de hiç ihtiyacın olmaz; genelde yardım ederler burada.

@mehmetsunu
Karşılığını alıyor ama sponsor olan.Reklamı bir sürü kişiye ulaşmış oluyor[emoji106]

Benim sponsordan istediğim tur için gerekli olan bagaj, çanta tamir seti vs. Gibi gereçleri temin etmesi. Ayrıyetten bi para istedigim yok zaten

@ebubekir sözbir

Henüz üniversiteye gitmiyorum :)

Tur için amaç tavsiyesinde bulunmak isteyen var mı ? :)

@Gökhan Toros

Evet, doğru.

Ben de bir ekleme yapıp bir de örnek yapıştırayım, daha açıklayıcı olsun.

Türkiye'de deniz kayağıyla -seakayak da deniyor- ilgilenen çok az kişi var. Geçen yaz, Zafer Öksüzoğlu adında bir dağcı, "Ben Hatay'dan Artvin'e kürek çekeceğim." diyerek çıktı yola.

(link)

http://www.kanoakademi.com/wp-content/uploads/2014/05/zaferoksuzoglu.jpg

Ancak bir sorun vardı: Deniz kayağı çevrelerinde tanınmayan bu maceraperest, büyük merak uyandırdı. Acaba yapabilecek miydi?

Ben de en başından beri takip etmiştim. Başarısız bir facebook sayfasıyla yapılan yetersiz tanıtım, sponsor bulmayı daha da zorlaştırıyordu.

Kayak çevrelerinde tanınmaması, işleri daha da zora sokuyordu. Kanodiyarı - (link) -isimli firma, kendisine sponsor olmak istemişse de, Zafer'in tecrübesizliğinin sorumluluğunu almak istemediklerinden, sponsorluktan çekildiler. Sonuçta Zafer Öksüzoğlu, sponsor bulamadan çıktı yola.

Sonra ne mi oldu? Zafer, Hatay'dan yola çıkıp Mersin'de turunu bitirdi. Yani daha yolun başında.

Buradan ne çıkarmak gerekiyor?

-Vaat ettiğiniz şeyleri yerine getirebilecek misiniz?
-Bunları yapabilecek kaabiliyete, özgüvene ve tecrübeye sahip misiniz?
(Gökhan'ın yazdıklarına ek olarak)

Zafer'in yaptığı bir diğer hata da İstanbul Boğazı'ndaki akıntının yönünü hesaba katmamış olmasıydı örneğin.

Geri