Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehirlerarası otobüste bagaja bisiklet vermek

Scudo
Finallerden sonra eve dönmek için internetten bilet aldım. Bilet almadan önce firmayı arayıp bisiklet alıp almadıklarını sordum. Bagajda yer olursa aldıklarını söyledirler. Biraz önce aynı soruyu firmanın Yazıhanesine sordum ve bisiklet için ekstra ücret alacaklarını söylediler. Ücreti sorduğumda bilmediğini araca sormam gerektiği cevabını aldım. Bagaja hem valiz hem de bisiklet koyacağım için mi alınıyor bu bagaj parası?

• Beğen
Tepkiler: 789
Finallerden sonra eve dönmek için internetten bilet aldım. Bilet almadan önce firmayı arayıp bisiklet alıp almadıklarını sordum. Bagajda yer olursa aldıklarını söyledirler. Biraz önce aynı soruyu firmanın Yazıhanesine sordum ve bisiklet için ekstra ücret alacaklarını söylediler. Ücreti sorduğumda bilmediğini araca sormam gerektiği cevabını aldım. Bagaja hem valiz hem de bisiklet koyacağım için mi alınıyor bu bagaj parası?
Sadece bisiklet olsa da para talep ediyorlar, neden diye sormuyorum artık ben bazı şeylere, kar etmiyor çünkü sorgulamak.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
...Bagajda yer olursa aldıklarını söyledirler....

Bisiklet değil de o boyda bagaj olsa alırlar mı acaba? Yoksa "yer yok" diye bir valizi bıraktıkları oluyor mudur?
Hatırlı ya da "gereğini yapan" müşterinin 20 bidon zeytinini alıp bütün yolu sağa yatık gitmişliğimiz var.

Sadece bisiklet olsa da para talep ediyorlar, neden diye sormuyorum artık ben bazı şeylere, kar etmiyor çünkü sorgulamak.

Başka bir firmayla gitmiştim. O zaman sadece bisikletim vardı ve bagaj ücreti alınmamıştı.

Edit: Otobüs normalde 14.30 da otogardan kalkış gösteriyordu ama henüz gelmedi.

• Beğen
Tepkiler: 789
Başka bir firmayla gitmiştim. O zaman sadece bisikletim vardı ve bagaj ücreti alınmamıştı.

Edit: Otobüs normalde 14.30 da otogardan kalkış gösteriyordu ama henüz gelmedi.
Şansınız bol olsun,

• Beğen
Pamukkale ve Kamil Koç haricinde ücretsiz bisiklet taşıtabileceğiniz firma kaldı mı bilemiyorum.
En son onlar ilan ediyordu "bisikletinizi ücretsiz taşıyoruz" diye. Hatta onlarda da sorun çıkıyor olabilir.
Firmalar artık şoför ve muavinlere dikte ettirmiyor veya ettiremiyor, bir düzensizlik, disiplinsizliktir gidiyor.

Bisiklet gören muavin, havaleli bagaj geldi yaşasın diye sevinçle, gözlerinde ₺ işaretiyle geliyor üzerinize. Para ödemeyeceksen binme o zaman diye büyük bir blöfe giriyor. Kavga edip olay çıkarmak tek çareniz, o durumda dahi binmeye niyetlendiğiniz o otobüsü kaçırmanız kuvvetle muhtemel.

Zamanınız varsa ücretsiz taşımayı taahhüt eden otobüs firması araştırın madem terminaldesiniz. Diğer seçenek de muavinle pazarlığa girin. Öğrenciyim, param yok, şöyle böyle diyerek kendini acındırırsan para almamaya karar verebilir muavin hazretleri. Veya istediği bedele güzel bir indirim yapabilir.

Aynen katılıyorum, şansın bol olsun.

• Beğen
Pamukkale ve Kamil Koç haricinde ücretsiz bisiklet taşıtabileceğiniz firma kaldı mı bilemiyorum.
En son onlar ilan ediyordu "bisikletinizi ücretsiz taşıyoruz" diye. Hatta onlarda da sorun çıkıyor olabilir.
Firmalar artık şoför ve muavinlere dikte ettirmiyor veya ettiremiyor, bir düzensizlik, disiplinsizliktir gidiyor.

Bisiklet gören muavin, havaleli bagaj geldi yaşasın diye sevinçle, gözlerinde ₺ işaretiyle geliyor üzerinize. Para ödemeyeceksen binme o zaman diye büyük bir blöfe giriyor. Kavga edip olay çıkarmak tek çareniz, o durumda dahi binmeye niyetlendiğiniz o otobüsü kaçırmanız kuvvetle muhtemel.

Zamanınız varsa ücretsiz taşımayı taahhüt eden otobüs firması araştırın madem terminaldesiniz. Diğer seçenek de muavinle pazarlığa girin. Öğrenciyim, param yok, şöyle böyle diyerek kendini acındırırsan para almamaya karar verebilir muavin hazretleri. Veya istediği bedele güzel bir indirim yapabilir.

Aynen katılıyorum, şansın bol olsun.

Yeni Aksaray Ankara-sakarya arası bisikletimi ücretsiz taşımıştı ama valiz yanında valiz olsa muhtemelen para alırdı. Hatta şoför dakikalarca bisikletin başında para alabilmek için dakikalarca beklemişti.

**GÜNCELLEME**

Otobüs 15.15 de yani gelmesi gereken süreden 45 dakika sonra geldi. Benden bisiklet için 1 yolcu parası(300tl) istediler. Öğrenci olduğumu ve bu fiyatın çok olduğunu söyledim. Normalde daha fazla alıyoruz ögrencisin diye zaten yolcu parası aldık dediler. Bayağı bir itiraz ettiysemde "valiz değil bu bisiklet" gibi cevaplar aldım. Yolcu parasını nakit vermek istemedim. IBAN istediler bende fiş kesmelerini istedim. Bunun sonucu "ticaret mi yapıyoruz yolculuk yapacaksın" diye bir cevap aldım. Daha fazla uğraşmamak adına razı oldum. Aynı zamanda benim bisikletime çok yer kaplıyor diye laf eden muavin benim valizimden büyük 2 adet kargoyu aracın bagajına koydu? Aynı zamanda aracın bagajında bir valiz kadar büyük karton bir kutuda civcivler tanınıyordu. Diğer yolcu alımında fotoğrafını çekmeye çalışıp şikayet edeceğim. Bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Yine de elimden geldiğince uğraştırmaya çalışacağım.

Bu arada firmanın ismi Süha. Bir arkadaşım binip memnun kalmıştı diye tercih etmek istedim. Tavsiye etmem.

Şans dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim...

Çok sıkıntı yaşadım bu durumdan. Ama hem bisiklet zarar görmesin hemde para vermek istemiyorsanız 20 inch katlanır bisiklet çözüm olur. Bavul diye yutturup, Katlayıp Siyah Kılıfınada koyduk mu, hiçbirsey anlamazlar rahat rahat yolculuğa çıkarız.

• Beğen
Bu arada firmanın ismi Süha. Bir arkadaşım binip memnun kalmıştı diye tercih etmek istedim. Tavsiye etmem.

Şans dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim...

Kayseri yıllarımın katili Süha! Boşanan karı koca arasındaki boy ölçüşme yüzünden kurulan firma...😂

Geçmiş olsun ne diyelim 🤷

Firmalara göre değil de şoförleri göre farklılık gösteriyor. Allah iyilerle karşılaştırsın.
Ben bilet almadan bisiklet pazarlığını giriyorum genelde etkili oluyor.

Bize bu sorunu yaşatan kişilerin en kısa zaman da yuvaları yıkılır ve evsiz parasız kalırlar umarım.

bulunduğunuz şehirdeki tanıdığınız bir bisikletçiye gidip onunla konuşsanız. Ordan satınalma gibi yapıp kargoya verseniz ve gideceğiniz şehre gönderseniz, sanki hem daha güvenilir hem de daha ucuza gelir gibi.
Bir de bu "vampir" muavinin ve şoförlerle uğraşmazsınız.

Bireysel oalrak kargoya verirsenin çok yüksek mebla çıkabiliyor ama bisikletçilerin anlaşması olduğu için düşük ücret çıkabilir.

Mesela decathlondan bir seçip kargoya baktığımda 23 lira karbo bedeli çıkardı.
Orası bu işe girmeyebilir ama bisiklet dükkanlarında da yine kabul edilebilir ücretler çıkabilir.

Edit : tanıdık bir bisiklet dükkanıyla konuştum konuyu. Onlarda da 700-800 civarı çıkıoymuş kargo bedeli. Yani bu fikir pek işe yaramadı...

Son düzenleme:
Bisikleti otobüsün bagajına yerleştirip, otobüs hareket ettikten sonra ancak rahat bir nefes alıyorsun. Her firma hatta her firmadaki şoför ve muavin farklı hareket edebiliyor. Bu kadar değişken varken bir bisikletli nasıl rahat edebilir bilemiyorum. Bir önceki yorumdaki arkadaşın belirttiği gibi, vampir muavin ve vampir şoförlerle işimiz zor vesselam...

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan ve Atasoy
Antalya Kumluca arsında çalışan otobüste defalarca katlanır bisiklet taşıdım. Bir tane "uyanık" "bir yolcu parası isterim" deyince "tamam o zaman gitmiyorum. Senide şikayet edeceğim" deyip otobüsün fotoğrafını çektim. Hemen çark etti.

Bu belirsizlik cok rahatsiz ediyor ama bisikletle binmeden de edemiyoruz. Bende tecrubelerimi yazayim.

1 ay once Sakarya dan Ankaraya bisikletimi goturdum. Sakarya Vib telefonla aradim sordum. Kaptana sorun filan dedi. Kaptana nasil ulasirim dedim. Telefonunu verdi. Aradim biraz nazladiktan sonra aliriz dedi. Oyle bindim ucret talep etmediler. ( on teker sokuk gidonu kadroya paralel cevirmis halde)

Bugunde Bafradan Ankaraya ozgul bafra diye bir firmaya bindim bisikletimle(suan otobuste yaziyorum) aradim daha oncesinden ofislerini ‘alirlar ama 100-200 isterler dedi. Erkenden gelip on tekeri sokup, gidonu kadroya dogru katlayinca muavin bisi demeden ic tarafa koydu. Ucret talep etmedi.

isin ozu iki seferdir sorun cikmiyor. Hayirlisi bakalim. Adam gibi kural koysalar, bisiklet tasinir su sartlarda diye ama yok.

isin ozu olay kaptan ve muavininde bitiyor.

bu sayfada tecrubelerimizi yazarsak firmalari en azindan tanimis olur, gardimizi alarak gideriz.

kamil koc oldugu yerde kamil koc tercih etmek lazim

@s0n3r yanınızda bavul var mıydı yoksa sadece bisikletle mi bindiniz? Eğer bavul olduğu halde ücret almadılarsa cidden çok şanslısınız. Eğer yanınızda bavul yoksa da ücret alma hakları zaten yok. 30kg bagaj sınırı var, o sınırı geçmedikçe bir şey talep edemezler.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Senol
Şans işi olduğu kadar aracın bagaj doluluk durumuda ücret istemeleri durumunu etkiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@s0n3r yanınızda bavul var mıydı yoksa sadece bisikletle mi bindiniz? Eğer bavul olduğu halde ücret almadılarsa cidden çok şanslısınız. Eğer yanınızda bavul yoksa da ücret alma hakları zaten yok. 30kg bagaj sınırı var, o sınırı geçmedikçe bir şey talep edemezler.
Bir sırt çantam vardı hocam. Onu yanıma aldım zaten.
Bir arkadaş yazmış, boş otobüsleri tercih etmek lazım bir de ilk gidip bisikleti yerleştirmek lazım. Sonradan gitseniz adam valizleri dizmiş oluyor. O zaman zart zurt edebilirler.

• Beğen
Geri