Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

selam arkadaslar bisiklet alıcam fikrim yok yardımlarınızı bekliyorum.:)

emre topal

Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar bisiklet almak istiyorum minimum 1200 maximum 1900 taş catlasin 2000 olsun aklımda bikaç tane model var onları sayayim
Trek fx 7.2
Merida speeder t2-d
Merida ride 90
Specialized sirrus sport( pek yatkın degilim )

Amacım aklımda olan uzun mesafe rahat keyifli sürüş tarzı yapmak , dikkatli hız yapmak yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim şimdiden :)

Scudo
Trek fx 7.2 alabilirsin forumda çoğu kişide var memnun kalırsın

Oncelikle bilgini paylaştığın için teşekkürler ben merida speeder t2d düşünüyordum ama trex de ingilizce olduğu için pek anlamadım özelliklerini pek fark yok yada bikaç adım önde ise ona yoneleyim ne dersin ? :)

Yardım edebilecek varmı acaba hangisini seceyim
Merida Speeder T2 D
Merida Ride 90
Trek Fx 7.2
Cevaplarınızı bekliyorum bide boyum 1 83 kilom 94 bu önümüzdeki hafta ici alacağım öneri bekliyorum

@emre topal

Merida ride 90 yol bisikleti ve drop bar.T2-D şehir ve tur bisikleti olarak geçiyor.İkisininde 2014 modellerini gördüm.İkiside çok güzel.Çoğunlukla nerede kullanacağına karar vermen gerekir ki bisikletini seçebilesin.Drop bar takıntın yoksa eğer T2-D den memnun kalırsın ve bagaj-çamurluk bağlantıları da var.Yine de gönlünün yakın olduğunu seçmelisin.Memnun kalman için sevmen gerekir.

Sanırsam ride 90 ın pedalı yok o bisikleti alındığı zaman iyi bir pedal almak gerekir taksitle alacağım için 0 alıcam pahalıya gelecek
Asfalt caddelerde uzun yollarda kafa dağıtmak için hobi amaçlı kullanacagım bu arada hic yol bisikleti kullanmadim o dropbar ı kullanmak istedigim icin onu kafama sokmustum donanımlarından pek anlamiyorum eşit derseniz t2 d almayi planlarim Teşekkürler bekliyorum

Yol bisikletine şehir içinde gerek yok dropbar a alışmak zor iş adam gibi bisiklet kullanmamış adam öyle eğilip kalkamaz direk önce bir şehir bisikleti sonra hız için yol bisikleti T2 veya T2-D alınmalı.

Anladım cok teşekkür ederim son sorum daha olacak sizce trek fx 7.2 mi dersiniz yoksa Merida t2 mi almalıyım bide t2 nin t2-d ile arasında 100 dolar fark var hidrolik fren haricinde başka farki varmı hangisini tercih edeyim

@emre topal

Kafanıza drop bar'ı bir zamanlar soktuğunuzu söylüyorsunuz.Kafanızdan çıkardığınıza emin iseniz T2-D veya T2 alabilirsiniz.Ben emin olamadığımdan T3-D den 4 ay sonra drop barlı Cyclocross-4 aldım.Drop bar'a bir kaç kullanımdan sonra alışıyorsunuz.Donanımdan ziyade geometrik ve kullanım farklılıklarına bakmanız daha doğru olacaktır.Karar vermedeki en büyük etken budur.Alacağınız bisiklette nekadar sıklıkta,nerde,ne için soruları nın cevabı size doğru seçimde yardımcı olacaktır.

Uzun turlardaki amaç önemlidir.Seyahat amaçlı uzun turlarda sırt çantası hiç olmaz.Bütün ağırlığı bisikletin taşıması gerekir.O yüzden bagaj seti,heybe çanta,Brooks marka gibi rahat sele,konforlu sürüşler için açı ayarlı gidon boğazı, kelebek gidon,ergonomik elcik aparatları gerekir.Disk fren ağır yük için tavsiye edilmiyor.Örümlü jantlar genelde hafif yükler için daha iyi olur.Akort ayarı yapmada zorluk çıkarıyor. Merida speeder t2 d serisinin kadro ve maşası hariç donanım seti bana göre pek uygun gelmedi. Trek fx serisinin hard case patlamaya dirençli lastik olması,ergonomik elcik,jant seti,v-fren oldukça avanjlıdır. Merida'nın parlak ve siyah ana renkli boyası daha çekici gelebilir.Trek fx mat boyalı gözüküyor.İnternetten bakmakla gerçeği kıyaslamak arasında çok fark var.Trek fx canlı görmek daha başkadır.

• Beğen
Tepkiler: emre topal
Dostum sen Trek markasina mi yönel bence demek istedin ? O kısımda da soru olacak sence trek fx 7.2 zorlarsan fx 7.3 mü tercih edeyim ? :))

@emre topalBence zorlayın Trek fx 7.3 alın asla pişman etmez fx 7.1 kullanıyorum ve çok memnunum....

• Beğen
Bide arkadaşlar bisikleti en kısa sürede mi almalıyım yoksa mart Mayıs gibimi malum dolar euro artio iniyo

@emre topalMart - Mayıs arası bisiklet satıcılarının en sevdiği aylar bu aylara kalmayın hemen alın dolar euro artık düşüş yapmaz daha da yükselir ne kadar erken alırsanız o kadar kar edersiniz bir de biz forum da düzgün Türkçe yazmaya gayret ediyoruz siz de gayret edin lütfen....

@emre topalMart - Mayıs arası bisiklet satıcılarının en sevdiği aylar bu aylara kalmayın hemen alın dolar euro artık düşüş yapmaz daha da yükselir ne kadar erken alırsanız o kadar kar edersiniz bir de biz forum da düzgün Türkçe yazmaya gayret ediyoruz siz de gayret edin lütfen....

Bence trek fx 7.1 işini görür.Fazla para harcama geri kalan parana kask ,eldiven, bagaj ,matara ,matara kafesi ön arka lamba, sele çantası ve tamir takımları alırsın.

• Beğen
Forumda yeni olduğum için ve telefondan bağlı olduğum için zor oluyordu uyarını değerlendireceğim teşekkürler , hocam imkanım varken iyi bisiklet alayım diyorum malum dolar euro yükseliyor Harlem shake gibi durumu belli değil aksesuar sonrada alınır düşünceniz ve yorumunuz için teşekkürler...

Geri