Scudo Sports

Sele ağrısına basit bir çözüm...

serdar080

Üye
Tepki
41
İsim
Serdar Barış
Yaklaşık 2 yıldır yol bisikleti kullanıyorum ve beni en çok zorlayan konu belli bir mesafeden sonra uzun turlarda sanki sele değil bir bıçağın üstünde oturuyorum.
Eğer kaliteli bir şey almadıysanız pedli tayt ta yine belli bir süre işe yarıyor. Bana hep derlerdi lastik havasını iyi vur lastik sert olsun daha hızlı gidersin.
Lastik sert olunca en ufak sarsıntıyı içimde hissediyordum.
Neyse çok uzatmayayım eğer selenin sizi ortadan ikiye bölmesini istemiyorsanız lastiklerin havasını biraz indirin ne çok ne az olsun kendinize göre ayarlayın.
Bu şekilde taytsız 60 km yol gittim ve en ufak acı hissetmedim, keşke daha önce akıl etseydim popom bana dava açsa haklı.
herkese iyi forumlar :)

Scudo
sele ağrısı için bacak arasına havluda bayağı işe yarıyormuş... darbeyi emme açısından

• Beğen
Tepkiler: serdar080
sele ağrısı bisiklette kaçınılmaz. Bu durumu uzun mesafelerde kaliteli seleler kullanarak giderebiliriz. yoksa havlu yada ped kısa süreli çözümler olacak

Kaliteli sele den ziyade selenin genişliği ile sizin kalça kemiği ölçünüzün uygun olup olmadığı çok daha önemli, kısaca kemik aralığınızı ölçün ve buna uygun sele alın (yeni sele fiyatı çok gelirse ikinci el bakın) konu ile alakalı Çağrı tetzioğlu'nun hazırladığı gayet güzel videolar var izlemenizi öneririm.

Sele ağrısı genelde fit ile alakalı. Hafif ve güçlü kişilerde seleye olan baskı zaten az. Kollara olan basınçla seleye olan basıncı dengelemek gerekli.

En fazla 4-4,5 saatlik sürüşlerim oldu. Diyeceğim o ki makul fiyatlı iyi bir sele 2-3 saate kadar idare ediyor. Üzeri için ne gerekir bilemiyorum. Çok iyi seleler (brooks vs) ve kremler belki daha uzun idare ediyordur. benim tavsiyem fit ve antrenmanlı olmak. Antrenmanlı oldukça süre uzuyor. Ama şunu da gözden kaçırmamak lazım, daha uzun süre sürmeye ne gerek var? Bence çok fit olmadıkça 100 km ve üzeri mesafeler çok anlamlı değil. 20 yıl sonra bir doktor, çok zorlamışsınız o yüzden böyle olmuş demesin derim.

Merhaba,

Uzun zaman sonra tekrar bisiklet sürmeye başladım.
Eski sürmemin üzerinden yaklaşık 15-20 kilo olarak bu sürece şuan trainer üzerinde başladım fakat ilk sürüşte daha başlangıcında inanılmaz bir selenin acıtması ile başladım.
Altımda bisiklet taytı olmasına rağmen işe yaramadı.
Bunun hakknıda bir önerisi olan var mı?

Not: 1.5 sene önce sürüyordum o zaman bike fit yaptırmıştım.

Merhaba,

Uzun zaman sonra tekrar bisiklet sürmeye başladım.
Eski sürmemin üzerinden yaklaşık 15-20 kilo olarak bu sürece şuan trainer üzerinde başladım fakat ilk sürüşte daha başlangıcında inanılmaz bir selenin acıtması ile başladım.
Altımda bisiklet taytı olmasına rağmen işe yaramadı.
Bunun hakknıda bir önerisi olan var mı?

Not: 1.5 sene önce sürüyordum o zaman bike fit yaptırmıştım.

alışırsın , zamanla azalır ama bitmez.

Merhaba, kuba speedligt elektrikli bisikletim var, amortisör yok 2 km bile sürmeye çalıştığımda kasisler tümsekler hem belime hem malum yerlere ciddi acı bırakırdı, ama selenin altına koyduğum bu yay ile şuan özellikle kasis çukur arıyorum eğlenmek için. Müthiş fark oluşturdu, muhakkak deneyin, sele sağa sola dönüyor ama sele kanalına ince bir hat açtırıp boruyu sabitleyebilirsiniz.

Sürtünmeyi ve sesi yok etmek için de sele borusuna gress sürün.

@fathwow
@serdar080
@dryakup23

Dosyalar

• IMG-20250109-WA0007.jpg
    IMG-20250109-WA0007.jpg
    26,8 KB · Okunma: 32
  • Hahaha
Tepkiler: Amanita
Merhaba, kuba speedligt elektrikli bisikletim var, amortisör yok 2 km bile sürmeye çalıştığımda kasisler tümsekler hem belime hem malum yerlere ciddi acı bırakırdı, ama selenin altına koyduğum bu yay ile şuan özellikle kasis çukur arıyorum eğlenmek için. Müthiş fark oluşturdu, muhakkak deneyin, sele sağa sola dönüyor ama sele kanalına ince bir hat açtırıp boruyu sabitleyebilirsiniz.

Sürtünmeyi ve sesi yok etmek için de sele borusuna gress sürün.

@fathwow
@serdar080
@dryakup23
Mantık güzel de pek sağlıklı ve güvenli değil sanki. Bence selenizi değiştirin yada decathlonda gerçekten süspansiyonlu sele borusu var onu deneyin. Lastiklere havayı çok basıyor da olabilirsiniz. Lastik üzerindeki psi aralığındaki küçük değere yakın yada orta değerde hava basıp da deneyin.

• Beğen
Tepkiler: zn_volkan
Bunları denedim, amortisörlü sele borusu ile sele de değişmesi gerek benim bisiklete uygun bulamadım, bulursam uygun bişey kesinlikle denerim çok keyifli,

Şimdilik kanal ile sabitledim, güvenli sürüş için bu gerekli.

Çok memnunum tavsiye için teşekkür ediyorum.

Bunları denedim, amortisörlü sele borusu ile sele de değişmesi gerek benim bisiklete uygun bulamadım, bulursam uygun bişey kesinlikle denerim çok keyifli,

Şimdilik kanal ile sabitledim, güvenli sürüş için bu gerekli.

Çok memnunum tavsiye için teşekkür ediyorum.
Bende amortisörlü var ama çapı kurtarır mı bilmiyorum sizinkini

Geri