HakanAydn
Forum Bağımlısı
- Kayıt
- 21 Ocak 2020
- Mesaj
- 2.399
- Tepki
- 6.162
- Şehir
- Mugla
- İsim
- Hakan
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Specialized
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Aslında sizin tercihiniz de gayet mantıklı ama ben formayı sürekli kontrol etmek, cebime koyduklarım düştü mü düşecek mi, formanın cebi mi yırtılacak vs konuları beni sele altı çantasına itti... Aslında suluklardan birini hatta kadroda yeri varsa 3. Suluk kafesi yerine bile böyle bir taşıyıcı kullanılabilir..Eskiden olmazsa olmaz aksesuarımdı ama, Co2 tüp, doldurucu, yama, levye ve bir adet iç lastiği toparlayacak bir organizeri katlayıp arka cepte taşımak daha cazip geliyor artık. Kadroda taşımak istediğim tek şey matara ve ışıklar.
Bu şekilde 5 gün yol gittim. Uçmakdere, kaz dağları gibi uzun soluklu yokuşları çıktım bu şekilde, hiç rahatsız etmedi.Selamlar.
Ben de aynı konuda kararsızım. Gravel için sele altı 10 lt civarı bu çantayı düşünüyorum ama bu tür çantalar yolda sağa sola çok sallanır mı, rahatsız eder mi, kullanan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
PACK2RIDE Inova Light (link)
0,6 LT hacimli kullaniyorum, kilitli pedalla, temas, sallanma vs olmuyor. İçine yedek buff gibi ince hafif bir malzeme koyarak sikistiriyorum malzemelerden ses de gelmiyor boylelikle. .@SerdarCYCoo2Bursa çanta sallanmıyor ama tam dolu olmadığı için içindekiler kasislerden falan geçerken sallanıp şıngırdıyor. Şuan normal pedal kullanıyorum çanta bazen bazen bacaklara temas ediyor kilitli pedal ile nasıl olur bilmiyorum
Sele altı çantası daha önce kullanmadım. Kadro üstü çantası kullanıyorum içi epey bir şey alıyor. Eğer almayı düşünürsen linkini bırakıyorum. Eve gittiğimde ise fotoğraflar paylaşırım.Herkese keyifli forumlar.. Yol bisikletleri için fonksiyonu hacminden daha fazla olan sele altı çanta konusunda bilgisi, tecrübesi olanlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum. Banka kartı, alyan seti, elektrik bandı, 2 yama, 2 adet lastik sökme aparatı dışında mentollü şeker ya da biraz bozuk para ve telefonu alacak kadar ve belki de 1-2 tane jel sığacak kadar malzemeyi toparlayacak bir sele altı çanta arıyorum. Cırt cırtlısı mı makbuldür, civatalı askısı olan mı ışıklısı da var, vs vs.. 0.6/1 lt arası, su geçirmez özellikli hatta ışığı ya da reflektörü olan ne önerirsiniz?
Ben şunları kullanıyorum.. Vaude olanı daha aktif kullanıyorum hafif daha geniş. 2 iç lastik, 2 Co2 patronu ve aparatı, 2 ad plastik levye, alyan seti koyabiliyorum içine. Lezyne biraz daha ufak tek iç lastik ile kalan malzemeleri koyabiliyorum ayrıca seleden çıkarıp takması daha kolay.Herkese keyifli forumlar.. Yol bisikletleri için fonksiyonu hacminden daha fazla olan sele altı çanta konusunda bilgisi, tecrübesi olanlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum. Banka kartı, alyan seti, elektrik bandı, 2 yama, 2 adet lastik sökme aparatı dışında mentollü şeker ya da biraz bozuk para ve telefonu alacak kadar ve belki de 1-2 tane jel sığacak kadar malzemeyi toparlayacak bir sele altı çanta arıyorum. Cırt cırtlısı mı makbuldür, civatalı askısı olan mı ışıklısı da var, vs vs.. 0.6/1 lt arası, su geçirmez özellikli hatta ışığı ya da reflektörü olan ne önerirsiniz?
0,6 LT hacimli kullaniyorum, kilitli pedalla, temas, sallanma vs olmuyor. İçine yedek buff gibi ince hafif bir malzeme koyarak sikistiriyorum malzemelerden ses de gelmiyor boylelikle. .
Kullandigim urun; BTWIN Sele Çantası - M Boy - 0,6L - Siyah - 500
185,00₺
(link)
İthal markalarda, 300/850 TL bandinda daha spesifik urunlerde var butce uygunsa
İlave, yama kiti, mini çakı, mini çakmak, anahtar vs.. 🙂(link)
(link)
(link)
(link)
tam olarak sarsıntısız giriyor, kullanıyorum, tavsiye ederim.
Dipçe: Alıntı yaparak yazmak özellikle telefondan çok zormuş, umarım becerebilmişimdir.
bende 10 lt'lik sele altı çantalardan var. öncelikle sürüş öncesinde çantayı normal biçimde bağladığınızda zaten sıkı biçimde sabitlenmiş oluyorlar. bu tarz uzun çantaları doldurdukça sallanma artar. atıyorum siz 2 litrelik alan kullandığınızda sallanmaz bile ama sonuna kadar doldurursanız ani fren yapmanız gereken bir yerde illa sallanır tabi. ona dikkat etmeniz lazım. bendeki 10 ltlik çantayı ben 5 yıldır kullanıyorum muhtemelen ama 4-5 kere anca full doldurmuşumdur. öyle bile sürdüğümüde ortalama 20 km hızda çok sallandığını hissetmedim açıkçası. bacaklara temas konusuna gelirsek. ben hiç karşılaşmadım. zaten sele arkasına doğru uzanıyor çanta. en riskli olabilecek şey çantanın ipleri jantlara değebilir ama onu da sürüş öncesinde kontrol edin mutlaka yada en başında iplerin uzunluğunu ayarlayın.@Wéndigo23 çok teşekkürler bilgi için.. Gayet açıklayıcı oldu.. Eminim başka kimseler de nasiplenecektir.. Benim sele altı çantalarda merak ettiğim diğer konu da sürüşte aşırı sallanıyorlar mı ve bacaklara temas ediyorlar mı? Sizdeki gayet işlevsel..