Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele altı çanta

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
Scudo
Herkese keyifli forumlar.. Yol bisikletleri için fonksiyonu hacminden daha fazla olan sele altı çanta konusunda bilgisi, tecrübesi olanlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum. Banka kartı, alyan seti, elektrik bandı, 2 yama, 2 adet lastik sökme aparatı dışında mentollü şeker ya da biraz bozuk para ve telefonu alacak kadar ve belki de 1-2 tane jel sığacak kadar malzemeyi toparlayacak bir sele altı çanta arıyorum. Cırt cırtlısı mı makbuldür, civatalı askısı olan mı ışıklısı da var, vs vs.. 0.6/1 lt arası, su geçirmez özellikli hatta ışığı ya da reflektörü olan ne önerirsiniz?

Selamlar.
Ben de aynı konuda kararsızım. Gravel için sele altı 10 lt civarı bu çantayı düşünüyorum ama bu tür çantalar yolda sağa sola çok sallanır mı, rahatsız eder mi, kullanan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?

PACK2RIDE Inova Light (link)

@SerdarCYCoo2Bursa semçantanın ürününü kullanıyorum büyüklük olarak fena değil içine yedek iç lastik, yama takımı, izole bant. 3 levye powerlink ayırma pensi, alyan takımı ve 80 gr helva sığdırdım daha da ufak tefek şeyler alır IMG_20230317_215450_318.jpg
IMG_20230317_215457_977.jpg
IMG_20230317_215509_758.jpg

@Wéndigo23 çok teşekkürler bilgi için.. Gayet açıklayıcı oldu.. Eminim başka kimseler de nasiplenecektir.. Benim sele altı çantalarda merak ettiğim diğer konu da sürüşte aşırı sallanıyorlar mı ve bacaklara temas ediyorlar mı? Sizdeki gayet işlevsel..

• Beğen
Tepkiler: Wéndigo23
Eskiden olmazsa olmaz aksesuarımdı ama, Co2 tüp, doldurucu, yama, levye ve bir adet iç lastiği toparlayacak bir organizeri katlayıp arka cepte taşımak daha cazip geliyor artık. Kadroda taşımak istediğim tek şey matara ve ışıklar.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Eskiden olmazsa olmaz aksesuarımdı ama, Co2 tüp, doldurucu, yama, levye ve bir adet iç lastiği toparlayacak bir organizeri katlayıp arka cepte taşımak daha cazip geliyor artık. Kadroda taşımak istediğim tek şey matara ve ışıklar.
Aslında sizin tercihiniz de gayet mantıklı ama ben formayı sürekli kontrol etmek, cebime koyduklarım düştü mü düşecek mi, formanın cebi mi yırtılacak vs konuları beni sele altı çantasına itti... Aslında suluklardan birini hatta kadroda yeri varsa 3. Suluk kafesi yerine bile böyle bir taşıyıcı kullanılabilir..

Selamlar.
Ben de aynı konuda kararsızım. Gravel için sele altı 10 lt civarı bu çantayı düşünüyorum ama bu tür çantalar yolda sağa sola çok sallanır mı, rahatsız eder mi, kullanan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?

PACK2RIDE Inova Light (link)
Bu şekilde 5 gün yol gittim. Uçmakdere, kaz dağları gibi uzun soluklu yokuşları çıktım bu şekilde, hiç rahatsız etmedi.
Çantayı doğru şekilde yerleştirmek ve kadroya bağlamak (çantanın kayışlarının 72B4E279-EB45-4ACD-89CB-0A86CE3DDE6E.jpegkonumu bunu çok iyi yapmanızı sağlıyor) önemli.

Ben tavsiye ederim.

Son düzenleme:
@SerdarCYCoo2Bursa çanta sallanmıyor ama tam dolu olmadığı için içindekiler kasislerden falan geçerken sallanıp şıngırdıyor. Şuan normal pedal kullanıyorum çanta bazen bazen bacaklara temas ediyor kilitli pedal ile nasıl olur bilmiyorum

• Beğen
@SerdarCYCoo2Bursa çanta sallanmıyor ama tam dolu olmadığı için içindekiler kasislerden falan geçerken sallanıp şıngırdıyor. Şuan normal pedal kullanıyorum çanta bazen bazen bacaklara temas ediyor kilitli pedal ile nasıl olur bilmiyorum
0,6 LT hacimli kullaniyorum, kilitli pedalla, temas, sallanma vs olmuyor. İçine yedek buff gibi ince hafif bir malzeme koyarak sikistiriyorum malzemelerden ses de gelmiyor boylelikle. .
Kullandigim urun; BTWIN Sele Çantası - M Boy - 0,6L - Siyah - 500
185,00₺
(link)

İthal markalarda, 300/850 TL bandinda daha spesifik urunlerde var butce uygunsa

Herkese keyifli forumlar.. Yol bisikletleri için fonksiyonu hacminden daha fazla olan sele altı çanta konusunda bilgisi, tecrübesi olanlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum. Banka kartı, alyan seti, elektrik bandı, 2 yama, 2 adet lastik sökme aparatı dışında mentollü şeker ya da biraz bozuk para ve telefonu alacak kadar ve belki de 1-2 tane jel sığacak kadar malzemeyi toparlayacak bir sele altı çanta arıyorum. Cırt cırtlısı mı makbuldür, civatalı askısı olan mı ışıklısı da var, vs vs.. 0.6/1 lt arası, su geçirmez özellikli hatta ışığı ya da reflektörü olan ne önerirsiniz?
Sele altı çantası daha önce kullanmadım. Kadro üstü çantası kullanıyorum içi epey bir şey alıyor. Eğer almayı düşünürsen linkini bırakıyorum. Eve gittiğimde ise fotoğraflar paylaşırım.

(link)

• Beğen
Ben şunları kullanıyorum.. Vaude olanı daha aktif kullanıyorum hafif daha geniş. 2 iç lastik, 2 Co2 patronu ve aparatı, 2 ad plastik levye, alyan seti koyabiliyorum içine. Lezyne biraz daha ufak tek iç lastik ile kalan malzemeleri koyabiliyorum ayrıca seleden çıkarıp takması daha kolay.

(link)

(link)

Screenshot 2023-03-18 at 17-35-12 Vaude Race Light XL Saddle Bag - black.png

Screenshot 2023-03-18 at 17-34-14 Lezyne Micro Caddy QR Saddle Bag - black.png

• Beğen
0,6 LT hacimli kullaniyorum, kilitli pedalla, temas, sallanma vs olmuyor. İçine yedek buff gibi ince hafif bir malzeme koyarak sikistiriyorum malzemelerden ses de gelmiyor boylelikle. .
Kullandigim urun; BTWIN Sele Çantası - M Boy - 0,6L - Siyah - 500
185,00₺
(link)

İthal markalarda, 300/850 TL bandinda daha spesifik urunlerde var butce uygunsa

(link)
(link)
(link)
(link)

tam olarak sarsıntısız giriyor, kullanıyorum, tavsiye ederim.

Dipçe: Alıntı yaparak yazmak özellikle telefondan çok zormuş, umarım becerebilmişimdir.

(link)
(link)
(link)
(link)

tam olarak sarsıntısız giriyor, kullanıyorum, tavsiye ederim.

Dipçe: Alıntı yaparak yazmak özellikle telefondan çok zormuş, umarım becerebilmişimdir.
İlave, yama kiti, mini çakı, mini çakmak, anahtar vs.. 🙂

Decathon M boy çantayı ben de kullanıyorum bu saydıklarınız rahat sığıyor çırtları güzel ve sağlam o yüzden yolda ses sarsıntı yapmıyor.

Bence bu çantayı da değerlendirin.
300 - 600 - 900 - 1200 modelleri varmış.
Ben henüz kullanmadım ama 900 olanını düşünüyordum.
Sele borusu tarafından ince olup, arkaya doğru genişleyen bir yapısı var.

(link)

1679296521010.png

• Beğen
20221105_144107_HDR(1).jpg
Bendeki sele altı çanta. 12 litre hacmi var. İçine mont vs. koyuyorum akşam giymek için.
(link)

@Wéndigo23 çok teşekkürler bilgi için.. Gayet açıklayıcı oldu.. Eminim başka kimseler de nasiplenecektir.. Benim sele altı çantalarda merak ettiğim diğer konu da sürüşte aşırı sallanıyorlar mı ve bacaklara temas ediyorlar mı? Sizdeki gayet işlevsel..
bende 10 lt'lik sele altı çantalardan var. öncelikle sürüş öncesinde çantayı normal biçimde bağladığınızda zaten sıkı biçimde sabitlenmiş oluyorlar. bu tarz uzun çantaları doldurdukça sallanma artar. atıyorum siz 2 litrelik alan kullandığınızda sallanmaz bile ama sonuna kadar doldurursanız ani fren yapmanız gereken bir yerde illa sallanır tabi. ona dikkat etmeniz lazım. bendeki 10 ltlik çantayı ben 5 yıldır kullanıyorum muhtemelen ama 4-5 kere anca full doldurmuşumdur. öyle bile sürdüğümüde ortalama 20 km hızda çok sallandığını hissetmedim açıkçası. bacaklara temas konusuna gelirsek. ben hiç karşılaşmadım. zaten sele arkasına doğru uzanıyor çanta. en riskli olabilecek şey çantanın ipleri jantlara değebilir ama onu da sürüş öncesinde kontrol edin mutlaka yada en başında iplerin uzunluğunu ayarlayın.

IMG_20230314_170058.jpg
Decathlondaki riverside 2,5lt sele altı çanta da birçok şey alıyor. Kısa turlarda içine yeterli şeyleri alıyor

Dağ bisikletim için sele altı veya sırıtmayan ona alternatif bir çanta önerebilir misiniz? Bir tane sele altı çanta aldım suluk yeride olan, içine telefon cüzdan anca sığıyor, suluk da koyarsan hiç yer kalmıyor. Pompa, yedek iç lastik(29X2.25), levye, telefon, cüzdan gibi şeylerin sığabileceği bir boyutta çanta var mı?

Geri