Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele borusu çapı için adaptör kullanmak?

@Hakan Ergül Ne olursa olsun adaptör kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Adaptör takılmış sele borusu, kadroda "arka boruya (ing. seattube) az girmiş sele borusu" etkisi oluşturuyor ve arka boru-üst boru (top tube)-arka sütun (seatstay) lerin birleşme noktasında anormal bir momente sebep oluyor. Ben olsam o riski almazdım.
Kim bu sebepten kırmış kadroyu. Zaten o adaptöru 10cm ve üzeri yapmak gerekiyor. Sele borusunda da 10cm içeride bırakın yazıyor.

Scudo
Kim bu sebepten kırmış kadroyu. Zaten o adaptöru 10cm ve üzeri yapmak gerekiyor. Sele borusunda da 10cm içeride bırakın yazıyor.
10 cm yeterli değil. Özellikle de seleyi fazla yüksek kullanan ağır kişilerde.

@Hakan Ergül Ne olursa olsun adaptör kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Adaptör takılmış sele borusu, kadroda "arka boruya (ing. seattube) az girmiş sele borusu" etkisi oluşturuyor ve arka boru-üst boru (top tube)-arka sütun (seatstay) lerin birleşme noktasında anormal bir momente sebep oluyor. Ben olsam o riski almazdım.
Şu adaptörlerin uygun ölçüde olanından temin edip kullanabilirsiniz:
(link)
(link)
(link)
(link)

29.8 > 30.8 adaptör göremedim aralarında ama bulunabilir, hatta yapılabilir. Önemli olan çapı 1 mm daraltması ve kadronun içine kaçmayacak üst kıvrıma sahip olması.
peki 29.8 i direkt adaptörsüz kullanamazmıyım sıkıntı olurmu

peki 29.8 i direkt adaptörsüz kullanamazmıyım sıkıntı olurmu
Sıkıntı olur. O boşluğu dolduracak bir şey lazım. Kadro sıksa bile vidanın olduğu taraftan sıkar, diğer taraflar tam dairesel olarak kavramaz, hem sürekli içeri kaçan, hem sürekli her yöne hafif hafif sallanan bir boru olur.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Ergül
Geri