Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele borusu genelde çizik midir?

Kaan Aslan

Aktif Üye
Tepki
56
Arkadaşlar dikkatimi çekiyor bisikletçilerde. Sele borularının boyları yükseltildiğinde dışarı çıkan kısım hep çizik oluyor.

Bu normal midir? Yani üst düzey bir bisiklet alırken bile borunun dip kısmında çizikler oluyor mudur?

Scudo
Oluyor, estetik olarak kaygı uyandırsa da normal bir durum.

Yeni bisikletler kutularından çıktıklarında sele boruları hiç monte edilmemiş olduğundan çiziksiz olmaları olası. Ama mesela benim için, sele borusunun üzerinde makul miktarda çizik bulunması sorun teşkil etmez sanıyorum.

Marka/model bilmiyorum, Geotech Race kadro ile beraber hediye olarak gelmişti sele borum. Bağlantı vidasının orda çok ufak harici bir çizik yok üzerinde. Ama eski bisiklette maşallah derin çizikler mevcuttu. Üstelik bunlar belirgin şekilde paslanıyordu da...

Gözlemlerime göre kadronun ve/veya sele borusunun kalitesi etkili bu çiziklerin derinliği ve görüntüsü konusunda.

• Beğen
Tepkiler: Kaan Aslan
@nsklc

Bazı sele boruları çok parlak oluyor, bunlarda çizik sorunu az oluyor kaygan olduğu için, ama daha önemli bir problem olan sele borusunun kadro içine kayma sorunu oluyor, hatta bazen böyle boruların sahipleri kaymasın diye zımpara ile vs boruyu biraz çiziyorlar :)

Siyah mat boruların pek şansı yok sanırım :) Yani boruyu takarkenki sürtünmeden bile çiziliyordur büyük ihtimalle.

@Kaan Aslan

Genelde öyle gibi, karbon borular üzeri kalın cilalı olduğundan boya soyulması olmuyor ve çizik daha az belli oluyor. Bir de karbon kadrolar pek çizmiyor boruyu, en iyi konbinasyon karbon kadro/karbon sele borusu...

Ya da en güzeli çizikleri takmamak da olabilir ;) Sanırım çiziklere karşı önlem almak zor. Hele ki mtb kullanıyorsak...

evt tabiki mtb kullanıyorsak çizklerimiz mutlaka olucaktır :d çok fazla kafaya takamaya gerek

Geri