Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele borusu hakkında

engin güner

Forum Bağımlısı
Tepki
703
Yeni aldığım bisiklette tipik olarak sele borusu kısa.Tabi benim boyumda fazlası ile uzun::D195 boyundayım bisikletimdeki borunun çapı 8,2cm uzunluğu 25 cm bunun 6 cm si içeride bu hali ile bile boyuma yetmiyor dizlerim bükülüyor.Sorum şu sele borularının maksimum uzunlukları ne kadar.Özel bir şey yapmam gerekir mi ?
en can alıcı noktası eğer bir parça değişimi yapacak isem ne tutar :)

Scudo
öncelikle sele borusu çapını yazın.kaç mm çapta.sele borularının boyları 40 cm yi bulanlar var.ancak her çapta bu kadar uzun olmayabilir.fiyata gelincede ikinci el bölümünden uygun bir ürün alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: engin güner
8,2cm nasıl bir ölçü oluyo anlamadım.

25,4
27,2
31,6

Umut dostum bir kısmını anlatmış geri kalanıda ben söyleyim.Öncelik sele borusunun uzunluğundan ziyade kadro boyuna bakmanız lazım.195 boyundayım dediğinize göre kadronuzun mınımum 20 ınch olması gerekır eğer bu boy ile 18 ınch kadroya bınıyorsanız sele borusunu ne kadar uzatırsanız uzatın verım alamazsınız hatta eklem ağrılarınız oluşur.İmkanlarım yok kadroyu değiştiremem diyorsanız da yapacak birşey yok Umutun söylediği gibi 40 cm ye kadar gördüm bende sele borusu. markası olmayan alımınyum borularda da 45 cm lık sele borusu görmüştüm kalınlıgı 27,2 olandı daha kalınlarda varmı bilmiyorum.

• Beğen
@umutkahraman

Aynı soruyu bende sormak istiyorum :)

@ferhat köse
Fotoğraf bulunamadı.
bisiklet bu :S
ölçü tekniğinin nasıl alındığını bilmediğim için özür dilerim çapını cm cinsinden ölçtüm.
kadro boyu 60 cm (ön boru uzunluğu)
son anda çapı buldum 25,4

@engin güner

Sen tahminimce sele borusunun çevresini ölçmüşsün çemberin cevre hesabından 2 pi r dersek =8,2 den senın sele borusu buyuk ıhtımal 27.2 veya 26,9 cıvarı bırsey :) ama bundan daha önemlisi o gösterdiğin kadro kesinlikle sana uygun değil. 40 cm lik sele borusu bulabılırsın bu kadroya ama vucudun cok orantısız durur bisiklet üstünde. imkanın varsa 20 ınch duz bir kadro almanı şiddetle tavsiye ederim.

• Beğen
@ferhat köse

evet borunun çevresini ölçtüm :D bunu yeni aldım daha iyi birşey alacak imkanım yok ya böye bineceğim ya da artık bisiklete veda edeceğim :(

@engin güner

Bisiklete veda etmektense zaten tahmınımce performan binişleri yapmıyacaksın o zaman bütçeyi zorlamaya da gerek yok 40 hatta 45 cm lık sele boruları var piyasada. zaten İstanbuldasın sanırım orada cok rahat bulursun. o sele borusundan al. forumda ergonomık ayarlar dıye bir başlık var aratırsan bulursun orayıda ıncele ve yenı sele borunu ona göre ayarla. bir sele borusu ıcın de bisikletten vaz gecme binmeye devam :)

@ferhat köse

elbette binmeye devam etmek isterim lakin sınırlı bütçem bir türlü olması gerekeni almama izin vermiyor :( dediğiniz gibi forumda aratacağım:) zürafa gibi uzun olmamın dez avantajları binerken sürekli ayakta olmamdan dolayı çabuk yoruluyorum.Oturcağım zamanda malum eklemlerim ağrı yapıyor tekrar teşekkür ederim inşallah bulurum yine sirkeciye yol göründü
son bir soru daha uzun boru takıldığında kadroyu zorlar mı

@engin güner

Sele borusunun üstünde işaret göreceksin max yukselti seviyesini gösterir eğer o işaret yoksa en az 8 cm si kadronun içinde kalacak sekılde kullanmanı tavsiye ederim.sele borusunu daha uzun kullanırsan kuvvet( senin ağırlığın) çarpı dik uzaklık(sele borusunun uzunluğu) prensibinden kadroya uygulanan kuvvet artacak ve cabuk kırılmasına sebep olacaktır.Tabi kırılan sele borusu değil kadroya girdiği yer olacaktır ki çok pis düşürür insanı ve bu kırılma yokuş aşağı 40 km hızla giderken olursa etkisi daha da fena olacaktır.

öncelikle sevgiler saygılar.
malumunuz dün bir katlanır bisiklet edinmiş bulunmaktayım lakin tek sıkıntı (şimdilik) sele borusunun 50 cm oluşu. maksimum seviyeninde altında tutunca (kadronun içinde biraz pay bırakmak için) geriye kalıyor 37 38 cm. şimdi size iki sorum var hazır olarak 30.9 çapında 65 70 cm uzunluğunda et kalınlığı normale göre daha kalın olan bir sele borusu varmıdır varsa nerede satılır. yok ise nerelerde yaptırabilirim. tanıdığı olan daha önce yaptırmış olan..??

Merhaba bende mtb bisikletimde kısa sele borusu uzunluğundan muzdaribim. Biraz araştırdım fakat en uzun 40 cm lik sele borusu bulabildim. En uzun kaç santime kadar sele borusu bulabilirim?

Merhaba karbon mtbmden 31.6 sele borusu çıkarıp 30.9 kullanabilirmiyim, bir sorun olurmu ve aynı şekilde 30.9 kullanılan bisiklete 31.6 takabilirmiyim?

Konuyu hortlatalım. Ben bir bisan trx8500 şehir bisikleti kullanıyorum. Seleyi en arkaya aldım fakat 2-3 cm daha geride olsa daha rahat hissedeceğim gibi duruyor. Kendimi biraz geriye kaydırıyorum ve daha iyi hissediyorum gibi. Bunu anlamanın yolları var, dizden aşşağıya düz bir şey saekıtıp bakılabiliyor ve pedala, yani tarak kemiğine denk gelmeli biliyorum.

Soeum şu: Seleyi daha geri alabileceğim bir aparat takabilir miyim? Var mıdır böyle bir aparat? Yani biraz uzatmak istiyorum geriye doğru. Bir tane gördüğüm bir şey vr ama spinning bisikletlerindeki parçaya benziyor. Şu parça

252948 dosyayı görüntüle

Konuyu hortlatalım. Ben bir bisan trx8500 şehir bisikleti kullanıyorum. Seleyi en arkaya aldım fakat 2-3 cm daha geride olsa daha rahat hissedeceğim gibi duruyor. Kendimi biraz geriye kaydırıyorum ve daha iyi hissediyorum gibi. Bunu anlamanın yolları var, dizden aşşağıya düz bir şey saekıtıp bakılabiliyor ve pedala, yani tarak kemiğine denk gelmeli biliyorum.

Soeum şu: Seleyi daha geri alabileceğim bir aparat takabilir miyim? Var mıdır böyle bir aparat? Yani biraz uzatmak istiyorum geriye doğru. Bir tane gördüğüm bir şey vr ama spinning bisikletlerindeki parçaya benziyor. Şu parça

252948 dosyayı görüntüle
Sele borularının setback denen geriye gitme değerleri farklı farklı oluyor. Daha fazla setback'i olan bir sele borusu düşünebilirsiniz.

fsa-k-force-spost-zoom_1_4.jpg

Eğer bunlar da kurtarmıyorsa zaten esas sorumlu kadro boyunun size uygun olmayışıdır. Bu seçeneği de atlamayın derim. Tabi umarım sele borusu ile çözebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Sele borularının setback denen geriye gitme değerleri farklı farklı oluyor. Daha fazla setback'i olan bir sele borusu düşünebilirsiniz.

252950 dosyayı görüntüle

Eğer bunlar da kurtarmıyorsa zaten esas sorumlu kadro boyunun size uygun olmayışıdır. Bu seçeneği de atlamayın derim. Tabi umarım sele borusu ile çözebilirsiniz.

Aslında kadro bir tık ufak denilebilir, denilemeyebilir de :) yani bu modelin 52-54 kadroları var sadece ve seleye kadar olan uzunluğun adı üstünde (52-54) 2cm olması dışında pek fark yok ki diğer bisikletlere göre bu modellerde aynı kadro boylarına göre büyük. Aslında pedala basışımda, dizimin kaldığı nokta dopru yani sıkıntı yok gibi ama ben bi tık geride olsa daha iyi hissedeceğim yani kendimi kaydırdığımda öyle hissediyorum. Teşekkğr ederim bilgi için. En azından arama yapabileceğim, terimlere hakim değilim.

Aslında kadro bir tık ufak denilebilir, denilemeyebilir de :) yani bu modelin 52-54 kadroları var sadece ve seleye kadar olan uzunluğun adı üstünde (52-54) 2cm olması dışında pek fark yok ki diğer bisikletlere göre bu modellerde aynı kadro boylarına göre büyük. Aslında pedala basışımda, dizimin kaldığı nokta dopru yani sıkıntı yok gibi ama ben bi tık geride olsa daha iyi hissedeceğim yani kendimi kaydırdığımda öyle hissediyorum. Teşekkğr ederim bilgi için. En azından arama yapabileceğim, terimlere hakim değilim.
Bisiklet size küçük. Üzgünüm ama öyle.
Diğer konuda da denk geldim ama hevesinizi kırmak istemedim. Benzer birkaç tecrübem oldu. Önce kabullenmek istemiyor insan, çok beğenerek aldığı için uydurmaya çalışıyor, sele borusuyla veya gidon boğazıyla ayarlayabilirim diyor, ama hep bir rahatsızlık oluyor. Boyunuza uygun bir bisiklete geçince farkı anlayacaksınız.

Arkadaşlar bende eski 27x1.1/4 jant bir bisiklet var sele borusu çok kısa ve yenisini almam gerek lakin 25.8 mm kalınlığında piyasada bu çapta sele borusu yok yapabilecegim bişey varmı benim bilgisi olan biri yardim edebilirmi? Bi çözüm önerin lütfen.

Geri