Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele mandalı hakkında

ATALAY16

Forum Bağımlısı
Tepki
1.781
İsim
Fatih Mehmet ATALAY
Bisiklet
Sedona
arkadaşlar merhaba bisikletten ses gelmeye başlaması üzerine sele borusunu çıkartım temizledim kadronun sele giren kısmınıda parmağım yettiğince aynı şekilde temizledim boruyu tutan mandala az wd40 sıakrak temizliğimi bitirdim sele bolrusunu ince yağ ile hafif yağladıktan sonra tekrar yerine taktım fakat mandalı çeviriyorum ama kitlemeyi yapamıyorum kulağını bastırıyorum aşşağı doğru mandal kendini kitlemesi lazım ama kitemiyor yardımlarınızı bekliyorum

Scudo
Mandalın yatağı var "u" gibi olan yer yada mandalın üzerinden kaydığı yer mandal bence o yerden sürtünme desteği ile güç alıyor o kısmı iyice kurulamayı, temizlemeyi denediniz mi ?

@hamidgf hocam o kısımlara baktım siyah pislik gibi bir şeyler var oraları temizledim ama hala kitlenmiyor mandal işin garip yanı mandal sıkılı konumda değil iken kapanıyor fakat sele borusunu taktığımda ve sıkmaya çalıştığımda kapanmıyor

sağ elim şişti valla sıkacam diye la tura çıkacaktım yaf bir yardım edin arkadaşlar

benim selem geçen günkü bir turumda sağa sola dönmeye başlamıştı. daha öncesinde boruyu biraz gres ile yağlayıp takmıştım. neyse çıkardım gresi peçete ile sildim hepsini değil tabi yine yağlı biraz, sonra takmaya çalıştım aynen dediğiniz gibi kapatamıyordum. boşlukta kalıyordu. sonra farkettim ki mandalı tam yerine oturtmamışım :D
neyse bu sefer mandalı yerine oturttum ve sıkmaya çalıştım gene olmadı. bu sefer de yeterince çevirmediğimi farkettim... gene denedim, bu seferde fazla sıkmıştım mandal gelmiyordu. neyse işte sonunda sıktım. biraz uğraşın, eğer benim gibi yeni yeni bisiklete alışıyorsanız siz de belki benim gibi basit hatalar yapıyorsunuzdur.

Bende basit bir şey olduğunu düşünüyorum başka bir bisikletle karşılaştırın birde çok sıkmayın ben çok tecrübesizim bu konularda sıkarken çıt diye bir ses geldi içim cız etti neyseki görünürlerde çatlak yok :D kolay gelsin diliyorum umarım kısa sürede çözersiniz iyi forumlar.

@cumali55 hocam sonuna kadar sıktım mandal yerine oturmuş vaziyette şu an artık çıt sesi gelicek şekilde sıkılı o pozisyondayken mandalı bükemiyorum aşşağı doğru zorlayınca kırılacak gibi oluyor bende mandal sıkılı değilken kapattım mandalın kulağını ve öyle çevirdim şuan sıkılı ama sele borusu aşşağı kayarsa sürüş esnasında facia olur benim için wd 40 a tövbe ettim bu arada

Mandalı "aşırı" sıkarsanız kendi kendine geri açılacaktır.
Siz sele üstündeyken boruyu tutacak kadar sıkı olması yeterlidir.
Daha fazlası hem kilitlenmesini engelleyecek hem de boruya zarar verme ihtimali artacaktır.

@Edip Dinçer şuanlık sıktım sıkıntı gözükmüyor ama en kısa sürede bir tamirci görecek galiba

Arada esnek bir parça olması lazım ki mandalı kapatırken kolay kapansın. Eğer yoksa pet şişe kapağını kesip delerek oraya koyabilirsiniz. Ben bazen öyle yapıyorum.

@Recep G hocam böyle hafif sert bir plastik parça içinde ama wd 40 zararmı verdi acaba

@ATALAY16 bilemedim şimdi. Hala esnekse sertleşmemişse işe yaraması lazım.

@Recep G hocam hafifden sert bu gün sıktım tura çıktım yaklaşık 40 km seleyi kaydırmadı hiç ama salı günü bisikletçime göstericem göbekden gelior diye düşündüğüm ses sele borusundan geliyormuş demekki boruyu temizledim pedallara da sıktım biraz wd 40 şuan ses kesildi

Hocam çok sıkarsan mandalı kapatamazsın tabiiki mandal orta sertlikte kapanabilecek seviyeye kadar döndürüp sonra kapatacaksın

@ahmtayd hocam bu seferde sele borusu gevşek kalıyor malesef

@ATALAY16 kelepçe kolunun altında kalan o plastik yuvalı parça sele borusuna değdiği kısımdan çatlamış olabilir.Aşınmasından daha vahim gibi sanki bağlantı elemanınnın durumu.Kelepçeyi gevşettiğinde çatlak esneme ile kendini topluyor olabilir bu sebeple belki gözden kacıyordum.Fotograflayabilir misin?

@Barış TURAN abi yarın esat abi ye götürecem gelişmeleri yazarım :)

Bana sanki kelepçeyi kadro borusuna ters yaktınız gibi geldi bir tarafında içeri doğru çıkıntı tırnak olması lazım o kısım üstten gelecek kadro borusunun üzerine oturacak diğer kısmı kadro borusunun dışına inecek boruyu saracak sıkma işlemini yapacak . Yada mandal vidasını az gevşeltin olmadı bir fotoğraf atın daha iyi anlaşılır

Mantıklı.İlk önce eğri taktın belki ve sonra basıncı yiyince kendiliginden yuva kısmı denkg eldi oturdu haliyle gevşedi.Önemli birşey cıkmayacak gibi.

Geri